۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » بهداشت و درمان » تغذیه
  • شناسه : 22646
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
  • ارسال توسط :
روزه داري التهابات بدن را کاهش مي‌دهد
روزه داري التهابات بدن را کاهش مي‌دهد

روزه داري التهابات بدن را کاهش مي‌دهد

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که شروع افطار با نوشیدنی‌های گرم، نان، پنیر، گردو و مواد غذایی طبیعی شیرین باشد.

رئیس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فواید روزه داری، گفت: روزه‌داری با کاهش پدیده‌های التهابی زیان‌بار و تنظیم پاسخ‌های ایمنی در بدن توأم می‌شود.
به گزارش “وقایع خبری” دکتر فریدون عزیزی گفت: فعالیت سلول‌های ایمنی و ترشح عواملی مانند ایمونوگلوبولین‌های مخاطی در روزه‌داری افزایش می‌یابد.
وی ادامه داد: در این زمان، نخوردن غذا بدن انسان را در مقابل استرس‌ها مقاوم می‌کند و هنگام خوردن غذا پدیده ترمیم بافت‌ها و رشد سلولی رخ می‌دهد و در مجموع با واکنش‌های مفید و تقویت سیستم ایمنی مقاومت در مورد بیماری‌ها حاصل می‌شود.
دکتر عزیزی ادامه داد: روزه‌داری اسلامی و سایر روزه‌داری‌های متناوب که حداکثر زمان نخوردن غذا در آن‌ها کمتر از ۲۴ ساعت است، هیچ گونه ضعف و کاهشی در فعالیت‌های بدن، کمی مقاومت در مقابل استرس‌ها و نیز افزایش ابتلا به بیماری‌های مختلف را ایجاد نمی‌کنند. بلکه در بسیاری موارد کاهش پدیده‌های التهابی و استرس را سبب شده و مقاومت نسبی در مورد ابتلا به بیماری‌ها ایجاد می‌کند.
وی گفت: با تغییرات مفیدی که در سطح سلول‌ها و بافت‌های بدن رخ می‌دهد و کاهش پدیده‌های التهابی و مقاومت در مقابل استرس، فرد روزه‌دار وضعیت بهتری از افراد دیگر در برابر بیماری کرونا خواهد داشت، ولی نمی‌توان کلمه پیشگیری را به کار برد. زیرا پیشگیری از بیماری باید از طریق واکسیناسیون، استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌های اجتماعی، شستشوی مکرر دست‌ها، پرهیز از نزدیک شدن به بیماران کرونایی و رعایت کلیه توصیه‌های بهداشتی انجام شود.
دکتر عزیزی، نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، کاهش مصرف چای، قهوه و مواد شیرین، استفاده کافی از میوه‌ها و سبزیجات، مرطوب نگهداشتن محیط منزل و حضور کمتر در فضا‌های گرم و خشک را از مهمترین توصیه‌ها به روزه داران اعلام کرد.
وی ادامه داد: متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که شروع افطار با نوشیدنی‌های گرم، نان، پنیر، گردو و مواد غذایی طبیعی شیرین باشد و پس از مدتی می‌توان شام را که یک غذای معمولی سالم است، شروع کرد.
دکتر عزیزی ادامه داد: خوردن مواد شیرینی غیرطبیعی مانند کیک، زولبیا بامیه باید حذف شود یا به حداقل برسد و از مواد غذایی دیرهضم مانند مواد غذایی سرخ شده و چرب و نیز غذا‌های پرحجم پرهیز شود.
وی تأکید کرد: پرخوری سبب تغییرات مضر متابولیک می‌شود و باید از آن دوری شود. آب و مایعات مفید، سبزیجات و میوه‌ها پس از افطار بسیار ضروری است.
رئیس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روزه داران توصیه کرد که سحری حتما میل کنند تا از بروز واکنش‌های مضر در بدن جلوگیری شود.