۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار استانی » کشاورزی
  • شناسه : 3008
  • ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۷:۴۶
  • ارسال توسط :
برداشت فندق از باغات استان قزوین آغاز شد
برداشت فندق از باغات استان قزوین آغاز شد

برداشت فندق از باغات استان قزوین آغاز شد

مدیریت غالب باغات فندق به صورت سنتی است

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از شروع عملیات برداشت فندق از سطح ۳هزار و ۲۳۰ هکتار از باغات این استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین علی اکبری با اعلام این خبر پیش بینی کردامسال  بیش از  ۳ هزار و ۳۰۰ تن محصول فندق از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود .وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را حدود ۱۰۲۲ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد .

اکبری تصریح کرد : از ۳ هزار و ۲۳۰ هکتار از سطح باغات فندق استان ؛  ۳هزار و ۱۵۰ هکتار باغات بارور و ۸۰ هکتار به صورت غیر بارور است .وی اظهار داشت : تنها سطح زیر کشت این محصول در استان در منطقه الموت از توابع شهرستان قزوین ، است که شامل روستاهای هیر ، ویار، یارود و آکوجان می باشد .

وی اضافه کرد : روستای یارود در منطقه رجایی دشت الموت را می توان به عنوان قطب فندق کاری استان ذکر کرد .وی خاطر نشان ساخت :  با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و توده های محلی موجود ، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه می باشد.

به گفته این مقام مسئول : استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را پس از استان گیلان در کشور دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت : ارقام موجود در منطقه شامل بومی : گرد اشکور، شصتک ،زرآبادی ، سیاه الموت و سه گوش، ارقام خارجی شامل روند دو پی یرمونت، فرتیل ،سکورب و مرویل و ارقام گرده دهنده شامل نقرت ، داویانا و لونگ می باشد که رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغات را تحت پوشش قرارداده است .

اکبری افزود : مدیریت غالب باغات فندق به صورت سنتی است  و اغلب درختان به روش چند تنه تربیت می شوند که بایستی با آموزش و برنامه های ترویجی ؛ باغداران را به تربیت درختان تک تنه و یا حداکثر ۳ تا ۵ تنه برای رسیدن به تولید بیشتر تشویق کرد.

اکبری ؛ توسعه باغات در اراضی شیبدار و کمک به توسعه باغات از طریق یارانه نهال و اندامهای تکثیری را از برنامه های در دست اقدام این مدیریت برای محصول فندق دانست .

این مقام مسئول ؛ تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه ، انبارهای مناسب نگهداری محصولات ، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده ، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری  ، دور آبیاری مناسب ، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه ها و تغذیه و کود دهی مناسب  را از مهمترین برنامه های پشنهادی ذکر کرد که می تواند در رشد و توسعه این محصول نقش بسزایی داشته باشد .