۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » بهداشت و درمان » تغذیه » حوادث » دسته‌بندی نشده » محیط زیست
  • شناسه : 11068
  • ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۶
  • ارسال توسط :
از برداشت و مصرف قارچ‌های وحشی باید خودداری  شود
از برداشت و مصرف قارچ‌های وحشی باید خودداری  شود

از برداشت و مصرف قارچ‌های وحشی باید خودداری شود

تشخیص خوراکی یا سمی بودن قارچ‌ها فقط در شرایط آزمایشگاهی امکان پذیر است.

با هر رگبار بهاری قارچ‌های وحشی سر از خاک بیرون می‌آورند و خیلی‌ها بعد از بارش باران به دل طبیعت می‌روند تا این قارچ‌ها را برداشت کنند. .این موجودات زیبا تنوع زیادی در طبیعت دارند به طوری که حدود ۱۰۰۰ گونه قارچ مایکروسکوپی و قابل رویت وجود دارد که تعدادی از آن‌ها سمی و تعدادی هم غیر سمی هستند.

تشخیص خوراکی یا سمی بودن قارچ‌ها فقط در شرایط آزمایشگاهی امکان پذیر است.

وجود یک هزار قارچ مایکروسکوپی در کشور

محمد رضا آصف پژوهشگر موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور گفت: با آغاز فصل بهار و بارش‌های مناسب شاهد رویش قارچ‌های وحشی در طبیعت هستیم.

وی ادامه داد: حدود یک هزار گونه قارچ ماکروسکوپی و قابل رویت وجود دارد که از این تعداد حدود ۶۰ گونه سمی هستند و از این ۶۰ گونه ۷ گونه کشنده هستند.این مقام مسئول  تصریح کرد: قارچ‌ها به لحاظ ریخت شناسی شباهت‌های زیادی با هم دارند و تشخیص آن‌ها توسط افراد غیر متخصص ممکن نیست.آصف افزود: تشابه قارچ‌های سمی و غیر سمی خطر آفرین است بطوری که تشخیص نادرست پیامد مسمومیت و حتی خطر کشندگی دارد.

این پژوهشگر با تاکید بر منع مطلق برداشت قارچ‌های وحشی از طبیعت، اظهار کرد: از برداشت و مصرف قارچ‌های وحشی باید خودداری شود حتی اگر سابقه  برداشت و مصرف آن‌ها  در سال‌های گذشته را داشتید و خطری متوجه شما نشده است باز هم توصیه به منع برداشت و مصرف این قارچ‌ها می‌شود.

آصف با بیان اینکه با رعایت خودداری از مصرف قارچ‌های وحشی و کاهش تردد در طبیعت شاهد بروز مسمومیت‌های قارچی و تبعات این مسمومیت‌ها شامل مشکلات گوارشی، کبدی، کلیوی نخواهیم بود. در شرایطی که کشور با اپیدمی ابتلا به ویروس کرونا درگیر است نباید سیستم درمانی کشور را با مشکل جدید یعنی موج مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های وحشی کنیم

عوارض استفاده از قارچ سمی

وی تهوع، شکم درد، سرگیجه، درد عضلانی و تشنج را از علائم مسمومیت قارچی بیان کرد و تصریح کرد: علائم قارچی ۵ تا ۱۲ ساعت بعد از مصرف قارچ آشکار می‌شود و باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.

گفتنی است: در این روز‌های بهاری طبیعت میزبان انواع گیاهان، قارچ‌های خوراکی و غیر خوراکی است. هر وقت هوای دشت و دمن به سرمون زد و به طبیعت رفتیم هر گیاه و قارچی را که از خوراکی بودنش مطمئن نیستیم از خاک برداشت نکنیم.