۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » دانش و فناوری » فناوری اطلاعات » فناوری های نوین
  • شناسه : 27184
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۸:۵۵
  • ارسال توسط :
جدال تازه «کوبا» با «فیس بوک»
جدال تازه «کوبا» با «فیس بوک»

جدال تازه «کوبا» با «فیس بوک»

ضریب نفوذ اینترنت در کشور کوبا به 68 درصد می‌رسد.

بتازگی وزیر امور خارجه کوبا از احتمال اقدام قانونی این کشور علیه فیس بوک خبر داده است. به اعتقاد وی، این شبکه اجتماعی با تغییر الگوریتم‌ها و موقعیت جغرافیایی پست‌ها به‌دنبال ایجاد ناآرامی در کوبا و نفرت پراکنی است درحالی که گفته می‌شود خط مشی و سیاست این غول دنیای فناوری، پرهیز از هرگونه تشویق به خشونت و ناآرامی است.
رفتار دوگانه فیس بوک
«برونو رودریگز» وزیر امورخارجه کوبا با اشاره به سیاست‌های فیس بوک یادآور شده است: حتی در جریان ناآرامی‌هایی که پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا صورت گرفت، این شبکه اجتماعی فعالیت ترامپ و دوستدارانش در این پلتفرم را مغایر با سیاست‌های فیس بوک دانست و از  انعکاس فعالیت آنها در این پلتفرم ممانعت کرد. اما حالا این رسانه اجتماعی در یک حرکت کاملاً متضاد و دوگانه، به گروه‌های فیس بوکی که به ناآرامی‌ها در کوبا دامن می‌زنند، اجازه فعالیت داده و هیچ واکنشی نسبت به حذف این گروه‌ها از پلتفرم خود نشان نمی‌دهد.
وزیر خارجه کوبا تهدید کرد که علیه فیس بوک اقدام قانونی انجام می‌دهد. وی مدعی شد فیس بوک، این غول دنیای فناوری گروه‌هایی را که سعی در دستکاری افکار عمومی در کوبا دارند، نادیده گرفته است. «برونو رودریگز» افزود: این پلتفرم دیجیتال میزبان گروه‌هایی از مردم ساکن خارج از کوبا، بویژه در ایالات متحده است که الگوریتم‌ها و برچسب‌های جغرافیایی را برای شبیه‌سازی حضور گسترده خود در کوبا تغییر داده‌اند تا بر نظرات مردم تأثیر بگذارند و جامعه کوبا را بی‌ثبات کنند درحالی که این اقدامات، ناقض قوانین جاری[ در همین رابطه] ایالات متحده و بین‌المللی است.
 تغییر الگوریتم‌ها
رودریگز در ادامه گفت: افشاگری‌های فرانسیس هوگن، مدیر سابق فیس‌‌بوک نشان داده است که فیس بوک درباره پیشرفت خود در زمینه کنترل نفرت پراکنی و گسترش اخبار جعلی به مردم دروغ گفته است. وی افزود: فرانسیس هوگن درباره تأثیر خطرناک این پلتفرم بر کاربران کودک و نوجوان نیز اسنادی را فاش کرده و یادآور شده است در سال‌های اخیر و بویژه از زمان انتخابات ریاست‌‌جمهوری امریکا در سال ۲۰۲۰ و همه‌‌گیری کووید۱۹، ابهامات درباره چگونگی طبقه‌‌بندی محتوا از حساس یا گمراه‌‌کننده تا تحریک‌‌آمیز و خطرناک، افزایش پیدا کرده است. وی این رسانه اجتماعی مستقر در ایالات متحده را به ایجاد فضایی سرشار از نفرت، تبعیض و عدم تحمل نژادی متهم کرد که می‌خواهد حق تعیین سرنوشت کوبا را تضعیف کند.
وی فیس بوک را به بی‌توجهی به گروه‌هایی متهم کرده که سعی دارند عقاید عمومی مردم را در کوبا دستکاری کنند و یادآور شده است درصورت ادامه چنین فعالیت هایی، مطمئناً اقداماتی قانونی علیه فیس بوک انجام خواهد داد. به گفته وی، این پلتفرم در واقع میزبان گروه‌هایی شده است که اعضای آنها عملاً در کوبا زندگی نمی‌کنند و بخش عمده آنها از امریکا درحال ایجاد ناآرامی در این کشور هستند. به گفته وی، غالب این افراد با استفاده از بستر پلتفرم فیس بوک و تغییر الگوریتم‌ها و برچسب‌های محتوا در واقع می‌خواهند وانمود کنند که بخشی از مخالفانی هستند که در کوبا حضور دارند.
رودریگز یادآور شد: گروه فیس‌بوکی که پشت پرده این موضوع قرار گرفته، Archipielago نام دارد. این گروه فیس بوکی در حال حاضر   ۳۱هزار و ۵۰۱ عضو دارد که اکثریت آنها بین ۲۵ تا ۴۴ سال سن دارند. وی اعتقاد دارد که حدود نیمی از آنها در کوبا زندگی می‌کنند و بقیه اعضای این گروه فیس بوکی، غالباً در امریکا بویژه فلوریدا ساکن هستند. وزیر امورخارجه کوبا اعتقاد دارد که این گروه‌های فیس بوکی همه تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا بر عقاید عمومی مردم تأثیر بگذارند و عملاً ثبات جامعه را از بین ببرند و به ترویج خشونت در آن بپردازند؛ اتمسفر و فضایی که مطمئناً سرشار از نفرت و تبعیض خواهد بود و عملاً دردسرهایی برای کوبا ایجاد می‌کند، آن هم در شرایطی که این کشور تلاش دارد تا از بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا خارج شود.
۷٫۷۰میلیون کاربر اینترنت در کوبا
اما کوبا از نظر توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و میزان ضریب نفوذ اینترنت در چه وضعیتی به سر می‌برد و اصولاً فیس بوک تا چه حد می‌تواند بر مردم این کشور تأثیرگذار باشد؟ طبق اطلاعات دیتا ریپورتال(datareportal)، کوبا جمعیتی بالغ بر ۱۱٫۳۲میلیون نفر دارد که ۵۰٫۴ درصد این جمعیت زن هستند و ۷۷٫۳درصد نیز زندگی شهرنشینی دارند. از این جمعیت حدود  ۷میلیون و ۷۰۰ هزار نفر  کاربر اینترنت هستند و به این ترتیب ضریب نفوذ اینترنت در این کشور به ۶۸ درصد می‌رسد.
در زمینه اتصال تلفن همراه نیز باید گفت که کوبا با ۶٫۱۴ میلیون اتصال تلفن همراه، در سال ۲۰۲۱ رشد ۱٫۷درصدی را نسبت به ۲۰۲۰ نشان می‌دهد به بیان دیگر در طول یک سال ۱۰۰هزار نفر بر تعداد کاربران تلفن همراه در این کشور افزوده شده است. به بیان دیگر در کوبا معادل    ۵۴٫۳درصد از کل جمعیت کشور حداقل با یک سیمکارت به تلفن همراه دسترسی دارند. وقتی هم نوبت به شبکه‌های اجتماعی می‌رسد باید گفت که کوبا با وجود داشتن کمترین میانگین سرعت دانلود اینترنت در بین کشورهای حوزه کارائیب، دومین تعداد کاربران فعال شبکه‌های اجتماعی را در این منطقه دارد.طبق این گزارش، ۶٫۲۸میلیون نفر از مردم کوبا حداقل کاربر یکی از شبکه‌های اجتماعی جهان هستند که این رقم معادل ۵۵٫۵ درصد از کل جمعیت این کشور است. گفتنی است، فیس بوک ۷۶٫۱۱ درصد از کل بازدیدهای رسانه‌های اجتماعی را در کوبا به خود اختصاص می‌دهد و پس از آن پینترست و یوتیوب به ترتیب با ۱۲٫۴۷ درصد و ۵٫۶۳ درصد قرار دارند. با توجه به تقویت و توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و اینترنت در کوبا، بسیاری این توسعه را زمینه ساز بهبود شرایط اقتصادی این کشور می‌دانند اما درمقابل، بعضی دیگر، اقدامات گروه‌های فیس بوکی را با توجه به میزان محبوبیت این شبکه اجتماعی در کوبا مخرب می‌دانند و می‌گویند احتمال تأثیرگذاری این شبکه اجتماعی در بروز ناآرامی‌ها در کوبا بالاست. حال باید منتظر ماند و دید کوبا چگونه می‌خواهد با این گروه‌های فیس بوکی و رفتار دوگانه فیس بوک مقابله کند.

میترا جلیلی ، ایران . به انتخاب : گروه دانش و فناوری #وقایع _خبری