۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اقتصاد » انرژی » دسته‌بندی نشده » قزوین
  • شناسه : 34493
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۰
  • ارسال توسط :
هیچ تمایلی به استفاده از سوخت  مازوت در نیروگاه نداریم
هیچ تمایلی به استفاده از سوخت  مازوت در نیروگاه نداریم

هیچ تمایلی به استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه نداریم

ایران با تولید سالانه 360 میلیارد کیلووات ساعت انرژی، معادل 1.3 درصد انرژی الکتریکی جهان در جایگاه یازدهم قرار دارد .

وقایع خبری: ساخت ۹۵ درصد قطعات اساسی نیروگاهها و تولید ۱۳ برابری انرژی در کشور از دستاوردهای انقلاب و بیانگر رسیدن به مرحله خودباوری و خودکفایی است.

ابوالفصل موتابها ، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی در نشست مدیران صنعت آب و برق استان قزوین با خبرنگاران رسانه های استان قزوین با بیان دستاوردهای تولید برق پس از انقلاب گفت: در ۴۴ سال گذشته خدمات ارزشمندی در حوزه تولید انرژی برق به مردم داده شده و ظرفت تولید به نحو قابل توجهی افزایش یافته است.

وی بیان کرد: درابتدای انقلاب ظرفیت تولید انرژی الکتریکی و نیروگاهی کشور ۷ هزار مگاوات بود که امروز به بیش از ۹۰ هزار مگاوات افزایش یافته و ۱۳ برابر شده است. این در حالی است که جمعیت کشور تقریبا ۲٫۵ برابر شده و این حجم تامین نیازهای نیروگاهی و اقدامات توزیع نیز بسیار ارزشمند است.

photo_2023-02-12_15-38-45

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نیروگاه شهید رجایی به خبرنگاران گفت: ایران با تولید سالانه ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی، معادل ۱٫۳ درصد انرژی الکتریکی جهان در جایگاه یازدهم قرار دارد و راندمان کشور در نیروگاههای حرارتی نیز با۳۹٫۲ درصد در رنکینگ جهانی رتبه پانزدهم و در میزان تولید انرژی الکتریکی در منطقه دارای رتبه نخست هستیم.

وی اضافه کرد: خوشبختانه با تحقق افزایش تولید تا سقف ۶ هزار مگاوات توانستیم عبور موفقی از پیک تابستان داشته باشیم و با تلاش همکاران توانستیم حائز رتبه شویم و تا پایان شهریور سال آینده نیز بیش از ۷ هزار مگاوات افزایش ظرفیت تولید در دستور کار قرار دارد که بخشی از آن محقق شده است.کل برنامه افزایش تولید در برنامه چهار ساله دولت حدود ۳۵ هزار مگاوات است که بایستی ۱۰ هزار مگاوات آن از طریق ایجاد انرژی های نو و تجدیدپذیر (بادی و خورشیدی) تامین شود که نیروگاه شهید رجایی با ظرفیت ۲۰۴۰ مگاوات دارای ۱۳ واحد شامل ۴ واحد ۲۵۰ مگاواتی بخار، شش واحد ۱۲۴ مگاواتی گازی و ۳ واحد ۱۰۰ مگاواتی بخاری سیکل ترکیبی است و در حال حاضر ۳٫۵ درصد برق کشور را تامین می کند.

این مقام مسوول ادامه داد: همچنین ۷ هزار مگاوات افزایش تولید انرژی در دستور کار قرار دارد که با ایجاد کامل ظرفیت ۳۶۵ هزار مگاواتی بخشی از ناترازی تولید برطرف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی افزود: در حال حاضر ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور بالغ بر ۷۳ هزار و ۶۹۵ مگاوات است( ۹۰ هزار مگاوات برقابی، تجدیدپذیر، اتمی و سایر)و امروز تامین قطعات، تعمیر و بهره برداری، ساخت و بازسازی قطعات اساسی واستراتژیک مانند پره های توربین های گازی و بخار و پره های نیروگاهی، روتورهای نیروگاهی، الکتروموتورهای با توان بالا، ترانسفورماتورهای قدرت و اصلی در داخل کشور انجام می شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نیروگاه شهید رجایی اظهارداشت: در ساخت و نصب و راه اندازی نیروگاه های سیکل ترکیبی کلاس اف در ردیف ده کشور برتر جهان هستیم و اخیرا نیروگاه دو کوهه اندیمشک که ۳۰۷ مگاواتی است در خوزستان راه اندازی شد.این ها باعث افتخار است و میسر نبود با خودباوری و توکل به خدا و اعتماد به دانش و تخصص نیروهای جوان و ایرانی و تلاش مستمر و با انگیزه و مدیریت جهادی محقق شده است.

وی درباره استفاده از سوخت مازوت و آلودگی ناشی از آن در نیروگاه ها به خبرنگاران گفت: بر اساس آمارها فقط ۱۰ درصد نیروگاههای کشور از سوخت مازوت استفاده می کنند که ۱۴ نیروگاه هستند و علت آن اولویت تامین سوخت گاز مشترکان خانگی و مشکلات ناشی از تحریم است که در فصل سرما مصرف گاز در نیروگاه کمتر می شود که امیدواریم این مشکلات نیز برطرف شود.

مهندس موتابها تصریح کرد: در نیروگاه شهید رجایی فقط نیمی از ظرفیت تولید با سوخت مایع بود و بر اساس گزارش های کارشناسی سهم آلودگی این واحد بسیار کمتر از آلودگی سوخت خودروهایی است که در اتوبان تردد می کنند اما متاسفانه در فضای مجازی هجمه غیر منصفانه ای علیه ما صورت گرفت که واقعیت چیز دیگری است.

وی بیان کرد: هیچ تمایلی به استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه نداریم زیرا هم هزینه ها و هم استهلاک تجهیزات را بشذدت بالا می برد اما بر اساس سیاست های کلانش کشور و اولویت تامین سوخت گاز مشترکان خانگی در فصل زمستان معمولا سهمیه گاز نیروگاه کاهش می یابد و ما ناچار به استفاده از سوخت مایع هستیم که این وضعیت نیز بتدریج بهبود خواهد یافت.