۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

  • شناسه : 9215
  • ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱
  • ارسال توسط :
انتخاب جایگزین فاطمه رهبر در انتخابات میان دوره‌ای ۱۴۰۰
انتخاب جایگزین فاطمه رهبر در انتخابات میان دوره‌ای ۱۴۰۰

انتخاب جایگزین فاطمه رهبر در انتخابات میان دوره‌ای ۱۴۰۰

در انتخابات مجلس شورای اسلامی عضو علی البدل نداریم

جایگزین مرحومه فاطمه رهبر، منتخب مردم تهران در انتخابات یازدهمین دوره مجلس در انتخابات میان دوره‌ای مجلس همزمان با انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ انتخاب می‌شود.

عباسعلی کدخدایی افزود:، چون انتخابات در حوزه انتخابیه تهران برگزار و صحت آن نیز از جانب شورای نگهبان تایید شده است، بنابراین هرگونه تایید در منتخبان اعم از برکناری، فوت یا استعفا، نیازمند برگزاری انتخابات میان دوره‌ای است که این انتخابات نیز از چند سال پیش با انتخابات اصلی برگزار می‌شود.
وی گفت:، چون در سال ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری در پیش است، نخستین انتخابات میان دوره‌ای مجلس نیز هم زمان با آن برگزار خواهد شد.

کدخدایی افزود: شبهه‌ای که برای برخی درباره جایگزینی مرحومه خانم رهبر ایجاد شده مربوط به انتخابات شورای شهر است، چون در آن انتخابات علاوه بر نمایندگان اصلی، نمایندگان علی البدل نیز انتخاب می‌شوند و هر یک از اعضای اصلی به هر علت، مانند برکناری، استعفا یا فوت نیاز به جایگزین داشته باشند، از اعضای علی البدل جایگزین آنان خواهند شد.
قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت:، اما در انتخابات مجلس شورای اسلامی عضو علی البدل نداریم و اگر انتخابات در هر حوزه انتخابیه مانند تهران و آستانه اشرفیه مشکلی نداشته باشد که در این دوره نداشته است و دو منتخب این دو حوزه به رحمت خدا رفته اند، در انتخابات میان دوره‌ای مجلس، جایگزین آنان انتخاب خواهند شد.
وی افزود: طبق قانون برای جایگزینی منتخبان این دو حوزه، داوطلبان نام نویسی می‌کنند و باید مراحل بررسی صلاحیت آنان انجام شود و پس از تایید صلاحیت داوطلبان، افراد می‌توانند وارد رقابت‌های انتخاباتی شوند.
آقای کدخدایی در پاسخ به این پرسش که با توجه به هزینه بر بودن انتخابات میان دوره‌ای آیا این امکان وجود دارد در اصلاح قانون انتخابات مجلس در آینده از الگوی انتخابات شورای شهر برای جایگزینی نمایندگان متوفی از اعضای علی البدل استفاده شود، تاکید کرد:، چون انتخابات مجلس مهمتر است و باید اراده مردم مشخصا به افراد خاصی باشد، قانون گذار چنین پیش بینی نداشته است و معمولا در انتخابات مجلس چنین رویه‌ای موجود نیست.
وی همچنین با تایید این موضوع که غیر از دو حوزه انتخابیه تهران و​ آستانه اشرفیه در دیگر حوزه‌های انتخابیه نیاز به انتخابات میان دوره‌ای نیست؟ گفت: البته مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم که ادامه انتخابات دوم اسفند است و در برخی حوزه‌های انتخابیه با رقابت نامزد‌هایی که حدنصاب لازم یعنی ۲۰ درصد آراء را کسب نکرده اند، برگزار می‌شود.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: این رقابت‌ها با حضور دو برابر نامزد‌های این حوزه‌های انتخابیه خواهد بود که بیشترین آراء را در مرحله نخست کسب کرده اند.
آقای کدخدایی گفت: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۹ فروردین ۹۹ در هفت، هشت حوزه انتخابیه‌ای برگزار می‌شود که قبلا اعلام کردیم.
وی همچنین درباره زمان اعلام صحت برگزاری انتخابات در حوزه‌های انتخابیه باقی مانده از سوی شورای نگهبان ابراز امیدواری کرد: تا پایان این هفته نتایج همه حوزه‌ها اعلام شود.
آقای کدخدایی همچنین گفت: در ۹ حوزه انتخابیه به علت اعتراض‌ها و شکایاتی که واصل شد، نیازمند اعزام بازرس بودیم که بازرسان ما اعزام شدند و در برخی حوزه‌ها نیز برخی صندوق‌ها بازشماری شد، منتظر هستیم، گزارش بازرسان را دریافت کنیم و پس از آن امیدواریم تا پایان این هفته نتایج صحت انتخابات در دیگر حوزه‌ها نیز اعلام کنیم.