گر قهوه، چای، نوشابههای کافئین دار یا حتی شکلات داغ در دوزهای پائین مینوشید، دوزهای کم کافئین ممکن است باعث شود احساس انرژی و هوشیاری بیشتری داشته باشید. اما نتیجه تحقیقات جدیدتر مزایای بیشتری برای کافئین از جمله ارتقاء تنوع میکروبیوتای روده برای کاهش خطر برخی بیماریها از جمله دیابت نوع ۲ را شناسایی کردهاند.
اما اگر بخواهیم از دید منفی نگاه کنیم، کافئین به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای شکستگی استخوان شناخته شده است، زیرا باعث می شود کلسیم از طریق ادرار و مدفوع دفع شود. این باعث کاهش مقدار باقی مانده توسط استخوانها میشود و احتمالا به ضعیف شدن استخوان و پوکی استخوان کمک میکند.
چقدر زیاد است؟
برای اکثر بزرگسالان سالم تا ۴۰۰ میلی گرم (میلی گرم) کافئین در روز بی خطر به نظر میرسد. این تقریبا مقدار کافئین موجود در چهار فنجان قهوه دم کرده، ۱۰ قوطی کولا یا دو نوشیدنی انرژی زا است. به خاطر داشته باشید که محتوای واقعی کافئین در نوشیدنیها بهخصوص در میان نوشیدنیهای انرژیزا بسیار متفاوت است.
سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار داده که کافئین به شکل پودر یا مایع میتواند سطوح سمی کافئین را ایجاد کند. فقط یک قاشق چایخوری کافئین پودر شده معادل حدود ۲۸ فنجان قهوه است. چنین سطوح بالای کافئین میتواند باعث مشکلات جدی سلامتی و احتمالا مرگ شود. اگرچه استفاده از کافئین ممکن است برای بزرگسالان بی خطر باشد، اما برای کودکان ایده خوبی نیست. نوجوانان و جوانان باید در مورد مصرف بیش از حد کافئین و تداخل کافئین با سایر داروها احتیاط کنند.
زنان باردار یا کسانی که در تلاش برای باردار شدن هستند و کسانی که شیر می دهند باید با پزشک خود در مورد محدود کردن مصرف کافئین به کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز یا توقف موقت مصرف آن صحبت کنند. حتی در میان بزرگسالان، مصرف زیاد کافئین میتواند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کند و ممکن است کافئین برای افرادی که به اثرات آن بسیار حساس هستند یا داروهای خاصی مصرف میکنند انتخاب خوبی نباشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.