۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » فعالیتهای دینی » قزوین
  • شناسه : 6637
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۸:۲۸
  • ارسال توسط :
اگر یک مادر را درست تربیت کنیم یک نسل تربیت شده است
اگر یک مادر را درست تربیت کنیم یک نسل تربیت شده است

اگر یک مادر را درست تربیت کنیم یک نسل تربیت شده است

مشکل امروز جامعه این است که خیلی ها نماز می خوانند ولی رفتارمان دینی و تقوایی نیست.

پنجمین اجلاس استانی نماز و مدرسه روز یکشنبه با حضور آیت الله عابدینی ،نماینده ولی فقیه و  امام جمعه قزوین، حجت الاسلام محمدیان ، دبیر ستاد تفسیر قرآن کریم کشور، هدایت الله جمالی پور استاندار، مدیران کل دستگاههای اجرایی، روحانیون و خانواده شهدا در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش ” وقایع خبری “رئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین در این اجلاس گفت : در حال حاضر ۲۰۰ مدرسه نماز خانه ندارد که از خیرین برای ساخت نمازخانه دعوت می کنیم تا دراین زمینه مشارکت جدی کنند.

وی با توجه به نقش تبلیغ در امور دینی تاکید کرد : اگر مدیران، معلمان و مربیان مدارس بگویند برویم نماز بهتر است تا بگویند بروید نماز تا دانش آموزان رغبت بیش تری داشته باشند.

رئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین افزود: لازم است زنگ نماز در مدارس جدی گرفته شود و روحانیون والدین را تشویق کنند که فرزندان را به نماز خواندن تشویق کنند.

آیت الله عابدینی هم گفت: خدا را شاکریم که اهل نماز هستیم و در این راه گام برمی داریم زیرا نماز چشمه جوشان و رحمت خدای متعال و ستون دین است اما خودش ستون لازم دارد و ولایت ستون نماز است.

وی اضافه کرد: خدا به نماز نگاه می کند و اگر درست بود بقیه اعمال وی هم قبول می شود و اگر پذیرفته نشود هیچ اعمالی قبول نمی شود.

امام جمعه قزوین تاکید کرد : کسانی که با تقوا زندگی می کنند می توانند با شیطان مبارزه کنند و انسان با تقوا در همه جا با قدرت حضور دارد و تحت تاثیر دیگران قرار نمی گیرد. تقوا بسته به عبادت است و عبادت وابسته به نماز است و عمران و آبادانی را رقم می زند و امروز اگر بخواهیم مدارس با نشاط و مردمانی با تحرک و خلاق داشته باشیم با نماز ممکن می شود.

هدایت الله جمالی پور در این اجلاس ضمن تقدیر از کسانی که در ترویج فرهنگ نماز تلاش می کنند گفت: عبادت از طریق نماز اتفاق می افتد اما نماز خواندن با عامل بودن به نماز فرق دارد زیرا کسی که نماز بخواند و اهل عمل نباشد هم به خود و هم جامعه آسیب می زند و رفتارغیر اخلاقی شکل می گیرد.

استاندار قزوین تصریح کرد: اگر نماز خوان شدیم و تهمت زدیم و مخل اخلاق بودیم فقط نماز را خوانده ایم و عامل نبوده ایم و مشکل امروز جامعه این است که خیلی ها نماز می خوانند ولی رفتارمان دینی و تقوایی نیست.   جمالی پور اضافه کرد: باید اگر در جامعه نماز جاری شده اخلاق نبوی و علوی هم ساری باشد تا به سعادت بشری برسیم.  

استاندار قزوین بیان کرد: مدرسه بهترین مکانی برای تبلیغ دین و نماز است و اگر فرزندانمان را در کودکی اهل نماز و رفتار اخلاقی کردیم در بزرگسالی مشکلی نخواهیم داشت.

وی اضافه کرد: باید برای کودکان در سنین پایین سرمایه گذاری کنیم زیرا هر چه کارخانه بسازیم اما به آموزش اهمیت ندهیم راه به جایی نخواهیم برد.  

جمالی پور اظهارداشت: امروز دنیا در حوزه آموزش و پرورش در سنین کودکی سرمایه گذاری کرده به نتیجه رسیده اند و ما هم در یک مقطع وقتی برای بستن کمربند ایمنی آموزش کودکان را جدی گرفتیم به نتایج خوبی رسیدیم.

حجت الاسلام محی الدین محمدیان در این همایش گفت: باید ببینیم مخاطبان ما چه ویژگی هایی دارند و چه موانعی در مسیر اقامه نماز وجود دارد و وظیفه روحانیت، والدین، معلمان در مقابل نسل جوان چیست.

وی اظهارداشت: نماز میراث الهی و بک امر جامع الهی است و همه پیامبران اعم از حضرت موسی و عیسی و  پیامبر اکرم(ص) مامور به نماز است و این دعوت مرضی خداوند متعال است زیرا  کسی که به نماز دعوت می کند در مسیر انبیای الهی گام برمی دارد.  

محمدیان بیان کرد: نماز زیباترین حال بنده خداست و سلام به قرائت و رکوع و سجود است و تکریم یک فرد با نمازش است.انبیا برای نماز ماموریت یافتند و نماز در میان تزکیه و تعلیم و تربیت جا دارد و باید به کانون تعلیم و تربیت که شامل خانه، مدرسه و مسجد است اهمیت دهیم.

دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور یادآورشد: متولیان این سه مکان شامل روحانی، والدین و معلمان هستند و پدر و مادر باید فرزندان خود را تربیت کنند و این سه متولی لازم است در کنار هم باشند تا نتیجه بخش باشد.

وی با بیان این که دعوت به نماز باید بر اساس روشهای تربیتی انبیا باشد ؛ گفت : روش تربیتی انبیا مبتنی بر عقلانیت، فطرت و بر اساس مصالح فردی و اجتماعی است و دعوت ما به نماز هم بر این اساس باشد.. باید ببینیم مخاطبان چه کسانی هستند و آنها را دسته بندی کنیم و از آنجا که با دانش آموزان ۶ تا ۱۸ ساله طرف هستیم باید به گونه ای رفتار کنیم که تاثیرگذار باشد.

وی بیان کرد: در مقطع پیش دبستانی و ابتدایی نباید با امر و نهی چادر سر فرزندان کنیم و رفتار آمرانه نتیجه نمی دهد.

دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور یادآورشد: لازم است احساس مذهبی کودکان را تقویت کنیم و از قصه های قرآنی برای تاثیرگذاریاستفاده کنیم و ‌حس مذهبی وقتی توام با مهر باشد تاثیرگذار است و حس مذهبی با گفتن نعمت های ملموس است و با جهنم نمی شود.

وی افزود: سخت ترین دوره تربیتی مقطع دبیرستان است که نه به شکوفایی عقلی رسیده اند و نه از والدین تربیت می پذیرند و دنبال استقلال و استدلال هستند و ما وظیفه داریم مسئولیت اجتماعی به آنها واگذار کنیم تا استقلال آنها حفظ شود.

دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور اظهارداشت: برخی دانش آموزان نماز خواندن را بلد نیستند که نمی خوانند که ما وظیفه داریم آنها را آموزش دهیم اما همه از محیط پیرامونی متاثر هستند لذا باید صحبتی کنیم که حلاوت داشته باشد و حرف ما را گوش کنند.

وی یادآورشد: مطابق نبودن قول و فعل اهل نماز موجب بی نمازی برخی شده است و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد. در آموزش و پرورش بیشترین تعلیم و تربیت باید ویژه دختران باشد و در امور تربیتی، کانون های مذهبی، ورزشی و دینی دختران را در اولویت قرار دهیم زیرا اگر یک مادر را درست تربیت کنیم یک نسل تربیت شده است.

در ادامه از فعالان نماز ادارات و یاوران نماز استان تجلیل شد.