۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار زنان » جامعه » درمان » نظام سلامت
  • شناسه : 26606
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
  • ارسال توسط :
نزدیک به ۳۶ درصد دختران ۱۶ تا ۳۵ ساله در جامعه، مجرد هستند
نزدیک به ۳۶ درصد دختران ۱۶ تا ۳۵ ساله در جامعه، مجرد هستند

نزدیک به ۳۶ درصد دختران ۱۶ تا ۳۵ ساله در جامعه، مجرد هستند

سرطان سینه، کولون، تیروئید، معده و پوست در میان بانوان شیوع بیشتری دارد .

وقایع خبری / دکتر علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم بازنگری و ارتقای برنامه‌های سلامت زنان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی، بیان کرد: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ به طور متناوب هر سال میزان باروری و موالید سیر نزولی داشته و متاسفانه در طول نیم قرن گذشته پایین‌ترین نرخ موالید در سال ۹۸ با ۱۲ درصد کاهش گزارش شده است.

 زالی با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۶ درصد دختران ۱۶ تا ۳۵ ساله در جامعه، مجرد هستند، گفت: این آمار نگران کننده‌ای است، زیرا بهترین سنین باروری در زنان و دختران ۲۰ تا ۲۵ و ۲۵ تا ۳۰ ساله است. به طور کلی از ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور، ۶ میلیون دختران هستند؛ همچنین ۳ میلیون از بانوان ایران در سن باروری قرار دارند.

وی از افزایش سن ازدواج میان جوانان در ایران و فاصله ازدواج تا اقدام برای فرزندآوری به ۳.۵ تا ۵ سال خبر داد و گفت: از همین رو در سال‌های اخیر ۲۰ تا ۳۰ درصد سایز خانوار‌ها کاهش یافته است. همچنین پیش بینی می‌شود به ازای هر یک سرپرست آقا در خانواده‌ها ۱۷ بانو سرپرست خانواده در کشور داشته باشیم و جمعیت بانوان سالمند ایرانی در سال‌های اخیر رو به افزایش خواهد بود.  

دکتر زالی با بیان اینکه پنج نوع سرطان در میان زنان از شیوع بیشتری برخوردار است، گفت: به ترتیب سرطان سینه، کولون، تیروئید، معده و پوست در میان بانوان شیوع بیشتری دارد و البته الگوی زندگی در پیشگیری از این نوع بیماری بسیار تاثیرگذار خواهد بود. همچنین اگر ۵۰ درصد سرطان‌ها در زنان به موقع تشخیص داده شود، طول درمان سریع‌تر و با هزینه کمتر طی می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص شانس مردان و زنان در ابتلا به سرطان عنوان کرد: در هر صد هزار نفر جمعیت، ۱۴۳ مورد شانس بروز سرطان در زنان و ۱۵۹ مورد در مردان است که این رقم در جهان ۱۸۹ مورد است. با وجود شانس پایین‌تر ابتلای زنان نسبت به مردان، سبک زندگی صحیح در بانوان به منظور پیشگیری از سرطان‌های کشنده که فقط مختص زنان است، به شدت توصیه می‌شود.   

به گفته دکتر زالی، بر اساس نتایج مطالعات، زایمان اول و تغذیه نوزاد با شیر مادر، ۴۱ درصد شانس بروز سرطان تخمدان در زنان را کاهش می‌دهد. وی ادامه داد: متاسفانه سن ابتلا به سرطان سینه در میان بانوان ایرانی به ۴۵ تا ۵۵ سال رسیده است؛ در حالی که این سن در دنیا ۵۰ تا ۶۰ سال است.    

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص خطر دیگری که سلامت بانوان را تهدید می‌کند، اظهار کرد: بعد از سن ۴۵ سالگی، سالانه ۱.۵ تا ۲ درصد از تراکم استخوان بانوان کم می‌شود. تراکم استخوان ستون فقرات زنان ایرانی نسبت به آمار جهانی در این گروه، ۶.۵ درصد و تراکم استخوان ران در آن‌ها نسبت به استاندارد جهانی ۵.۴ درصد کمتر است.  

دکتر زالی تاکید کرد: برای طراحی برنامه‌های ارتقای سلامت زنان به بسته‌های جامع پیشگیرانه و مداخله گرانه با محوریت بانوان کشور از پایین‌ترین سن تا بالاترین سن نیاز است.