۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار ملی » اقتصاد » پاسخ مسئولین » ریاست جمهوری
  • شناسه : 5355
  • ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۵
  • ارسال توسط :
شکوه انتخابات در مشارکت ملت است و مشارکت ملت در گرو رقابت است
شکوه انتخابات در مشارکت ملت است و مشارکت ملت در گرو رقابت است

شکوه انتخابات در مشارکت ملت است و مشارکت ملت در گرو رقابت است

باید رای مردم را برای آینده بهتر، معنادار کرد.

علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری ضمن تسلیت ۲۸ صفر و شهادت امام رضا(ع)، گفت: هفته گذشته هفته پرباری بود. در هفته گذشته شاهد پیاده روی عظیم اربعین بودیم. از مردم عاشقی که در این حرکت تاریخ ساز، پا گذاشتند تقدیر و تشکر می کنیم.

سخنگوی دولت ضمن تشکر خالصانه از دولت دوست و ملت برادر عراق و مهمان نوازی آنها، اظهار داشت : در تحریم های حیرت انگیز، ملت و دولت ایران با شور و نشاط چنین حرکت عظیمی را ساماندهی کردند؛ بیش از سه و نیم میلیون نفر از ایران زائر بودند.  

وی با بیان اینکه با توجه به اقدام دولت جهت برداشتن ویزا، شاهد افزایش جمعیت به عتبات بودیم، افزود: ارائه خدمات زیربنایی به این جمعیت کار شگرفی بود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه بیش از ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس شهری و غیرشهری در داخل کشور به زائران اربعین خدمت رسانی کردند، تصریح کرد: بیش از ۶هزار کامیون برای ارسال محموله های موکب داران به کار گرفته شده بود. ۱۱۳ میلیون وعده و میان وعده غذایی و ۱۵۰ میلیون بطری آب آشامیدنی میان زائران توزیع شد. ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس و ۴۴ دستگاه آمبولانس مجهز در مرزهای چهارگانه اعزام و مجهز شدند.  

ربیعی افزود: ۱۶۰ تیم مجاز بهداشتی به پایانه های مرزی اعزام شدند و این آمارها تا این لحظه بوده است. میزان خدمت رسانی قطعا خیلی بیشتر بوده، برای مثال موارد مربوط به تامین امنیت قابل بیان نیست.

وی با بیان اینکه ۱۷ هزار نیروی عملیاتی اورژانس در حال آماده باش بودند، گفت: ۱۵ فروند بالگرد و ۴فروند هواپیما در مرزها مشغول به خدمت رسانی بودند. در مجموع همه دستگاه های دولتی و غیر دولتی و از همه مهمتر خود مردم زحمت کشیدند و حماسه آفریدند.

سخنگوی دولت اضافه کرد: دولت نیز ان شاءالله بتواند میزان خدمات رسانی به زائران را در سال‌های آینده افزایش دهد.  

ربیعی با بیان اینکه در هفته گذشته نشست خبری رئیس جمهور از مهمترین اقداماتی بود که رخ داد گفت:  آنچه رئیس جمهور در سخنان خود به آن اشاره کرده و می کنند بی سابقه نیست و  پیش از این به صورت علنی و غیرعلنی مطرح شده است.  

ربیعی افزود: همه نخبگانِ نظام قبول دارند قانون اساسی ما ظرفیت های بسیار عظیمی در درون خود دارد که همواره می تواند بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را تضمین کند. وظیفه رئیس جمهور است که  این ظرفیت ها را فعال کند.

وی با بیان اینکه خود قانون اساسی این مسئولیت را بر عهده رئیس جمهور گذاشته است، اظهار داشت: فعال سازی قانون اساسی به منظور تحقق اهداف و آرمان های شناخته شده انقلاب اسلامی ایران برای خدمت به مردم در نسبت اعمال حاکمیت بر سرنوشت خود یک حرکت انقلابی و لازم است.  

سخنگوی دولت تاکید کرد: به نظر من رئیس جمهور در هفته گذشته چند نکته راهبردی را بیان کردند. نخست آنکه رئیس جمهور به ضرورت رشد و توسعه کشور اشاره کردند. در خصوص اقتصاد معیشتی بارها اعلام کردند که می توان یک زندگی اقتصادی محدود و کوچک داشت اما بدون تعامل با جهان امکان استفاده از فرصت های جهان برای رشد و توسعه ملی وجود ندارد.

سخنگوی دولت گفت: نکته دیگر رئیس جمهور این بود که او خواهان برگزاری یک انتخابات باشکوه و با مشارکت حداکثری مردم است. شکوه انتخابات در مشارکت ملت است و مشارکت ملت در گرو رقابت است.

ربیعی با بیان اینکه تا زمانی که مردم احساس کنند رای آنها معنا دارد انگیزه رای دادنشان افزایش پیدا می کند، افزود: در واقع باید رای مردم را برای آینده بهتر، معنادار کرد. آنچه تحلیلگران آن را فشار حداکثری می دانند باید با مقاومت حداکثری ملی و مشارکت حداکثری ملت در انتخابات پاسخ نهایی خود را پیدا کند.  

وی با بیان اینکه رئیس جمهور گفتند انتخابات را در چنان ترازی برگزار خواهند کرد که این پیام بزرگ و تحریم شکن از دل این حضور عظیم و «همه با هم» بیرون بیاید، گفت: ما به عنوان دولت و کل حاکمیت و به خصوص شورای نگهبان باید طرف و بستر این معنا را بسازیم و فراهم کنیم.

سخنگوی دولت با تاکید براینکه روحانی منکر موجودیت و قانونیت نهاد شورای نگهبان نبوده و نیست، اظهار داشت: اگر هم به مجلس اول اشاره می کنند اولا به تکثر این مجلس اشاره دارد و ثانیا به حساسیت خودجوش ملت که با وجود نامزدهای رادیکال در آن انتخاباتِ بدون شورای نگهبان به رجال معتدل و صاحب نامی رای دادند اشاره کرد.

ربیعی اضافه کرد: در حال حاضر هم با وجود شورای نگهبان این امکان وجود دارد که مردم بتوانند به گزینه های متعددی رای بدهند و انتخاب کنند.  

وی تاکید کرد: اگر او(روحانی)  بر اجزای همین اصول قانون اساسی پیشنهادهایی مطرح می کند درباره همین مفاد حقوقی و قانونیِ نهفته در ظرفیت های قانون اساسی است. رئیس دولت در صیانت از این ملت سخن می گوید که اگر چنین نکند خلاف مسئولیت تاریخی خود عمل کرده است.

سخنگوی دولت گفت: آنچه رئیس جمهور می گوید یک تذکر و یادآوری به نهادهای قانونی است و ملت هم شاهد خواهند بود که آنجه رئیس دولت شرط صلاح و اصلاح می دید بیان کرد.

وی با بیان اینکه ما معتقد هستیم مبارزه با فساد، مسیری دراز مدت، همیشگی و مداوم، ساختارمند و جامعه محور است، اظهار داشت: یکی از شاخص های اصلی مبارزه با فساد افزایش نظارت مدنی است. تجربه و مطالعات تاریخی این موضوع را نشان می‌دهد. خود من هم به عنوان یک محقق در این زمینه به این دستاورد علمی رسیده‌ام که هرگاه مبارزه با فساد کوتاه‌مدت، هیجانی و سیاست زده صورت گیرد، فساد عمیق تر می شود و به لایه‌های پایین رسوخ پیدا خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با سخنان رئیس جمهور درباره مجلس اول و اشاره به اصل ۱۱۳ قانون اساسی و اینکه چه برنامه ای برای مشارکت گسترده و نظارت بر روند انتخابات مجلس دارید؟ گفت: اولا امنیت انتخابات را در سطح بسیار بالایی تضمین خواهیم کرد و ثانیا: هیئتهای اجرایی به نحوی فعالیت خواهند کرد که زمینه ثبت نام برای همه تنوع های فکری فراهم شود.  

سخنگوی دولت با بیان اینکه ما فکر می کنیم با نهاد شورای نگهبان در یک تعامل می توانیم ظرفیت هایی را به وجود آوریم که انتخابات بسیار بزرگ و با شکوه را به وجود آوریم، افزود: بخش هایی بر عهده دولت و وزارت کشور است و بخش هایی با تعامل و گفتگو است که بتوانیم از حضور حداکثری تنوع های فکری  در جامعه دفاع کنیم.

ربیعی با اشاره به اینکه ما از محدود کردن‌ها لطمه دیدیم و نتیجه آن را هم در برخی نهادها  دیده ایم، گفت: اساسا فکر می کنم کل شکل گیری ما و نظام و حاکمیت که در دل سامانه انتخابات متولد شده این است که ما هیچ گاه از انتخابات بزرگ آسیب ندیدیم. جمهوری اسلامی ایران خود مولود یک انتخابات بزرگ با حضور همه بوده است.

ربیعی در پاسخ به سؤالی در رابطه با اظهارات کریمی قدوسی در خصوص بازداشت‌های اتفاق افتاده در حوزه ریاست جمهوری، در رابطه با «آمدنیوز» و اینکه آیا اصلاً دستگیری انجام شده یا خیر و اینکه تغییرات صورت گرفته در دفتر ریاست جمهوری به این موضوع مربوط است یا خیر؟ اظهار داشت: برخی از افراد رکوردداران نشر تهمت‌زنی هستند و انتشار مطالب را متأسفانه بی‌دقت انجام می‌دهند که باعث می‌شود اعتماد عمومی پایین بیاید.

وی گفت: درخواست من از همه آنها این است که با دقت صحبت کنند؛ نشر اکاذیب و اتهام‌زنی صورت نگیرد. اتهامات مربوط به نهاد ریاست جمهوری در خصوص «آمدنیوز» کذب است و این ادعا صحت ندارد. امیدوارم مقامات قضایی، اتهامات بی‌پایه‌ای که موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود را مورد رسیدگی جدی قرار دهند.

ربیعی با بیان اینکه به عقیده من، وظیفه ما این است که از چیستی آمدنیوز بپرسیم، اظهار داشت: رسانه‌ها باید امروز بیشتر به این موضوع بپردازند. من در جمع اهالی رسانه صحبت می‌کنم. شما می‌توانید مشخصات پدیده‌ای به نام «آمدنیوز» را بررسی و تحلیل کنید و در مورد شیوه‌ها و شگردهای آمدنیوز روشنگری کنید تا جامعه در قبال همه اشکال اطلاع‌رسانی‌های کاذب، واکسینه شود. نمی‌توانیم با شیوه‌های آمدنیوز، با پدیده آمدنیوز مقابله کنیم.

وی ادامه داد: آمدنیوز یعنی اطلاعات‌سازی و مخدوش کردن اذهان، یعنی فروپاشی ذهنی. ما بالاترین کارکردی که می‌خواست آمدنیوز را داشته باشد، در سال ۹۶ و در برجام‌ستیزی دیدیم بنابراین با توجه به چیستی آمدنیوز، باید تلاش کنیم این پدیده نامیمون را در این مسیر حرکت ندهیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال روزنامه کیهان مبنی بر اینکه در شرایط فعلی جامعه، طرح مباحثی مانند همه‌پرسی، چه گره‌ای از مشکلات مردم باز می‌کند؟ گفت: بسیار سؤال مهمی پرسیدید. اولاً لازم است توضیح بدهم که در مورد مشکلات اقتصادی کشور، ما تا سال ۹۶ تجربه دولت یازدهم و ابتدای دولت دوازدهم را داشتیم که سؤال من این است «آیا نرخ تورم شیب خوبی داشت؟ آیا رشد اقتصادی، شاخص رشد اقتصادی و شاخص تولید را در کشور داشتیم؟» برنامه‌های غرب‌زدایی نه با شتاب زیاد اما با شیبی در حال دنبال شدن بود. ما با پدیده تحریم روبرو شدیم.

ربیعی افزود: ما هم نخواستیم به نحوی به تعبیر خودمانی «دل مردم را خالی کنیم». اگر این فشار را یک یا دو سال تحمل کنیم، مشکلات مرتفع خواهد شد. فشار اقتصادی و فروپاشی روانی جامعه توسط کاری که آمدنیوز انجام می‌داد و نوشته‌های داخل و خارج علیه دولت با هم منطبق می‌شد تا جامعه را از نظر ذهنی فرو بریزد.

وی با بیان اینکه ما در این یکی، دو سال سعی‌مان بر این بود که بر این مسیر غلبه کنیم، اظهار داشت: به هر حال فشار تحریم، فشار قابل توجهی بود که ما داریم از سر می‌گذرانیم. اگر دولت ناتوان بود، چطور در شش سال گذشته، ما رشد مناسب صنعتی، رشد کشاورزی و … داشتیم؟

سخنگوی دولت با بیان اینکه بخشی از مبارزه با فساد، با مدیران لایق صورت می‌گیرد، افزود: در میان با افراد مؤثر معمولاً تصمیمات اثرگذاری اتخاذ می‌شود.  اگر ما همه سلایق را در انتخابات داشته باشیم، قطعاً افراد با صلاحیت بیشتری می‌توانند اداره کشور را به دست گیرند.

ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اگر به دنبال درست کردن اقتصاد هستیم، باید فشار خارج را کم کنیم، عنوان کرد: حضور پرشور مردم است که می‌تواند فشار خارج را کم کند. تحریم‌شکن اصلی، حضور مردم است.

وی با بیان اینکه فکر می‌کردند مردم به خیابان‌ها خواهند ریخت و به دولت حمله خواهند کرد که این اتفاق نیفتاد، اظهار داشت: حالا شما فکر کنید که یک انتخابات باشکوه که بی‌نظیر باشد، رخ دهد؛ آیا آنها در مورد ایران تجدیدنظر نخواهند کرد؟ بنابراین دغدغه‌های دوگانه، دغدغه‌های غلطی نیست هم باید به فکر زندگی جاری مردم و هم باید به فکر ابزاری برای مدیریت کشور که ابزار انتخابات است، باشیم و دنبال کنیم.

سخنگوی دولت در رابطه با موضع دولت برای بازداشت روح‌الله زم و نظر دولت در خصوص این بازداشت خاطرنشان کرد: من قبلاً به عنوان سخنگوی دولت نظر خود را بیان کرده‌ام اما مجدد تأکید می‌کنم که قطعاً رئیس‌جمهور محترم و همه دولت از هرگونه تلاش دستگاه‌های امنیتی برای حفظ ثبات و امنیت کشور برای مقابله با افراد وابسته به سرویس‌های بیگانه که در صدد ایجاد ناامنی روانی و شورشی بودند، استقبال و حمایت می‌کنند؛ این موضع دولت است. بدیهی است یکی از اهداف اولیه سرویس‌های بیگانه در به‌کارگیری این عوامل، فروپاشی ذهنی در جامعه انقلابی ایران بوده است.

ربیعی تأکید کرد: لازم است در داخل کشور مراقبت کنیم تا افراد و جریان‌های سیاسی از هر طیفی در این مسیر فروپاشی ذهنی دشمن و ناامیدسازی مردم حرکت نکنند بنابراین هم رئیس‌جمهور محترم و هم همه اعضای دولت از این اقدام خوب دوستان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمایت می‌کنند.

وی در رابطه با مرخصی حسین فریدون و  اینکه آیا فشار افکار عمومی، فریدون را به زندان برگردانده است؟ عنوان کرد: آنچه که من می‌دانم این است که رئیس‌جمهور محترم هیچ دخالتی در پرونده ایشان نداشته است و نه پیامی و نه صحبتی یا حتی به تعبیر برخی، فشار یا صحبت ساده هم در این زمینه نداشته‌اند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه این به معنای تائید مفاد پرونده نیست اما دولت هیچ دخالتی در این زمینه نداشته است، اظهار داشت: آقای فریدون مانند همه شهروندان، به مسیر صورت گرفته در پرونده اعتراض دارد که می‌خواهد آن را دنبال کند و امیدواریم حقوق شهروندی آن دنبال شود اما در مورد بیرون آمدن او از زندان هیچ اطلاعی ندارم و این خبر را در توئیت خبرگزاری میزان دیدم. اجازه بدهید بپرسم تا دقیق‌تر پاسخ دهم.

وی در پایان در خصوص حذف یارانه دهک‌های بالا و اینکه چه تعداد از یارانه‌های دهک‌ها در آخرین یارانه پرداختی حذف شده است؟ خاطرنشان کرد: آقای شریعتمداری مفصل در رابطه با این موضوع توضیح داده‌اند. اگر اشتباه نکنم حدود ۷۰۰ هزار نفر یارانه‌شان حذف شده است. جزئیات دقیق را نمی‌دانم.