۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » بهداشت و درمان » تغذیه
  • شناسه : 38292
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۷:۵۶
  • ارسال توسط :
توصیه‌های غذایی برای بیماران مبتلا به کم حرکتی مری
توصیه‌های غذایی برای بیماران مبتلا به کم حرکتی مری

توصیه‌های غذایی برای بیماران مبتلا به کم حرکتی مری

«آشالازی» نوعی اختلال حرکتی اولیه است که با اشکال در شل شدن اسفنگتر تحتانی مری و عدم وجود یا اختلال در حرکات پریستالسیس (دودی) مری توصیف می‌شود.

«آشالازی» نوعی اختلال حرکتی اولیه است که با اشکال در شل شدن اسفنگتر تحتانی مری و عدم وجود یا اختلال در حرکات پریستالسیس (دودی) مری توصیف می‌شود.

این مشکل با اختلال در حرکت و انتقال رو به جلوی غذا به سمت معده، سوزش سر دل (رفلاکس)، اختلال بلع، بازگشت غذا و کاهش وزن مشخص می‌شود. علت بیماری به استعداد ژنتیکی و خودایمنی نسبت داده می‌شود.

 نکات غذایی برای بیماران مبتلا به آشالازی:

پیروی از رژیم غذایی پرچرب تنظیم شده از سوی کارشناس یا متخصص تغذیه، بر اساس تحمل و ترجیحات بیمار و نیز اختلال بلع مزمن یا تغذیه بیمار با لوله (در صورت صلاحدید پزشک فوق تخصص گوارش و متخصص تغذیه)
مصرف غذا در حجم کمتر و دفعات بیشتر
جویدن کامل غذا و میل کردن آهسته غذا
مصرف لقمه‌های غذایی کوچکتر
مصرف غذا به صورت آبدار، پوره شده، نیمه جامد یا مایع و با دمای معمولی (دمای اتاق؛ نه خیلی داغ و نه خیلی سرد)
مصرف مایعات زیاد به همراه هر وعده غذایی (مگر آنکه اختلال بلع مانع از بلع مایعات شود)
مصرف میوه‌ها به صورت پوست گرفته شده، پوره شده و آبدار
مصرف سبزی‌ها بهتر است به صورت پخته شده و آبدار یا با استفاده از رنده ریز برای تهیه سالاد با سبزی‌های نرم باشد.
پرهیز از مصرف مواد غذایی خشک (از جمله نان‌های سبوس دار)، اقلام غذایی اسیدی، ترش و پر ادویه (به علت باقی ماندن غذا در مری و احتمال آسیب به مخاط آن).
«سیده مریم عبداله زاده»

دکتری تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز