۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » البرز
  • شناسه : 24935
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۸
  • ارسال توسط :
مجازات باید اثر‌گذار باشد تا دوباره تکرار نشود
مجازات باید اثر‌گذار باشد تا دوباره تکرار نشود

مجازات باید اثر‌گذار باشد تا دوباره تکرار نشود

یکی از گله‌مندی‌های به حق مردم طولانی بودن روند رسیدگی به پرونده‌های قضایی است.

وقایع خبری / رئیس قوه قضائیه در جلسه مدیریتی بررسی راهکارهای تسریع در رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی و جلوگیری از تشکیل آن ، پس از بررسی یکی از پرونده های کثیرالشاکی کلاهبرداری خودرویی در استان البرز، به مسئولان قضایی برای پیشگیری از شکل گیری پرونده های کثیرالشاکی و تسریع در رسیدگی به پرونده ها توصیه کرد: اصل این است که مردم ابتدا به حقوقشان برسند و اگر مجازات هم نیاز بود در جای خودش انجام شود،حتی الامکان با تدبیر صورت گرفته قضایی متهم بازداشت نشود و ابتدا حق مردم را بدهد بعد به مجازات برسد.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای  در چهلمین روز مسئولیت خود در مقام قاضی القضات به استان البرز آمد و در اقدامی بدیع برای شناسایی ملموس و دقیق مشکلات و زمینه‌هایی که به خلق پرونده‌های کثیرالشاکی و اطاله دادرسی در رسیدگی به آنها منجر می‌شود در محل دادگستری کل استان البرز جلسه مدیریتی برگزار کرد تا ضمن بررسی ابعاد و زوایای و مصادیق مشکلات و معضلات یک پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری خودرویی در هشتگرد با حضور متهمین، شاکیان، وکلا، نماینده دادستان و قاضی پرونده، مدل جدید وبدیعی برای تسریع در رسیدگی به این نوع پرونده ها و پیشگیری از بروز موارد مشابه پایه گذاری شود.
در ابتدای این نشست رئیس کل دادگستری استان البرز با ارائه گزارشی از وضعیت پرونده های کثیرالشاکی در این استان از عمده چالش ها و موانع در رسیدگی به این پرونده‌ها گفت.
رئیس قوه قضاییه در خلال این نشست ۲ ساعته که با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد، پس از طرح سوالاتی تخصصی و فنی از طرفین پرونده کثیرالشاکی خودرویی هشتگرد برای روشن شدن هر چه بیشتر علل و عوامل و ابعاد شکل گیری آن اظهار داشت: یکی از گله‌مندی‌های به حق مردم طولانی بودن روند رسیدگی به پرونده‌های قضایی است که یکی از علل آن وجود پرونده‌های کثیرالشاکی است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ادامه به ذکر توصیه هایی به مردم پرداخت و از آنها خواست که مراقب باشند به هر کسی اعتماد نکنند و پول و اموالشان را به هر کسی ندهند و اگر قرار است معامله‌ای انجام دهند، حتماً قرارداد محکمی با طرف معامله منعقد کنند.
رئیس قوه قضاییه گفت: باید دقت کرد چنین مسائلی در پرونده های کثیرالشاکی تکرار نشود چرا که هم خود فرد ضرر می کند، هم برای دستگاه قضایی دردسر ایجاد می شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای تصریح کرد: انسان مدبر ، با کسی که هیچ سابقه ای در کار تجارت و تولید ندارد و شغل او هیچ ارتباطی با کاری که ادعا می کند می خواهد انجام بدهد ندارد و حتی دفتر کار ندارد و فقط با یک خط تلفن و لپ تاپ کار می کند، معامله نمی کند؛ آن هم به نوعی که بدون عقد هیچ قراردادی یا حتی با عقد یک قرارداد غیررسمی به حساب او پول واریز کند!
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مشکلات متعدد ناشی از پرونده های کثیرالشاکی که افراد زیادی را درگیر می کند، به همکاران قضایی هم متذکر شد: اگر به‌هر دلیلی پرونده‌ای کثیرالشاکی در قوه قضاییه مفتوح‌ شد، تدبیر کنند تا آن پرونده زودتر به سرانجام برسد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای یکی از این تدابیر را عدم بازداشت متهمان بدون ضرورت عنوان کرد و افزود: اگر بیم فرار و تبانی متهم نمی رود، نیازی نیست متهم بدواً بازداشت شود بلکه می توان شرایطی را به وجود آورد که فرد در یک پروسه زمانی معین و تحت نظر مسئولان قضایی حقوق مردم را اعاده کند.
رئیس دستگاه قضا خطاب به دادستان ها و بازپرس ها خاطر نشان کرد: اصل این است که مردم به حقوقشان برسند و اگر مجازات هم نیاز بود ایرادی ندارد در جای خودش انجام شود، اما ابتدا باید احقاق حق مردم در اولویت باشد یعنی حتی الامکان با تدبیر صورت گرفته قضایی متهم بازداشت نشود و ابتدا حق و حقوق مردم را بدهد بعد به مجازات برسد .
وی اضافه کرد: در برخی پرونده ها بازداشت غیر ضرور متهم شرایطی را به وجود می اورد که مردم به حق و حقوق خود نمی رسند و پرونده هم دچار اطاله دادرسی بلاوجه میشود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای همچنین تأکید کرد که برای کاهش اطاله دادرسی باید برای انجام کارشناسی ها در پرونده های کثیرالشاکی نیز زمان مشخصی تعیین شود و حتماً کارشناسی ها در موعد مقرر صورت گیرد تا روند رسیدگی به این پرونده ها سرعت یابد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش به بازپرس‌ها‌ و قضات هم متذکر شد: برای کسانی‌ که حقوق مردم را تضییع‌ می‌کنند، مجازات بازدارنده در نظر گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای افزود: مجازات باید اثر‌گذار باشد تا دوباره تکرار نشود که فرد بگوید اشکالی ندارد آبروی من رفت و زندان هم رفتم اما سود هنگفتی به دست آوردم؛ خصوصاً نسبت به افرادی که با وجود سودهای سرشار هیچ مالیاتی هم پرداخت نمی کنند در حالی که یک کارمند با حقوق اندک هم مالیات می پردازد.
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: کسانی که حقوق مردم را زیر پا می‌گذارند و صدها ساعت وقت دستگاه قضایی و ضابطان را که باید صرف تأمین امنیت مردم شود می‌گیرند و خسارات مادی و معنوی به خانواده ها و جامعه وارد می‌کنند، بدون هیچ‌گونه ملاحظه‌ای باید نقره‌داغ شوند.
وی همچنین از وکلا خواست که برای کاهش اطاله دادرسی پرونده های حساس و کثیرالشاکی از پذیرفتن همزمان پرونده ها خودداری کنند تا تکلیف مالایطاق برایشان ایجاد نشود و کمک کنند تا این نوع پرونده ها هر چه سریع تر تعیین تکلیف شوند.
امروز در خلال این جلسه مدیریتی اعلام شد روند ورود فنی و تخصصی و در عین حال عمل‌گرایانه رئیس قوه قضائیه به معضلات و مشکلات موجود در قوه قضائیه یک رویه ادامه دار و همراه با برنامه خواهد بود تا در کنار اجرای سند تحول قضائی بتواند به اصلاح برخی رویه‌های غلط در عدلیه منجر شود .
برگزاری جلسه واکاوی علل و عوامل ایجاد پرونده‌های کثیرالشاکی‌ به منظور تسریع در حل و فصل و پیشگیری از تشکیل این نوع پرونده ها، نمونه ای از این دست اقدامات است.