۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » تغذیه » درمان
  • شناسه : 23877
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۷
  • ارسال توسط :
خواص گلابی
خواص گلابی

خواص گلابی

گلابی‌ها به‌ خصوص آنهایی‌که پوست قرمزی دارند، دارای کارتنوئیدها، فلاونول‌ها و آنتوسیانین‌ها هستند.

گلابی از جمله میوه‌های شیرین و خوشمزه ست که دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی از جمله ویتامین C و فیبر است. گلابی برای کاهش وزن، سلامت قلب و مراقبت از پوست و مو کاربرد فراوان دارد. در این مقاله شما را با خواص گلابی و انواع آن، ارزش غذایی گلابی، خواهیم کرد.

ویژگی های میوه‌ گلابی

گلابی از جمله میوه‌های لذیذ و شیرین با گوشتی آب‌د‌ار است. کلمه‌ی گلابی (pear) به تعدادی از درختان از جنس پیروس (Pyrus)، از خانواده‌ی بزرگ روزاسه (Rosaceae) گفته می‌شود. باوجود انواع زیاد درختان گلابی، فقط تعدادی از آنها برای انسان مصرف خوراکی دارد و بیشتر آنها به‌عنوان درختان و درخچه‌های زینتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میوه‌ی گلابی در انتهای گُل ایجاد می‌شود و معمولا در قسمت ر‌أسی باریک و در قسمت پایین پهن‌تر است. بااین‌حال این روش مناسبی برای تشخیص انواع گلابی نیست. بعضی از گلابی‌ها کاملا شبیه به سیب هستند. حتی گوشت آنها هم شبیه سیب است، با این‌ تفاوت که گوشت گلابی کمی‌ متراکم‌تر از سیب است.

منشأ گلابی از چین است و بومی اروپا، شمال آفریقا و آسیا است. براساس شواهد و اسناد موجود از دوران ماقبل تاریخ مورد استفاده قرار می‌گرفت. گلابی هزاران سال است که در بیشتر رژیم های غذایی وجود دارد و در ادبیات سلتیک، رمان‌های تاریخی و داستان‌های چینی ردپای آن را می‌بینیم. گلابی به‌ راحتی در مکان‌هایی با آب‌و‌هوای معتدل رشد می‌کند، در نتیجه کِشت آن معمولا در بیشتر مناطق راحت انجام می‌شود.

انواع گلابی

حدودا ۳۰۰۰ نوع گلابی در جهان وجود دارد که براساس اندازه، شکل، شیرینی و سفتی دسته‌بندی می‌شوند.

بعضی از انواع مهم گلابی در آمریکا در زیر آورده شده است:

  • گلابی آنجوی سبز؛
  • گلابی آنجوی قرمز؛
  • گلابی بارتلِت (بیروتی)؛
  • گلابی بارتلت قرمز؛
  • گلابی بوسک؛
  • گلابی کومیس؛
  • گلابی فورل؛
  • گلابی کُنکورد؛
  • گلابی سِکِل؛
  • گلابی استارکریمسون.

طعم این گلابی‌ها با هم متفاوت است که در صورت دسترسی می‌توانید آنها را امتحان کنید و در رژیم غذایی خود قرار دهید.

ارزش غذایی گلابی

علاوه‌بر فراوانی و طعم دلچسب، گلابی به‌دلیل خاصیت دارویی به‌ مدت هزاران سال برای انسان ارزشمند بوده است. پزشکی مدرن به ما می‌گوید که مواد معدنی، ویتامین و ترکیبات طبیعی موجود در گلابی برای سلامتی بسیار مفید است.

یک گلابی متوسط با وزن تقریبی ۱۷۸ گرم حاوی موارد زیر است:

  • ۱۰۱ کالری؛
  • فاقد چربی؛
  • ۲۷ گرم کربوهیدرات؛
  • ۱۷ گرم قند؛
  • یک گرم پروتئین.

خوردن یک گلابی متوسط ۱۲ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C (ده درصد)، ویتامین K (شش درصد) و مقدار کمی از کلسیم، آهن، منیزیم، ریبوفلاوین، ویتامین B6 و فولات بدن را تأمین می‌کند.

گلابی‌ها به‌ خصوص آنهایی‌که پوست قرمزی دارند، دارای کارتنوئیدها، فلاونول‌ها و آنتوسیانین‌ها هستند. براساس مطالعات، گلابی و سیب بیشترین مقدار فلاونول‌ها را در رژیم‌های غذایی دارند.