دشمن در عرصه فرهنگی با بهرهگیری از فضای مجازی و شبکههای ماهوارهای، یک جنگ واقعی علیه ملت ایران به راه انداخته است.
پنجشنبه ۲۲ خرداد ماه صحبت های سردار سلامی، فرمانده عزیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مجمع فرماندهان بسیج سپاه حضرت محمدرسول الله (ص) تهران بزرگ که در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شده بود را از شبکه خبر۲ نگاه می کردم.
سردار در مورد نقش و خصوصیات بسیج در موازنه قدرت و اینکه پدیدهای پویا، خلاق، نوآور، تمامکننده و پایانناپذیر است، صحبت می کردند.
در بخشی از بیاناتشان گفتند:
«دشمن در عرصه فرهنگی با بهرهگیری از فضای مجازی و شبکههای ماهوارهای، یک جنگ واقعی علیه ملت ایران به راه انداخته است. شاهد هستیم که دشمن به قلبها و ذهنهای ملت ایران، خصوصاً جوانان ما، هجمهای جدی وارد کرده تا آنها را از دین، اسلام، نظام، انقلاب و رهبری جدا کند. در این میدان، این بسیج است که در جنگ رسانهای، نبرد فرهنگی و عملیاتهای نرم، دشمن را شکست میدهد و مانع تحقق نقشههای او برای تزریق احتضار و ناامیدی در جامعه میشود.»
از آنجایی که به خاطر شرایط شغلی با دوستان هنرمند بسیجی حشر و نشر دارم، با خودم فکر می کردم که پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم کشور عزیزمان و شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان و مردم بی گناه، اگر الان سپهبد شهید سردار حاج حسین سلامی دیداری با هنرمندان داشتند چه خواسته و توقعی از ما داشتند؟ در فضای مجازی به دنبال پاسخ سوالم بودم که به صحبت های ایشان در آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت که ۲۰ روز قبل از شهادتشان در تالار وحدت ایراد کرده بودند، رسیدم.
در این دیدار، فرماندهِ شهید، ضمن تجلیل از هنرمندان متعهدِ به حقیقت، از جایگاه حیاتی هنر در دفاع از هویت اسلامی-ایرانی، مقابله با تهاجم فرهنگی غرب و روایت حقیقتِ مقاومت ملتها سخن گفته و تأکید کرده بود که امروز میدان جنگ تغییر کرده و عرصه نبرد به روایتها، تصاویر، مفاهیم و اسباب رسانهای منتقل شده و هنرمندان نیز، فرماندهان این جبههاند.
سردار سلامی معتقد بود که دشمن با کلمات، تصاویر و روایات به میدان آمده تا ملت را از درون دچار شکست کند و تعادل شخصیتشان را برهم بزند. او نبرد امروز را نبرد نور و تاریکی، حقیقت و جهل، معرفت و غفلت، و آزادی و اسارت می دانست.
سردار، هنرمندان را وارثان رسالت حفظ حافظه تاریخی این ملت نامیده بود؛ حافظهای که شکوه جاودان دفاع مقدس و مقاومت ملتهای مسلمان را در خود ثبت کرده است.
فرمانده محبوب سپاه اسلام، هنر را نور و روشنی و هنر مقاومت را هنر والا می دانست؛ هنری که چشم حقیقتبین میگشاید، ارزشها را از ضدارزشها تفکیک میکند و مرزهای ارزشی را روشن میسازد. به تبع آن هنرمندِ مقاومت نیز، هویت ملت را احیا، و منزلت، فضیلت و اعتبار ملی را در قالب هنر بازآفرینی میکند و با قلب خود، به قلب دیگر انسانها نفوذ می دهد.
او می گفت صحنههای مظلومیت مردم جهان، بخصوص کودکان و زنان فلسطینی را باید هنر مقاومت روایت کند، آنجایی که دشمن با لباس شیک و معطر، از دموکراسی و حقوق بشر میگوید ولی با قساوت قلب، جان مظلومان و بی گناهان را می گیرد. هنر مقاومت، باید بتواند عمق این عواطف، دردها، عظمتها و زیباییها را به تصویر بکشد.
سردار سلامی بر هنرمندانی که با شجاعت، فداکاری و بصیرت در این عرصه، ایستاده اند و علیرغم خواست دشمن که تلاش می کند آنها را به خاطر دفاع از ارزشها و مقدسات خجالتزده کند، متعهدانه پای ایران و ارزشها هستند، درود می فرستد.
با توجه به صحبت های فرمانده شهید، قطعا وظیفه هنرمند، امروز افشاگری علیه جبهه باطل و دفاع از جبهه حق و جهاد تبیین با زبان فاخر هنر است. صاحبان اندیشه، بیان و قلم، بخصوص مرتبطین با افکار عمومی جهانیان، باید در مقابل هویّت خبیثِ رذلِ تروریستِ صهیونیستی باقدرت عمل کنند و عمق جنایات و اهداف ددمنشانه دشمنان را برای مخاطبین تبیین و روشن کنند و اجازه ندهند که دشمن با تبلیغات فریبکارانهی خودش، حقیقت را دگرگون جلوه دهد.
امروز تمام آحاد جامعه که از توان بازگوییِ حقیقت برخوردار هستند، این رسالت را دارند که همچنان در جبهه حق ایستادگی کنند و جبهه باطل را محکوم و رسوا کنند. بی شک هنرمندان با توجه به نگاه عمیق، نافذ و زیباشناسانه خود میتوانند در این حوزه، پیشران و پیشقدم باشند. با توجه به اینکه هنرمندان با زبان بینالمللی سخن میگویند و خلق اثر میکنند، میتوانند با یک نماد، طراحی یا اثر هنری، پیام جهانشمول را به دنیا صادر کرده و شجاعت، رشادت و مظلومیت همراه با اقتدار ایران عزیز را به بهترین شکل تبیین کنند. مثل حرکت زیبا، تاریخی و پُرمعنای بانوی مجری تلویزیون در مقابل حملهی دشمن که با تکبیر گفتن، در واقع نشانهی قدرت ملّت را به همهی دنیا ارائه کرد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.