۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » جامعه » مصاحبه
  • شناسه : 42065
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
  • ارسال توسط :
چگونگی و  چرایی استفاده کودکان ازموج سهمگین اخبار «جنگ»
چگونگی و  چرایی استفاده کودکان ازموج سهمگین اخبار «جنگ»

چگونگی و چرایی استفاده کودکان ازموج سهمگین اخبار «جنگ»

هرچه قدر کودکان بیش تر در معرض این اخبار قرار گیرند ؛ تغییرات رفتاری آنان بیش تر و بیش تر خواهد شد .

خبرنگاران رسانه ها تلاش می کنند تا راوی اول هر رویداد یا حادثه ای باشند تا بتوانند با روایت اول آن واقعه ضمن جلب رضایت مخاطبان خود ؛ علاوه بر ارتقای جایگاه خود نزد مدیر رسانه ای که در آن مشغول هستند ؛جایگاه رفیع آن رسانه نزد مردم و افکار عمومی مرتفع تر گردد.

دکتر آرش شایسته نیا با بیان مطلب فوق افزود: این دسته از خبرنگاران تلاش می کنند تا خبر خود را با توجه به ارزش های خبری تنظیم و در قالب «نرم خبر» به مخاطبان خود عرضه نمایند تا از این طریق ضمن حفظ مخاطبان خود ،  نسبت به ارتقای رسانه ای که درآن مشغول فعالیت هستند ؛ تلاش کرده باشند .

وی با اشاره به جنگ رژیم صهیونیستی و حملات گسترده آن به فلسطین ، غزه و جنوب لبنان تاکید کرد: یکی از مهم ترین عرصه ای که خبرنگاران جمهوری اسلامی ایران تلاش می کنند تا راوی رویدادها و حوادث تلخ و ناگوار آن باشند ؛ حوادث تلخ و دهشتناک کشتار رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی به خصوص در جنوب غزه و لبنان است .

این استاد دانشگاه تصریح کرد: این دسته از خبرنگاران تلاش شبانه روزی می کنند تا ضمن کسب اخبار موثق جنگ آن را با توجه به ارزش خبری «مجاورت معنوی» تنظیم و برای بهره برداری «صحیح» از سوی عموم مردم ایران در کم ترین زمان ممکن منتشر نمایند که بر همین اساس انتشار این اخبار نه تنها در ایران که در تمامی نقاط مختلف جهان در صدر اخبار قرار می گیرد .

این مدرس درس «سواد رسانه » افزود: اما با توجه به اهمیت این اخبار؛ آن چه در این میان از سوی خبرنگاران و یا مدیران رسانه ها مغفول باقی مانده است؛ چگونگی و حتی چرایی استفاده کودکان از این موج سهمگین خبری «جنگ» و تجاوزات پیدا و پنهان در گوشه گوشه جهان است .

دکتر شایسته نیا با اشاره به این موضوع که تاثیر اخبار بد و خشن بر کودکان بسیار عمیق و آسیب زننده است؛تاکید کرد: اگرچه نمی توان با به کارگیری فیلتری خاص اخبار مرتبط با جنگ را به صورت کامل از دسترس کودکان خارج کرد و آنان می توانند در صورت تمایل خود و یا حتی بر اساس حس کنجکاوانه خاص آن سنین ؛ به آسانی از محتوا و بسته های خبری رسانه مورد نظر خود استفاده نمایند چرا که رشد و توسعه شبکه های اجتماعی در بسترهای گوناگون بسیار بالا و یا حتی غیر قابل تصور است که متاسفانه باید پذیرفت که در این گیر و دار داد و ستد خبری ؛ بیش ترین آسیب سهم همین کودکان است .

این مدرس دانشگاه تصریح کرد:وقتی کودکان در مقابل هجوم اخبار «جنگ » قرار می گیرند و از آن جایی که آنان به درستی توانایی هضم صحیح محتوای آن اخبار را ندارند ؛ میزان آسیب پذیری آنان دو چندان می گردد و تغییر این وضعیت از حالت «بد» به حالت «خوب»  علاوه بر صرف هزینه های «مادی» مشمول صرف هزینه های «مالی» فراوانی نیز می شود .

شایسته نیا تاکید کرد: بنابراین باید دید کودکان تاچه میزان در معرض این دسته از رسانه ها قرار گرفته اند و ذهن آنان چقدر درگیر این موضوع شده است. باید پذیرفت هرچه قدر کودکان بیش تر در معرض این اخبار قرار گیرند ؛ تغییرات رفتاری آنان بیش تر و بیش تر خواهد شد که به طور نمونه می توان به «انزوا» و یا «پرخاشگری» اشاره کرد.

این مدرس دانشگاه فرهنگیان قزوین ادامه داد: والدین در این گونه مواقع باید ضمن کسب اطلاعات و دانش مفید در حوزه خبر با کارکردهای رسانه آشنایی پیدا نماید و به موازات این آموزش ؛ رفتار فرزند خود را در موقعیت های مختلف مورد ارزیابی قرار دهد تا درصورت لزوم ؛ اطلاعات جمع آوری شده را در اختیار «مشاور مدرسه » یا مشاوران مراکز مشاوره قرار داده و از آنان یاری و کمک طلب نماید .

شایسته نیا در پایان تصریح کرد: ازآن جایی که مادران بیش تر از پدران در کنار فرزندان خود بوده و حتی فرزندان نیز با مادران خود رابطه عاطفی عمیق تری را دارند ؛ مادران می توانند با توجه به آموخته های خود در حوزه «سواد رسانه» ؛اطلاعات درست و منطقی را به فرزندکودک خود منتقل نموده و از داستانسرایی تخیلی که بی شک مملو از دروغ و بزرگ نمایی های غیر واقعی است ؛خود داری نمایند .

وی یادآورشد: روان شناسان کودک بر این باور هستند که اگر کودک به هر طریقی از محتوای تخیلی که آمیخته به دروغگویی و عاری از حقیقت موضوعی مطلع گردند؛ از آن پس؛ پذیرش سایر موضوعاتی که از سوی پدران و یا مادران بیان می شود و حتی کاملا صحیح و عاری از دروغ است را نیز بسیار سخت و یا حتی غیر می نماید .

دکتر شایسته نیا در پایان گفت: کودکان باید به این اطمیان برسند که ترس و اضطراب آنان برای خانواده مهم است و خانواده نیز تلاش خواهد کرد تا مشکل او به آسانی رفع گردد که رسیدن به این درجه از کارایی مادران و پدران ؛ نیازمند رسیدن به «سواد رسانه» مطلوب  است .

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*