۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اقتصاد » انرژی » پاسخ مسئولین » قزوین
  • شناسه : 12928
  • ۰۴ تیر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۷
  • ارسال توسط :
آلودگی نیروگاه شهید رجایی قزوین به حداقل رسیده  است
آلودگی نیروگاه شهید رجایی قزوین به حداقل رسیده  است

آلودگی نیروگاه شهید رجایی قزوین به حداقل رسیده است

تأمین سوخت نیروگاه و نوع آن تحت نظارت و دستور دیسپا چینگ ملی کشور صورت می‌گیرد .

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروی برق شهید رجایی قزوین به خبرنگاران رسانه های استان قزوین گفت: با احداث نیروگاه کلاس F با ظرفیت ۴۵۱ مگاوات در بویین زهرا نیاز انرژی صنایع منطقه را تأمین می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ” وقایع خبری ” ، علی فرهورافزود : تحریم‌های ظالمانه دشمنان موجب شده در برخی مواقع با مشکلاتی در تأمین تجهیزات نیروگاهی مواجه شویم اما به لطف متخصصان کشورمان توانسته ایم از این شرایط فرصت‌هایی برای شکوفایی استعداد مهندسان ایجاد و بسیاری از نیازهای خود را در داخل تأمین کنیم. امروز با تأمین برق مورد نیاز صنایع، کشاورزی، خانگی، خدماتی و سایر بخش‌ها توانسته ایم بدون وابستگی در داخل کار کرده و نیازهایمان را تأمین کنیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروی برق شهید رجایی قزوین گفت: اگر بخواهیم در استان جذب سرمایه گذاری صورت گرفته و نیروهای متخصص حفظ و نگهداری شوند باید بتوانیم انرژی مورد نیاز همه بخش‌ها را تأمین کنیم و در این راستا استفاده از همه ظرفیت‌ها ضروری است.

وی اضافه کرد: برای تعمیر و نگهداری شبکه نیروگاهی تلاش می‌کنیم تا ضمن بازسازی برخی قطعات نیروگاهی هزینه‌های سربار را کاهش دهیم تا نگهداری و به روز رسانی همچنان تداوم یابد.

فرهور یادآور شد: در کنار بازسازی بخش‌های مختلف نیروگاه و ساخت قطعات مورد نیاز خود در تعمیر و نوسازی توانسته‌ایم هزینه‌های نگهداری و هدر رفت منابع را کاهش دهیم و به افزایش راندمان کمک کنیم.

وی گفت: تعمیرات توسط کارشناسان داخلی صورت می‌گیرد و با توجه به تهدیدات و تحریم دشمنان عزم کارشناسان در ساخت قطعات مصرفی جدی تر شده و امروز قادریم بیشتر قطعات مصرفی در تعمیرات را بسازیم.

فرهور اظهار داشت: بیش از ۳۳ هزار قطعه مورد نیاز در نیروگاه داریم که حدود ۱۰ درصد آن معادل ۳ هزار قطعه باید ساخته شده و پس از تعمیرات وارد مدار شود که خوشبختانه ۹۹ درصد آن در داخل کشور توسط متخصصان ایرانی ساخته و تولید می‌شود.

وی گفت: این مجموعه نخستین طرح نیروگاهی به شکل غیر کلید در دست کشور است که امروز با داشتن چهار واحد نیروگاه بخار به ظرفیت هر واحد ۲۵۰ مگاوات و نیروگاه سیکل ترکیبی شامل ۶ واحد گازی ۱۲۳.۴ مگاواتی و سه واحد بخاری ۱۰۰.۶ مگاواتی با مجموع ظرفیت ۲۰۴۰ مگاوات حدود ۵ درصد برق مورد نیاز کشور را تولید و تأمین می‌کند.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروی برق شهید رجایی قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با خبرنگاران بیان کرد: تأمین سوخت نیروگاه و نوع آن تحت نظارت و دستور دیسپا چینگ ملی کشور صورت می‌گیرد و به دلیل هزینه‌های سنگین مازوت و گازوئیل در مقایسه با گاز و نیز آلودگی کمتر، ما نیز تمایل داریم تمام سوخت نیروگاه با گاز باشد و خوشبختانه با پیگیری مسئولان نیروگاه و انتقاد و حساسیت رسانه‌ها در چند سال اخیر روند استفاده از گاز در فرآیند تولید رو به افزایش بوده است.

وی افزود: در سال گذشته ۸۸ درصد سوخت نیروگاه شهید رجایی با گاز بود که ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب مصرف نیروگاه بود که ۱۲ درصد هم گازوئیل و مازوت به میزان ۴۰۰ میلیون لیتر بود که ۲۳۰ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۷۰ میلیون لیتر مازوت مصرف شد.

فرهور تصریح کرد: در سه ماهه امسال حدود ۹۰ درصد سوخت نیروگاه شهید رجایی با گاز طبیعی بوده و ۱۰ درصد گازوئیل و مازوت بوده که اگر سیستم دیسپاچینگ دستور داده و سوخت پاک تأمین شود آمادگی داریم فرآیند کامل سوخت را به گاز تبدیل کنیم البته باید به نیازهای استان هم توجه داشت تا بخش خانگی با کمبود گاز بویژه در فصل زمستان روبرو نشود.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروی برق شهید رجایی قزوینتصریح کرد ” خروجی دودکش‌های نیروگاه به صورت آنلاین از سوی محیط زیست پایش می‌شود و اگر آلودگی داشته باشد فعالیت متوقف می‌شود لذا امروز با خرسندی این اطمینان را می‌دهیم که آلودگی نیروگاه شهید رجایی قزوین به حداقل رسیده است.

فرهور بیان کرد: یکی از موضوعات مهم ما در نیروگاه تأمین شرایط برای تولید پایدار در همه فصول سال است به همین دلیل تعمیرات مستمر در پاییز و زمستان که مصرف پایین است صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: هر ایرانی به طور متوسط ۳ هزار کیلو وات ساعت انرژی برق مصرف می‌کند که در این میان نیروگاه شهید رجایی ۴.۵ تا ۵ درصد برق کشور را تأمین می‌کند و حدود ۴ میلیون نفر از برق این نیروگاه استفاده می‌کنند.

فرهور گفت: در نیروگاه شهید رجایی آمادگی و ظرفیت تولید ۱۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مگاوات ساعت انرژی برق را داریم که در حال حاضر تولید ما ۱۲ میلیارد مگاوات ساعت در سال و میزان مصرف برق استان ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مگاوات ساعت است.

وی بیان کرد: اولویت ما حرکت به سمت نیروگاههای تجدید پذیر و پاک و توسعه نیروگاههای بادی، خورشیدی است اما برای جوابگویی به نیازها بهتر است سبدی از نیروگاههای آبی، بادی، خورشیدی، پراکنده، اتمی و سیکل ترکیبی و نیروگاههای بزرگ هم در کشور داشته باشیم.

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین اظهار داشت: واحدهای نیروگاهی شهید رجایی با اقدامات فنی انجام شده برای تولید پایدار برق در پیک تابستان آمادگی کامل دارند تا برقی مطمئن در اختیار مردم قرار گیرد.

وی در پایان در خصوص شکایت محیط زیست از نیروگاه شهید رجایی در خصوص آلودگی به خبرنگاران گفت : شکایت مربوط به سال‌های گذشته است و هنوز حکمی برای آن صادر نشده و ما نیز دغدغه سلامت محیط زیست را داریم و نسبت به آن حساس هستیم و در حد توان و همکاری شرکت گاز و سیاست‌های وزارتخانه در تولید پاک اقدام می‌کنیم.