۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » رسانه ها » فرهنگ و هنر » قزوین
  • شناسه : 45111
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۳
  • ارسال توسط :
مردم اخبار جنگ ۱۲ روزه را از رسانه های داخلی دنبال کردند
مردم اخبار جنگ ۱۲ روزه را از رسانه های داخلی دنبال کردند

مردم اخبار جنگ ۱۲ روزه را از رسانه های داخلی دنبال کردند

مردم بیش از پیش از رسانه های داخلی جهت دریافت اخبار جنگ ۱۲ روزه استفاده کرده اند.

جمهوری اسلامی ایران در شرایطی به دفاع از خود در جنگ نابرابر ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده پرداخت که در شرایط تحریم حداکثری آمریکا قرار داشت .

دکتر آرش شایسته نیا با بیان مطلب فوق افزود: با آن که دشمن صهیونیستی تصور می کرد تا با به شهادت رساندن جمعی از نخبگان نظامی کشور و دانشمندان هسته ای برنده این تهاجم ناجوانمردانه باشد ؛ اما جمهوری اسلامی ایران توانست با درایت و رهنمودهای مقام معظم رهبری ، جانفشانی های ستودنی نیروهای نظامی ، انتظامی و امنیتی و از سوی دیگر پشتیبانی همه جانبه از سوی تمامی آحاد جامعه خط بطلانی بر نیات شوم و پلید رژیم صهیونی و ایالات متحده آمریکا بکشد .
دکتر شایسته نیا تاکید کرد: اگر چه جنگ نابرابر ۱۲روزه با رهنمودهای روشنگرانه مقام معظم رهبری و مدیریت راهبردی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران از یک سو و جانفشانی های مجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از سوی دیگر به یک جنگ فرسایشی مبدل نشد و بر اساس گزارش های فوق محرمانه ای که از سوی «سی ان ان » به دو کشور عامل در این جنگ افروزی ارسال گردید ؛ به هیچ عنوان تاسیسات هسته ای کشور نابود نگردیده و قابلیت بازگرداندن به چرخه فعالیت در مدت زمان کوتاهی از سوی دانشمندان هسته ای ایران را دارد ؛ اما یک نکته آشکار را متجلی می نماید که این نکته همان عدم پای بندی ایالات متحده آمریکا به مفاد و مصوبه های جلسات مذاکرات غیر مستقیم خود با جمهوری اسلامی ایران است که باید مد نظر دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته شود و بر این اصل اساسی در تمام مجامع بین المللی اصرار ورزد که هیچ دولت یا ملتی نمی تواند « برنامه هسته ای صلح آمیز ایران» را متوقف نماید چرا که این برنامه عظیم به غرور، عزت ، عظمت و افتخار ملی ایران گره خورده است .
این دانش آموخته دکترای مدیریت رسانه سپس به عملکرد رسانه ها در این دوران پرداخت و گفت: رصد رسانه های داخلی نشان می دهد که مردم بیش از پیش از رسانه های داخلی جهت دریافت اخبار جنگ ۱۲ روزه استفاده کرده اند .
وی ادامه داد : با آن که رسانه ملی مورد تهاجم موشکی دشمن قرار گرفت و یا بعضی از خبرگزاری های بزرگ با توجه به «پروتکل های رسانه» ای در زمان «بحران» نتوانستند آن گونه که باید در «اطلاع رسانی» و یا «آموزش » مخاطبان خود نقش اصلی خود را ایفا نمایند اما باید بپذیریم که همین رسانه ها، روایتگر منصفی در بیان اخبار رویدادها بودند و توانستند در کنار پایگاه های خبری و یا کانال و گروه های خبری به وظایف «خبری» و «اقناع » مخاطبان خود جامعه عمل بپوشاندند.
این مدرس «سواد رسانه » دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد: این اتفاق مهم در حالی صورت گرفت و مخاطبان از رسانه های داخلی بیش از رسانه های خارجی جهت دریافت اطلاعات واخبار جنگ استفاده کردند ؛ که پیشرفت تکنولوژی در طول چند سال گذشته سبب شکل گیری و توسیع فضای مجازی ، ارزان شدن دسترسی به این فضا ، پدید آمدن پلتفروم ها و سکوهای خبری مطابق با خواست و سلیقه مخاطبان و امکان انتقال آسان تر پیام فراهم گردیده است .
دکتر شایسته نیا با طرح این سوال که چه عواملی سبب شد تا مردم در دوره جنگ ۱۲ روزه ، اخبار جنگ را بیش تر از طریق رسانه های داخلی دنبال نمایند ؛ گفت: بر خلاف وقایع و بحران های گذشته که رسانه های داخلی موضع انفعالی می گرفتند ؛ این بار با حفظ منافع و مصالح ملی و حساسیت های امنیتی دو مسیر اصلی را دنبال کردند .
وی ادامه داد : اول؛ اطلاع رسانی نسبتا دقیق و در عین حال مستمر از وقایع میدانی از یکسو و بیان تحولات نظامی مربوط به تجاوزات رژیم پوشالی صهیونیستی از سوی دیگر و دوم؛ تلاش برای حفظ امید و روحیه بخشی به مردم چراکه بسیاری از مردم مظلوم و بی دفاع کشور در نقاط مختلف درگیر تجاوزهای ناجوانمردانه رژیم غاصب بودند .
این مدرس دانشگاه در ادامه به بحث پوشش خبری در دوران جنگ ۱۲ روزه پرداخت و افزود: اگر این واقعه به «بحران» تعبیر شود ، به گزافه نگفته ایم چرا که دشمن صهیونیستی درست در زمانی دست به تجاوزی ددمنشانه ای زد که جمهوری اسلامی ایران خود را آماده دور جدیدی از مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا می کرد .
دکتر شایسته نیا تاکید کرد: بر اساس دانش مدیریت رسانه ، در این گونه مواقع جهت پوشش اخبار بحران در رسانه های بزرگ ، با حضور دبیران سرویس و یک نفر از شورای سردبیری «میز مشترک» تشکیل می شود . این میز مشترک معمولا شامل سرویس های سیاسی ، اقتصادی ،اجتماعی و حوادث است که به یک سروبس مشترک تبدیل شده تا ضمن اجرای سیاستگذاری رسانه ای که از سوی مدیر آن رسانه ترسیم شده است ؛ کار اطلاع رسانی در قالب روزنامه نگاری « تحلیلی» عملیاتی شود .
وی تصریح کرد: با توجه به سابقه های بحران در کشور جا دارد که مدیران رسانه ها در کنار جلسه های شورای سردبیری توجه ویژه ای در خصوص تشکیل و هم افزایی سرویس های آن رسانه در میز مشترک داشته باشند .
این روزنامه نگار حوزه «سلامت اجتماعی » با تاکید بر تربیت خبرنگاران حوزه بحران در تمامی رسانه ها یادآورشد : متاسفانه نه تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا ادارات کل آن وزارت خانه در استان ها تلاشی در برگزاری دوره های آموزشی بلند مدت یا کوتاه مدت در تربیت نیروی متخصص در حوزه بحران نداشته اند ؛ خانه مطبوعات استان قزوین نیز که از دوره فعالیت جدید آن بیش از یکسال است که می گذرد، عملا اقدام موثری در این زمینه انجام نداده و تمام تلاش خود را تنها صرف برگزاری دوره هایی می نماید که در قالب دوره های آموزشی کوتاه مدت تدوین شده دانشگاه جامع علمی کاربردی باشد .

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*