دشمن ملت ایران همان دشمن ملت فلسطین، لبنان، عراق، مصر، سوریه و یمن است.
در آستانه اولین سالگرد حماسه طوفانالاقصی توسط رزمندگان مقاومت اسلامی فلسطین و به دنبال شهادت «دکتر هنیه» در تهران و شهادت «سید حسن نصرالله » در ضاحیه لبنان؛ در کنار قتل عام مردم بی دفاع در فلسطین ، لبنان و جنوب غزه از سوی دشمن صهیونیستی ؛ مقام معظم رهبری ، حضرت آیت الله خامنه ای با اقامه نماز جمعه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) در سیزدهم مهرماه ۱۴۰۳ با تاکید بر «همبستگی اسلامی»،«افشای سیاستهای دشمن» و لزوم ایستادگی در برابر تجاوزات دد منشانه رژیم جعلی صهیونیستی ؛ صحنه ای تاریخی از اتحاد ملت ایران با مردم مظلوم فلسطین ، لبنان و غزه را خلق کردند؛ آن گونه که این حماسه بزرگ و در عین حال وصف ناشدنی تا برای همیشه در ذهن تاریخ ماندگار شد. از این رو این قلم تلاش دارد تا ضمن بیان تعریف ساده ای از« ارتباط» ، مولفه های ارتباطات را که منجر به «ارتباط موثر» پس از این حماسه بزرگ گردیده است را بازخوانی و واکاوی و بیان نماید .
از نشانه های اصلی زندگی اجتماعی «ارتباط» است.در تعریفی ساده از منظر صاحب نظران علوم ارتباطات اجتماعی؛ «ارتباط» فرایند انتقال پیام از فرستنده به گیرنده به شرط همسان بودن معانی بین آنان است (محسنیان راد ،۱۳۹۶ :۲۲). دسته ای دیگر نیز«ارتباط »را انتقال یا تبادل اطلاعات با دیگران از طریق صحبتکردن، نوشتن و یا با استفاده از رسانههای دیگر دانسته و دسته ای دیگر هم «ارتباط » را فرایند استفاده از کلمات،صداها،علائم یا رفتارها به منظور بیان یا انتقال اطلاعات، ایدهها، افکار، احساسات و … با دیگران تعریف کرده اند .
حیات اجتماعی انسان ها برای پویایی و رشد نیازمند برقراری ارتباط است و در سایه همین ارتباط، «ارتباطات انسانی» شکل می گیرد. به باور علامه طباطبایی (ره) در تفسیر المیزان (۱۳۸۵)اجتماعی بودن انسان از امور فطری است که به اثبات نیازی ندارد . به بیان ساده تر؛ «ارتباطات انسانی » زمینه ای برای درک چگونگی ارتباط انسان است چراکه انسان ها از توانایی های ارتباطی منحصر به فردی برخوردارند که بی شک دیگر موجودات زنده از آن ها بی بهره اند. به طور نمونه می توان گفت؛ دلیل ارتباطات انسانی می تواند کمک، رساندن اطلاعات، اشتراک گذاری چیزی یا آگاهی دادن باشد. با این همه؛مهم ترین سطوح متعارف این نوع ارتباطات عبارت است از :ارتباطات درون فردی، ارتباطات میان فردی ،درون گروهی، میان گروهی ، سازمانی، ملی، منطقه ای و جهانی (مهدی زاده ،۱۳۹۴: ۱۰۰).دکترمحسنیان راد نیز در کتاب «ارتباط شناسی» خود (۱۳۹۶) ؛ ارتباطات انسانی را به میان فردی، گروهی، جمعی تقسیم می کند .
برای آن که فرایند ارتباط به نتیجه مورد نظر فرستنده یا منبع بیانجامد و به بیان دیگر به «ارتباط موثر» خاتمه یابد؛ هریک از عناصر و زنجیره های ارتباطات باید در جایگاه خاص خود، نقش اصلی خود را که برای آن تعریف گردیده است؛ به صورت جامع و کامل ایفا نمایند .
اکنون ضمن باز خوانش عناصر ارتباطی تلاش می شود تا مولفه های ارتباطات انسانی در نمازجمعه تاریخی سیزدهم مهرماه ۱۴۰۳ که به امامت ولی فقیه مسلمین جهان ؛حضرت آیت الله خامنه ای در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد؛ بازخوانی و واکاوی می شود .
صبح روز شنبه ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ جنبش حماس حمله های کوبنده خود را به مناطق اشغالی و پایگاه های اسرائیلی آغاز کرد که به دنبال این حمله ها روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست» از اصابت چند موشک به «تلآویو» و «عسقلان » خبر می دهد و در گزارش خود می نویسد: به دنبال این حمله هاآژیرهای خطر به صدا درآمده و پناهگاهها برای فرار ار موشک ها و پرتابه های جنبش حماس باز شده است.
پس از انتشار اخبار این حمله ها از سوی حماس؛«محمد الضیف» فرمانده کل«کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیهای اعلام می کندکه تصمیم گرفتیم به تجاوزات اسرائیل پایان دهیم و عملیات «طوفان الاقصی» را آغاز کنیم. اولین حمله عملیات طوفان الاقصی بیش از پنج هزار موشک بودکه دشمن را هدف قرار داد. از امروز هماهنگی امنیتی با اشغالگران پایان می یابد. امروز مردم ما انقلاب خود را بازیافته و به پروژه تشکیل کشور بازگشتهاند (تابناک ،۲۹۳۹۴۳/۱).
به گزارش پایگاه خبری فلسطین الیوم، ارتش رژیم صهیونیستی در گزارشی از تعداد تلفات نیروهای نظامی خود مدعی شد که از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، ۲۶۵ نظامی کشته شدهاند. این در حالی ست که برخی دیگر از رسانههای رژیم صهیونیستی اذعان کردند که از آغاز عملیات طوفان الاقصی حداقل ۱۵۰۰ نفر از صهیونیستها کشته و ۳۴۰۰ نفر دیگر زخمی شدند(مهر، ۵۹۱۱۷۴۸).
رسول سوری در مقاله خود «عملیات طوفان الاقصی و واکنش ایران»می نویسد:عملیات اخیر جنبش حماس با نام طوفانالاقصی بعنوان نقطه عطف جدیدی در تاریخ تحولات فلسطین محسوب میشود و بار دیگر توجه جهانیان را به سرزمینهای اشغالی جلب کرده است. به عقیده کارشناسان درگیری فعلی هم برای حماس و هم برای رژیم صهیونیستی متفاوت از درگیریهای قبلی است چرا که وضعیت تغییر کرده و هیمنه رژیم صهیونیستی هم در بعد نظامی و امنیتی و هم در بعد سیاسی و رسانهای شکست خورده است( فرارو ،۶۸۸۳۸۷).
در شرایطی که نگرانیها در محافل غربی و عبری از احتمال شکست عملیات زمینی وحتی هوایی ارتش اسرائیل به غزه مطرح است، دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نتانیاهو ۵ بار از آغاز عملیات طوفان الاقصی با جو بایدن تماس تلفنی داشته و آخرین جزئیات جنگ در اطراف غزه با وی رایزنی کرده است. در همین راستا، «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق این رژیم در سخنانی با هشدار به کابینه نتانیاهو اعلام کرد حمله زمینی به غزه پیچیده و آسان نخواهد بود اما با این همه؛ نتانیاهو پس از این حمله ها، حمله به نوار غزه را آغازکرد که تا به امروز نیز این حمله های وحشیانه علی رغم درخواست توقف حمله ازسوی سایر کشورهای جهان همچنان ادامه داشته است.
با این همه و به دنبال پیروزی عملیات طوفان الاقصی؛ ناصرکنعانی (سخنگوی وقت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران) عملیات طوفان الاقصی را حرکت خودجوش گروههای مقاومت و ملت مظلوم فلسطین در دفاع از حقوق مسلم و انکارناپذیر خود و واکنش طبیعی آنان نسبت به سیاستهای جنگ افروزانه، تحریکآمیز و آتش افروزانه صهیونیستها به ویژه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر افراطی و ماجراجوی رژیم غاصب صهیونیستی می خواند.
وی بیان می کند: تداوم هتک حرمت صهیونیستهای افراطی و نژادپرست به مقدسات اسلامی و قبله نخست مسلمین (مسجدالاقصی) در ماهها و هفتههای اخیر از یک سو و استمرار سیاست کشتار و جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، به ویژه زنان، کودکان و اسرای فلسطینی دربند زندانهای اسرائیل، در سایه سکوت و بیعملی جامعه بینالملل و مدعیان جهانی حقوق بشر، راهی جز مقاومت و اتکای به توان ذاتی خود برای ملت و مقاومت فلسطین در برابر صهیونیستها باقی نگذاشته است.
شهید دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز در گفتوگوی تلفنی با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه حرکت مقاومت را نتیجه جنایات مستمر صهیونیستها خوانده و بر ضرورت همبستگی و انسجام کشورهای مسلمان در حمایت از قدس و ملت مظلوم فلسطین تأکید کرد(تابناک ،۲۹۳۹۴۳/۱).
حضرت آیتالله خامنهای صبح روز ۱۸ مهر ۱۴۰۲ در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح درباره قضایای این روزهای فلسطین تصریح می نمایند:«این بلا را عملکرد خود صهیونیستها بر سرشان آورد. وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درندهخویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود. شما با ملّت فلسطین چه کردید؟ اقدام شجاعانه و در عین حال فداکارانهی فلسطینیها پاسخ به جنایت دشمن غاصب بود که سالها ادامه داشت و در ماههای اخیر شدّت آن افزایش پیدا کرده بود؛ مقصّر هم دولت کنونی حاکم بر رژیم غاصب صهیونیستی است»(دیگران ، شبکه تحلیلی نخبگان ،۵۴۱۲۰).
حضرت آیتالله خامنهای هم چنین در مراسم سیوپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) نیز درباره عملیات طوفان الاقصی فرمودند: پیشبینی ۵۰ سال قبل امام بزرگوار درباره فلسطین، به تدریج در حال تحقق است و عملیات معجزهآفرین طوفانالاقصی با باطل کردن نقشه وسیع دشمنان برای تسلط بر منطقه و جهان اسلام، رژیم صهیونیستی را در مسیر اضمحلال قرار داده و در پرتو ایستادگی ایمانی و تحسینبرانگیز مردم غزه، رژیم اشغالگر در مقابل چشم جهانیان در حال ذوب شدن است(میزان ،۴۷۹۷۱۴۳).
با این همه اما باید گفت و پذیرفت که شکست رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان الاقصی» تنها شکستی اطلاعاتی و نظامی نبوده بلکه شکستی سیاسی و ایدئولوژیک و… نیز است. شکستی که نوید دهنده این است که آینده فلسطین از آن فلسطینیها استو شاید همین عامل سبب شده است تا رژیم صهیونیستی پس از آن حمله تاکنون به حمله های خود ادامه داده و صحنه های دهشتناکی را برای ثبت در تاریخ وحشیگیری خود رقم می زند که نمونه های آن را بیان می کنیم .
الف:شهادت دکتر اسماعیل هنیه
در «ویکی پدیا» می خوانیم: اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه (۱۹۶۲/۱۹۶۳ – ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴) سیاستمدار فلسطینی و از رهبران سازمان حماس بود. این سازمان از سال ۲۰۰۷، حکومت نوار غزه را به عهده داشته است. او هم چنین از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین بود. هنیه از سال ۲۰۱۷ تا هنگام کشته شدن (شهادت) ، بیش تر در کشور قطر زندگی میکرد.
بر اساس اطلاعات رسیده به رسانه ها؛اسماعیل هنیه در حدود ساعت ۲ بامداد ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴) و پس از شرکت در مراسم تحلیف رئیسجمهور دکترمسعود پزشکیان، با اصابت موشک پرتابشده از هوا به محل اقامتش در یکی از آسایشگاههای جانبازان در شمال تهران بههمراه یکی از محافظانش (وسعیم شعبان) ترور و به شهادت می رسد ..
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از به شهادت رسیدن شهید هنیه در بیانیه ای می نویسد: با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز (چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس، در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند. علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد(شبکه العالم، ۶۹۱۲۳۵۸).
حضرت آیت الله خامنه ای نیز پس از به شهادت رسیدن دکتر هنیه در تهران پیام مهمی را صادر نمودند .در بخشی از این پیام می خوانیم: رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.شهید هنیه سال ها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم(۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم۱۴۴۶).
ب:شهادت سید حسن نصرالله
یکی دیگر از عواملی که سبب حمایت پیش از بیش جمهوری اسلامی ایران از مردم بی دفاع غزه گشته است ؛به شهادت رساندن سید حسن نصرالله در کنار مردم بی دفاع و مظلوم غزه است .
حزبالله لبنان؛ شنبه هفتم مهرماه در بیانیهای اعلام و تایید می کند که سید حسن نصرالله، دبیرکل این جنبش در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت به شهادت رسیده است.
در بیانیه حزبالله لبنان آمده است: سرور مقاومت، بنده صالح، به عنوان شهیدی بزرگ، رهبری شجاع، دلاور، مؤمنی حکیم، بصیر و مؤمن به قافله جاویدان شهدا پیوسته است.
حزبالله اعلام کرد: جناب سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به شهدای بزرگی پیوست که حدود ۳۰ سال آنها را به سمت پیروزی رهبری کرد. وی در سال ۱۹۹۲ جانشین سید الشهدای مقاومت شد و مقاومت را در آزادسازی سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ و سایر نبردهای افتخار تا نبرد حمایت و قهرمانی در پشتیبانی از فلسطین، غزه و ملت مظلوم فلسطین رهبری کرد( ایسنا، 71610).
مقام معظم رهبری پس از به شهادت رسیدن سید حسن نصرالله ؛ ضمن تسلیت به مردم با صدور بیانیه ای ۵روز عزای عمومی در کشور اعلام می نمایند . در بخشی از این بیانیه آمده است:«… دنیای اسلام، شخصیتی باعظمت را؛ و جبههی مقاومت پرچمداری برجسته را، و حزب الله لبنان رهبری کمنظیر را از دست داد، ولی برکات تدبیر و جهاد چند ده سالهی او هرگز از دست نخواهد رفت. اساسی که او در لبنان پایهگذاری کرد و به دیگر مراکز مقاومت، جهت بخشید، با فقدان او نه تنها از میان نخواهد رفت، که به برکت خون او و دیگر شهیدان این حادثه استحکام بیشتر خواهد یافت. ضربات جبهه مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، بحول و قوهی الهی کوبندهتر خواهد شد. ذات پلید رژیم صهیونی در این حادثه، به پیروزی دست نیافته است.
سید مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود، و این راه همچنان ادامه خواهد یافت. خون شهید سید عباس موسوی بر زمین نماند، خون شهید سید حسن هم بر زمین نخواهد ماند»(شبکه العالم ،۶۹۸۰۲۴۳).
ج: شهادت سید هاشم صفی الدین
هنوز مردم لبنان و حزب الله سرافراز در سوگ به شهادت رسیدن سید حسن نصرالله هستند که خبر شهادت سید هاشم صفی الدین به دنیا مخابره می شود .
مشرق می نویسد: شهید سید هاشم صفیالدین روحانی برجسته شیعه و یکی از مقامات ارشد جریان مقاومت لبنان بود که از سال ۲۰۰۱ تا هنگام شهادت، ریاست شورای اجرایی حزبالله لبنان را بر عهده داشت و او را در حقیقت بعد از سید حسن نصرالله، نفر شماره دو حزبالله لبنان میدانستند. شهید صفیالدین، به همراه سید حسن نصرالله و عماد مغنیه «سهگانه قدرت» را در حزبالله تشکیل دادند؛ مغنیه بهعنوان نیروی نظامی، سید نصرالله نیروی سیاسی و صفیالدین نیروی اداری و مدیریتی و امروز سمت ریاست شورای اجرایی دومین سمت در سلسلهمراتب این جنبش محسوب میشود. سید هاشم صفیالدین در نشست مجمع عمومی سازمان مقاومت لبنان در اکتبر ۲۰۰۸، بهعنوان جانشین سید حسن نصرالله برای دبیر کلی این سازمان انتخاب شد. نام هاشم صفیالدین به دلیل نقش مؤثر در فعالیتهای مقاومت لبنان، در سال ۲۰۱۷، توسط وزارت امور خارجه ایالاتمتحده به لیست (SDGT) اضافه شد. صهیونیستها نیز بر مسئله مواضع ضد غربی و اسرائیلی وی صحه میگذارند و به این مسئله اشاره میکردند که هاشم صفیالدین در مواجهه و تقابل با جبهه غرب، رویکرد بسیار قاطعانه و شدیدی را اتخاذ میکرد، بهگونهای که سران این رژیم نگران دوره احتمالی ریاست وی بر حزبالله لبنان بودند( مشرق، ۱۶۵۵۹۳۶).
به دنبال این وقایع حضرت آیت الله خامنه ای پیام مهمی را درباره قضایای اخیر لبنان صادر می نمایند .
کشتار مردم بی دفاع در لبنان از سوئی بار دیگر خوی درندگی سگ هارِ صهیونیست را برای همه آشکار کرد، و از سوئی کوتهنظری و سیاست ابلهانهی سران رژیم غاصب را به اثبات رساند. باند ترور حاکم بر رژیم صهیونیست از جنگ جنایتکارانهی یک سالهی خود در غزه درس نگرفتند و نتوانستند بفهمند که کشتار دستجمعی زنان و کودکان و مردم غیر نظامی نمی تواند در ساخت مستحکم سازمان مقاومت اثر بگذارد و آن را از پا بیندازد(عصر ایران، ۱۰۰۰۸۱۷)
اکنون همان سیاست حماقتآمیز را در لبنان میآزمایند. جنایتکاران صهیونیست بدانند که بسیار کوچک تر از آنند که به ساخت مستحکم حزبالله لبنان صدمهی مهمی وارد کنند. همهی نیروی مقاومت منطقه در کنار حزبالله و پشتیبان آن است. سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزبالله سرافراز رقم خواهد زد. مردم لبنان فراموش نکردهاند که در روزگاری نظامیان رژیم غاصب تا بیروت را زیر چکمه قرار می دادند. این حزبالله بود که پای آنان را قطع کرد و لبنان را عزیز و سربلند ساخت. امروز هم لبنان به حول و قوهی الهی دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد. بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.
از حضرت آقا بوی امام خمینی (ره) به مشام می رسد. به قول شاعر؛ خامنه ای خمینی دیگر است ، ولایتش ولایت حیدر است .
تاریخ به یاد ندارد که مقام معظم رهبری پیامی صادر کرده باشند که مورد توجه و استقبال مردم تمام جهان واقع نشده باشد . وقتی خبر حضور مقام معظم رهبری جهت اقامه نماز جمعه در۱۳ مهرماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) اطلاع رسانی می شود ؛ خیل مشتاقان و فداییان رهبر از سراسر کشور و از ساعت ها قبل از زمان اعلامی خود را به مصلی امام می رسانند. شاهد این ادعا گزارش خبرگزاری فارس است.
فارس در گزارش خود می نویسد:حجتالاسلام علی سراب یار رئیس ستاد برگزاری نماز جمعه تهران ضمن اشاره به حضور میلیونی مردم در نماز جمعه امروز تهران، گفت: حضور میلیونی مردم در نماز جمعه نصاب عید فطر را رد کرد. برآورد ما از حضور امروز مردم میلیونی است. خروج جمعیت از مصلی بالای بیش از یک و نیم ساعت زمان برد. جاهایی که تدارک دیده بودیم همه پر شده بودند و در مصلی جای خالی نبود و همین موجب شد تا خروج جمعیت به کندی انجام شود.
مقام معظم رهبری بر خلاف سایر رهبران و سران کشورها کهبه دنبال هرگونه حادثه یا رویدادی از حضور در میان مردم واهمه داشته و در انظار عموم مردم ظاهر نمی شوند؛ بی واسطه و رو در رو با مردم و مسوولین نظام به گفت و گو می نشیند و تلاش می نماید تا رهنمودهای خود را «بی واسطه» و «مستقیم» بیان می نمایدکه این خود نمونه بارز «ارتباطات مستقیم»است و بی شک همین ارتباطات بی واسطه سبب شده است تا میهمانان او از هر قشر یا طبقه اجتماعی اعم از کارگر ، کارمند ، معلم ، ورزشکار، دانشجو ویا دانش آموز که در حسینیه امام خمینی (ره) حاضر می شوند؛نه تنها خواسته های خود بلکه نقد و انتقاد خود را از مسوولان عالی رتبه نظام به راحتی بیان نمایند و ایشان مشفقانه و مشتاقانه به تمام خواسته ها ویا انتقادها گوش فرا داده و در صورت لزوم تذکرهای لازم را به آن مسوولین عالی رتبه بیان می نمایند تا خواسته یا مشکل مردم مرتفع گردد .
پیام مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه به روشنی بیان شده است . با یک تحلیل می توان سخنان مقام معظم رهبری در نمازجمعه تهران سیزدهم مهرماه را در چند محور اساسی و مهم مورد بررسی قرار داد: افشای سیاست تفرقه افکنانه دشمنان جهان اسلام ،دفاع مشروع از خاک در قواعد بین المللی ، تجلیل از شخصیت منحصر به فرد سید حسن نصرالله، تاکید بر حمایت از حقوق مردم فلسطین و حزب الله و اهمیت حمله موشکی ایران به قلب اسرائیل.
ایشان در بخشی از خطبه های نمازجمعه بیان فرمودند: دشمن ملت ایران همان دشمن ملت فلسطین، لبنان، عراق، مصر، سوریه و یمن است.هر ملتی حق دارد از کشور و خاک خود در مقابل متجاوز دفاع کند و طوفان الاقصی یک حرکت قانونی و بینالمللی بود و حق با فلسطینی ها بود. کار درخشان نیروهای مسلح ما دو سه شب قبل نیز یک کار کاملاً قانونی و مشروع بود.
رهبر معظم انقلاب هم چنین در خطبه دوم نماز جمعه فرمودند: دشمن نمیتواند به تشکیلات مقاومت ضربه بزند کشتار غیر نظامیان را نشانه پیروزی خود قلمداد میکند. دشمن پلید و زبون چون نمیتواند به تشکیلات مستحکم حزباللّه یا حماس یا جهاد اسلامی و دیگر سازمانهای مجاهد فیسبیلاللّه صدمهی جدّی بزند، ترور و تخریب و بمباران و کشتار غیر نظامیان و داغدار کردن غیر مسلّحین را نشانهی پیروزی خود قلمداد می کند(نور نیوز،۱۹۲۳۸۸).
رسانه های غربی و به خصوص رسانه های فارسی زبانی هم چون بی بی سی فارسی، ایران اینترنشنال و صدای آمریکا که ناباورانه خبر حضور مقام معظم رهبری را درمراسم عبادی و سیاسی نمازجمعه تهران دریافت کرده بودند؛ فعالیت رسانه ای خود را با تولید برنامه های گوناگون خبری و در قالب نشست های واکاوانه ،گزارش های خبری و تولید و پخش اخبار به سبک های خبرنویسی با شیوه «بازگشت به عقب » یا «تاریخی» عملیات تزریق اخبار منفی جهت تاثیر گذاری بر افکار عمومی وتنها با هدف کاهش میزان حضور مردم در این مراسم آغاز کردند.
این دسته از رسانه ها تلاش فراوانی کردند تا با تلقین اخبار جعلی و غیر واقعی و تولید گزارش های ساختگی؛ میزان نارضایتی مردم را از حمایت ایران از حزب الله لبنان به تصویر کشیده و بر این باور خام خود اصرار داشتند که مردم در روز جمعه ؛ سیزدهم مهرماه در نماز جمعه شرکت نخواهند کرد و این عدم شرکت می تواند برگ برنده ای برای رژیم صهیونیستی در ادامه حمله به مردم جنوب غزه، لبنان ،فلسطین و حتی ایران باشد .
بر خلاف اختلال ها و پارازیت هایی منتشر شده از سوی رسانه های غربی به افکار عمومی مردم در کشور ؛ مراسم عبادی سیاسی نمازجمعه ۱۳مهرماه با حضور ایرانیانی که حتی از اقصی نقاط کشور به عشق رهبرشان به تهران آمده بودند ؛ همچون سایر نماز جمعه هایی که به امامت ولی امر مسلمین جهان و باحضور چشمگیر مردم اقامه می شود ؛ در موعد مقرر برگزار می شود و بازتاب این حضور میلیونی از طریق رسانه های بینالمللی و یا منطقهای که با تقاضای خود جهت پوشش خبری این رویداد به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده بودند؛ بازتاب جهانی می یابد.
شبکه خبری «اسکای نیوز» انگلیس ضمن بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز جمعه تهران (۱۳ مهر ۱۴۰۳) نوشت که ایشان مسلمانان را به اتحاد علیه «دشمن مشترک» و «متجاوز» اسرائیل دعوت کردند.
این شبکه تلویزیونی با پخش تصاویری از مصلای تهران، حضور رهبر معظم انقلاب در این برهه حساس را که منطقه غرب آسیا در پی تحولات غزه و لبنان با تنش مواجه است حائز اهمیت توصیف کرد.
در همین حال «آلیستر بونکال»، خبرنگار حوزه خاورمیانه اسکای نیوز سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی را یک فراخوان و دعوت از جهان اسلام برای اتحاد علیه رژیم صهیونیستی توصیف کرد(مشرق ، ۱۶۴۹۰۵۸).
خبرنگار شبکه« NTV»ترکیه گزارش داد: ماحضور بی نظیر مردم در نماز جمعه تهران را شاهد هستیم . آیت الله خامنه ای خطبههای ظفر و پیروزی ایراد کرد. وی افزود: پیام آیت الله خامنه ای به دنیای اسلام پیام وحدت بود. آیت الله خامنه ای تاکید اگر بار دیگر لازم باشد، این بار با شدت پاسخ میدهیم.خبرنگار این شبکه سخنرانی امروز مقام معظم رهبری با حضور گسترده مردمی و سفر وزیرخارجه ایران به بیروت را نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد(روزنامه اطلاعات،۶۶۴۳۴).
سیانان با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در نماز جمعه این هفته، در تاکید اهمیت آن نوشت،آخرین حضور آیتالله خامنهای در نماز جمعه تهران بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی و حمله به پایگاه عینالاسد بود(همان منبع).
خبرگزاری «رویترز» نوشت: آیتالله خامنهای روز جمعه گفتند که حملات موشکی اخیر ایران علیه اسرائیل «قانونی و مشروع» و حداقل تنبیه «جنایات» اسرائیل بود. رهبر ایران به جمع کثیر نمازگزاران روز جمعه گفتند که ایران در مقابله با اسرائیل برای انجام دادن وظیفه خود نه تعلل خواهد کرد و نه شتابزده خواهد شد(اکو ایران ،۷۲۸۱۵) .
با نگاهی عمیق و ژرف می توان به این نتیجه رسید که زنجیره های ارتباطی در این« ارتباطات انسانی» به وظایف خود به خوبی عمل کرده و «ارتباطات موثر » شکل گرفته است. بهترین گواه این «ارتباط موثر» را می توان پس از حکم قطعی شرعی مقام معظم رهبری و کمک های مردمی هموطنان عزیز کشورمان مشاهده کرد .
معظم له فرمودند: حکم قطعی شرعی این است که بر همه واجب است تلاش کنند، کمک کنند و فلسطین را به مسلمان ها، به صاحبان اصلیاش برگردانند و کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب آنان را یاری کنند(۴/۷/ ۱۴۰۳و۷/۷/ ۱۴۰۳rane-hamdel.khamenei.ir).
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.