۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار بین المللی » اخبار ملی » دولت
  • شناسه : 7728
  • ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷
  • ارسال توسط :

امنیت عراق برای ایران بسیار مهم است

اقدام AFC فنی نبوده و به سمت سیاسی شدن پیش می رود.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری امروز خود خاطرنشان کرد: قبل از آغاز نشست یاد و خاطره تمام سفرکرده‌های پرواز اوکراینی را زنده می داریم و از طرف تمام همکارانم در وزارت امور خارجه به خانواده های آنها، هم وطنانمان همچنین به بازماندگان  درگذشتگان کشور‌های دیگه تسلیت عرض می کنیم.

او ادامه داد: قرار بود ظریف وزیر امورخارجه کشورمان  برای شرکت در نشست مجمع داووس به سوئیس سفر کند، اما به رغم دعوت رسمی برنامه ای که از پیش بر سر آن توافق شده بود را  بهم زدند و این سفر انجام نمی‌شود.

موسوی گفت: این روز‌ها شاهد سفر‌های زیادی به کشورمان بودیم، از آن جمله می توان به سفر  امیر قطر به ایران اشاره کرد که برای اولین بار انجام شد و در جریان آن گفت وگو‌هایی مهمی بین طرفین انجام شد. علاوه براین  نخست وزیر سوریه در راس هیاتی وارد کشور شد و رئیس دومای روسیه هم هفته آینده عازم تهران خواهد شد. وزیر خارجه ونزوئلا هم به منظور رایزنی با همتای ایرانی خود در تهران به سر می برد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما در برجام هستیم و توازن را با اقدام‌های خود به توافق بازگرداندیم. همچنین کاهش تعهدات برجامی براساس حق ایران در این توافق است.

او بابیان اینکه اقدام اخیر اروپا فاقد ارزش و اعتبار حقوقی است، گفت: برای ایران معیار در برجام، عمل طرف مقابل بوده، نه اعلامیه‌های سیاسی آنها.موسوی افزود: ایران در حال طراحی اقدام موثرتری است ، اگر روال به همین شکل ادامه پیدا کند، تهران آن گام موثر را هم برمی دارد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان عنوان کرد: اقدام ایران در حمله به پایگاه عین الاسد به اطلاع دولت عراق رسیده بود. تاکید می کنم که امنیت عراق برای ایران بسیار مهم است.
او خاطرنشان کرد: همواره مخالف دخالت خارجی در عراق بودیم و هرگونه کمک ایران به عراق (در مبارزه با داعش) به دعوت دولت بغداد انجام شده است. اعلام کرده‌بودیم از هرجا توطئه‌ای علیه مقام‌های ایران انجام شود.

موسوی در ادامه این نشست خبری در مورد کانال بشر دوستانه ایران و سوئیس گفت: سوئیس فارغ از رویکرد اروپا و مواضع آمریکا، آمادگی خود را اعلام کرده تا کانالی برای امور بشر دوستانه راه اندازی کند و این اقدام انجام شده است، امیدواریم اقلام دارویی  همچین برخی کالا‌ها از طریق این کانال به دست ما برسد.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: بالای ۹۵ درصد از دارو‌ها را در داخل کشور بومی سازی کردیم، البته در موارد کمی هم نیاز به واردات داریم.

موسوی همچنین در رابطه با اقدام سفیر انگلیس جهت حضور در تجمع مقابل دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: این اقدام نا متعارف بود و در همین راستا هم از سوی وزارت خارجه کشورمان احضار شد و هم به شدت اعتراض خود به او اعلام کردیم. همچنین دستگاه دیپلماسی ما طی بیانیه‌ای تمام مستندات خود را اعلام کرد.

او با اشاره به نقش ایران در مبازه با داعش خاطرنشان کرد: نقش تهران در این زمینه برای بغداد واضح است، آنها بیشتر از همه در جریان روند این امر هستند. ما اعلام کرده بودیم که از هر جایی علیه ایران و مقامات ما توطئه‌ای انجام شود (آن محل را )هدف قرار می‌دهیم و برای مقامات ما مسجل شده بود توطئه ترور سردار سلیمانی در پایگاه مورد نظر انجام شده بود. ما با دادن اطلاع به دولت عراق، پایگاهی که سردار ما از آنجا  ترور شد را مورد هدف قرار دادیم.
این دیپلمات کشورمان در بخش دیگری از این نشست خبری خاطرنشان کرد: اینکه اسم یک فرد را روی توافق می‌گذارند نشان می‌دهد که با شرایط آشنا نیستند. در همین راستا باید بگویم که ایران با اوباما توافق نکرد. ظریف ۲۰ و چند ماه با کری مذاکره نکرد، بلکه با نماینده دولت آمریکا مذاکره کرد.

او ادامه داد: ذوق زده شدن ترامپ برای ما مسموع نیست و به همین دلیل هم  اعلام کردیم که مبنای کار ما توافق هسته ای است و در صورتی که همه طرف‌ها حتی آمریکایی‌ها بخواهند به این توافق برگردند، برجام می‌تواند نجات یابد.

به بن بست خوردن روابط ایران  با اروپا سئوال دیگری بود که موسوی در پاسخ به آن گفت: در ملاقات‌هایی که ظریف با نمایندگان کشور‌های اروپایی به ویژه با جوزپ بورل داشت ما نقش اروپا در حفظ برجام را به آنها یادآوری کردیم. همچنین همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به رغم خباثتی که از سوی برخی کشور‌های اروپایی شاهد بودیم، باب مذاکره با آنها بسته نشده و درحال حاضر توپ در زمین کشور‌های اروپایی است تا خودی نشان دهند و به بیانیه‌هایی که هر روز در بوق و کرنا می‌کنند جامه عمل بپوشانند .

او ادامه داد: ابتکاراتی که به ذهنمان رسید به اروپایی ها اطلاع دادیم و آنها در جریان نقطه نظرات ما هستند.اگر اراده‌ای باشد باید از طرف اروپا باشد و بالاخره بپذیرند که می‌خواهند مستقل باشند یا به حرف‌های قلدری  مانند آمریکا گوش بدهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اینکه ابتکارات درباره برجام به دلیل عدم اراده و استقلال اروپا به نتیجه نرسیده است، عنوان کرد: نتیجه همراهی اروپا با آمریکا این است که اگر “نورث استریم” را اجرا کنید، تحریم‌تان می‌کنم یا اگر ماشه را پیگیری نکنید، ۲۵ درصد به تعرفه‌ها اضافه می‌کنم. این حرف‌شنوی‌ها نتیجه قلدری است.

موسوی گفت: از دل برجام راهکار‌هایی پیش پای آنها(اروپایی ها) گذاشته شده است، ولی به دلیل مخالفت آمریکا و اینکه اروپایی ها مجبور به انجام هماهنگی با واشنگتن بوده و  اراده و استقلال ندارند، درنتیجه ابتکارات آنها هم  به نتیجه نرسیده است.

او در پاسخ به این سئوالی در مورد رویکرد AFC در قبال ایران افزود: اقدام AFC فنی نبوده و به سمت سیاسی شدن پیش می رود. دولت هم قطعا به تصمیم این باشگاهها احترام می گذارد، همچنان فرصت باقی است تا روح ورزش که روح پیوند‌ها است را دچار سیاسی کاری نکنند.

این دیپلمات کشورمان در مورد نامه ایران به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل در پی ترور سردار سلیمانی همچنین واکنش به اقدام بزدلانه آمریکا توضیح داد: در این نامه مسئولیت عواقب و پیامد های این کار را متوجه دولت آمریکا دانستیم، با توجه به اینکه این موضوع ابعاد بین المللی داشته و در کشور ثالثی رخ داد قطعا دارای ابعاد وسیع و مهم بین المللی خواهد بود که تهران و بغداد هم پیگیر آن خواهند بود.

موسوی درمورد اعزام ناو کره جنوبی به منطقه هم توضیح داد: دولت کره به ما اطلاع داد که بخشی از ناوگان خود را در منطقه عدن برای گشت زنی و خارج از ائتلاف آمریکا وارد منطقه خواهد کرد و ما  هم گفتیم که این اقدام را غیرقابل قبول می‌دانیم و آن را همسویی با ماجراجویی های واشنگتن اعلام کردیم ، چنین رویکردی شایسته روابط دیرینه و دوستانه ما با کره جنوبی نیست.

موسوی در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه آیا در دیدار ظریف و همتای کانادایی او  درباره از سرگیری روابط  دو کشور هم صحبت شد؟ گفت:خیر؛ در مورد از سرگیری روابط صحبتی نشد. به طرف کانادایی اعلام کردیم که عزیزانی که از دست رفته اند ایرانی بودند و ما تابعیت دوگانه آنها را نمی‌پذیریم، درنتیجه  آنها را ایرانی تلقی می‌کنیم.

او ادامه داد: در دیدار وزیر خارجه کشورمان با همتای کانادایی او برای ما جای گله داشت که این گونه با سوء استفاده از این حادثه(سقوط هواپیمای اوکراینی) دلسوز اتباع ایرانی شده و خواستار برخی اقدامات هستند، این موضوع برای ما عجیب است که آنها روابط سیاسی و دیپلماتیک با ایران را در راستای توهماتی که برایشان پیش آمده و فشار‌هایی که آمریکا به آنها(کانادا) وارد کرد،  پذیرفته و اجازه نمی‌دهند صد‌ها هزار ایرانی که در کانادا هستند از خدمات کنسولی بهره‌مند شوند و درخواست‌ها و پیشنهادات ما برای برقراری بخش کنسولی از سوی کانادا نادیده گرفته می شود. در چنین شرایطی آنها نگران اتباع ایرانی بوده  و کاسه داغ‌تر از آش می‌شوند. امیدواریم اگر کانادا صداقت دارد برای رفاه هموطنان ما اقداماتی انجام داده و پیشنهادات قبلی را جدی بگیرد.