۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار بین المللی » اخبار ملی » دانش و فناوری » درمان
  • شناسه : 7975
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۸:۰۴
  • ارسال توسط :
رایحه گل سرخ یادگیری را بهبود می‌بخشد
رایحه گل سرخ یادگیری را بهبود می‌بخشد

رایحه گل سرخ یادگیری را بهبود می‌بخشد

این تحقیق توسط محققان دانشگاه فرایبورگ آلمان انجام شده است.

رایحه‌های مختلف در عملکرد احساسی و جسمی افراد تأثیر دارند و این اثر بر موفقیت یادگیری در زمان خواب در محیط آزمایشگاهی مؤثر واقع شد و در حال حاضر این نتایج در دنیای واقعی نیز ثابت شده است.

به گزارش ساینس، تحقیق تأثیر رایحه گل سرخ بر عملکرد یادگیری طی خواب توسط محققان دانشگاه فرایبورگ آلمان انجام شده است.

در این تحقیق دانش‌آموزان دو کلاس در معرض رایحه گل سرخ و بدون رایحه گل سرخ در یادگیری طی خواب واژگان انگلیسی را فراگرفتند.نتایج تحقیق نشان داد عملکرد یادگیری دانش آموزان با رایحه خیلی بهتر از آموزش واژگان بدون رایحه گل سرخ بود.دکتر یورگن کورنمیر سرپرست این تحقیق از بخش روان‌پزشکی و روان‌درمانی دانشگاه فرایبورگ آلمان گفت: “ما نشان دادیم که اثر حمایتی عطرها در زندگی روزمره بسیار قابل‌اطمینان است و می‌تواند به‌عنوان روشی هدفمند مورداستفاده قرار گیرد.”

در این تحقیق ۵۴ دانش‌آموز از دو کلاس ششم مدرسه ای در جنوب آلمان شرکت کردند. از شرکت‌کنندگان جوان خواسته شد هنگام یادگیری واژگان انگلیسی روی میز و کنار تخت خود، بخور گل سرخ قرار دهند. آزمون زبان انگلیسی این گروه نیز همراه با رایحه گل سرخ برگزار شد.

گروه دوم در زمان یادگیری و در زمان آزمون از رایحه گل سرخ محروم بودند.وی گفت: “اگر دانش آموزان از بخور گل سرخ در مراحل یادگیری و خواب استفاده کنند، حدود ۳۰ درصد موفقیت قابل‌توجهی در آزمون نشان می‌دهند. نتایج حاکی از آن است که استفاده از بخور گل سرخ طی آزمون واژگان باعث تقویت حافظه می‌شود.”

وی در ادامه افزود: نتایج نشان می‌دهد این رایحه در تمام مراحل خواب کارایی دارد و تأثیرگذار است برخلاف تحقیقات پیشین که تصور می‌شد این رایحه فقط در یک مرحله حساس خواب، کارایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: ازآنجاکه مرحله یادگیری در خواب باید با اندازه‌گیری دقیق فعالیت مغز و با استفاده از الکتروانسفالوگرام (EEG) در آزمایشگاه خواب مشخص شود، این یافته برای استفاده روزمره مناسب نبود.

کورنمیر گفت:”مطالعه ما نشان می‌دهد که می‌توانیم یادگیری طی خواب را آسان‌تر کنیم و بینی ما در این آموزش نقش قابل‌توجهی دارد. “

نتایج این تحقیق در نشریه Nature منتشرشده است.