۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار ملی » جامعه
  • شناسه : 6815
  • ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۸:۳۶
  • ارسال توسط :
۱۶ هزار نفر در انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام کردند
۱۶ هزار نفر در انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام کردند

۱۶ هزار نفر در انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام کردند

در تهران برای صندلی‌های ۳۰ گانه بیش از ۴ هزار نفر ثبت‌نام کردند

وقایع خبری : رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: نام نویسی ۱۵هزار و ۶۱۸ داوطلب نمایندگی مجلس نهایی شده که با درنظر گرفتن افرادی که دستی ثبت نام کردند، این آمار به ۱۶ هزار و ۱۴۵ داوطلب افزایش می‌یابد.

«جمال عرف» دیروز در نشست خبری با ارائه آمار و گزارش روند نام‌نویسی داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: ۸۸  درصد ثبت نام کنندگان مرد و ۱۲ درصد زن هستند و ۲۴۸ نفر از نمایندگان فعلی یعنی ۲ درصد و ۶۳۳ نفر از نمایندگان ادوار یا ۴ درصد در انتخابات ثبت نام کردند.
معاون سیاسی وزیر کشور درباره میانگین سنی داوطلبان اظهار داشت: ۳ هزار و ۲۰۹ نفر بین ۳۶ تا ۴۰ سال،
۲ هزار و ۸۳۷ نفر ۴۲ تا ۴۵ سال هستند. وی افزود: برمبنای میانگین سنی، کمترین شرکت‌کننده‌ها از سنین ۷۱ تا ۷۵ سال به تعداد ۶۱ نفر ثبت‌نام کننده است. عرف گفت: کارمندان با ۵ هزار و ۴۶۴ نفر بیشترین گروه شغلی و کمترین تعداد هم به افراد نظامی با ۹۰ نفر تعلق دارد و ۴ هزار و ۱۰۱ نفر یعنی ۲۶ درصد ایثارگر هستند. رئیس ستاد انتخابات کشور درباره میزان انصرافی‌های داوطلبان ثبت نام شده گفت: به شکل قطعی آماری نداریم اما به شکل موردی نامه ارسال کردند و درخواست انصراف داشتند. وی با بیان اینکه همکاران ما در این روزها تحت فشار بوده‌اند، گفت: هیأت‌های اجرایی در همه حوزه‌ها تشکیل شده است؛ استعلامات از مراجع چهارگانه اخذ می‌شود و در روند رسیدگی قرار می‌گیرد.

عرف با اشاره به پیش‌بینی ستاد برای برگزاری یک انتخابات پویا، گفت: به عنوان مجری انتخابات تمام هم و غم‌مان برگزاری انتخابات است. تقریباً در ابتدای کار هستیم و زمینه‌سازی برای اجرای قانون به عنوان مجری انتخابات یعنی وزارت کشور و ناظر یعنی شورای نگهبان است. امیدواریم افراد کارآمد و در تراز انقلاب برای انتخابات مجلس انتخاب شوند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به انتقادات به نام‌نویسی خارج از نوبت یکی از داوطلبان نمایندگی مجلس، تصریح کرد: این داوطلب از قبل شخصی را برای انجام مقدمات ثبت‌نام فرستاده و بخشی از روند ثبت نام هم طی شده بود. این امر برای یک نفر اتفاق افتاد که مورد سؤال قرار گرفت.
عرف در پاسخ به پرسش خبرنگاری که آیا نام نویسی برخی نمایندگان شهرستانی برای حوزه انتخابیه تهران موجب میزان اقبال کم در این شهرستان‌ها می‌شود، گفت: براساس آمار، تمام حوزه‌های ما بیش از ظرفیت صندلی‌ها داوطلب دارد.
عرف افزود: در خود تهران برای صندلی‌های ۳۰ گانه بیش از ۴ هزار نفر ثبت‌نام کردند و سایر حوزه‌ها نیز همین گونه است؛ لذا از این حیث مشکلی نیست و در مرحله صلاحیت‌ها این بحث‌ها بیشتر مطرح می‌شود.
معاون وزیر کشور ارائه آمار از ترکیب و آرایش سیاسی داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس را زود دانست و گفت: فعلاً تحلیلی از ۱۶ هزار ثبت‌ نام کننده اتفاق نیفتاده است، از سوی دیگر همه ثبت نام کنندگان، وارد گردونه رقابت نمی‌شوند. باید اجازه دهید تا در مراحل بعد به این سؤالات راحت‌تر پاسخ بدهیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره نظارت ستاد انتخابات بر صدا و سیما به دلیل رفتار انتخاباتی و انتشار ثبت‌نام برخی داوطلبان خاص اظهار داشت: قاعدتاً ارزیابی تبلیغات قبل از زمان برگزاری انتخابات در دستور کار ماست و دستگاه‌های ناظر هم جهت پیشگیری در قوه قضائیه هستند و بررسی خواهند کرد. وی ادامه داد: اگر مواردی از این دست مشاهده شود ابتدا تذکر می‌دهیم و اگر به لحاظ قانونی جواب ندهد، به مراکز قضایی معرفی خواهند شد.

عرف با اشاره به افراد جا مانده از نام نویسی گفت: افرادی که دیشب پشت در ستاد انتخابات بودند، طوماری ۲۰ نفره نوشتند و یکی از معاونان وزیر با من تماس گرفت در صورت امکان این افراد داخل ستاد بیایند.
وی ادامه داد: این زمانی بود که حدود ۳۰۰ نفر جمعیت هم در داخل باقی مانده بودند و به دلیل اینکه اعلام کرده بودیم ساعت ۱۸ ثبت نام پایان می‌یابد، این امکان وجود نداشت، بنابراین گفتم باید بررسی شود. لذا حدود ۳۰ نفر پشت در ماندند که ۱۰ برابر آنها در سالن‌ها بودند و اگر موافقت می‌شد، تعدادی می‌گفتند مگر اینها با شما نسبتی دارند؟
وی اضافه کرد: این آمارهای دوگانه‌ای که گفته شد، حدود ۵۲۰ نفر هستند که مربوط به همان‌هایی بودند که ما عرض کردیم و به شیوه دستی فرآیند ثبت‌نام‌شان انجام شد. این افراد انگیزه‌های فراوانی برای ثبت نام داشتند و حاضر بودند چند ساعت منتظر بمانند تا نوبت‌شان شود. رئیس ستاد انتخابات کشوردر پاسخ به دیگر پرسش ایرنا در مورد احراز صلاحیت داوطلبان تصریح کرد: از امروز احراز صلاحیت‌ها و پس از استعلام نهادهای چهارگانه به هیأت‌های اجرایی ۱۱ نفره که ۸ نفر از معتمدین و بقیه هم فرماندار، دادستان و رئیس ثبت احوال هستند، ارسال می‌شود و آنان براساس ماده ۵۰، حدود ۱۰ روز  فرصت اعلام دارند. وی ادامه داد: در مورد اعتراض‌ها و کسانی که به بررسی صلاحیت‌ها اعتراض دارند هیأت‌های نظارت شکل می‌گیرد و در دو دوره ۲۰ روزه بررسی‌ها انجام می‌شود که این فرآیند در مجموع ۵۰ روز طول خواهد کشید.