۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » تغذیه » درمان
  • شناسه : 18806
  • ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۲
  • ارسال توسط :
۶ خاصیت برتر پرتقال
۶ خاصیت برتر پرتقال

۶ خاصیت برتر پرتقال

فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در پرتقال می‌تواند از سلامت کلی قلب محافظت کند.

دلایل بسیار زیادی برای خوردن پرتقال در روز وجود دارد. این میوه خوشمزه، کالری اندکی دارد اما سرشار از مواد مغذی است، می‌تواند پوست شما را سالم و شفاف نگه دارد همچنین می‌تواند خطر بیماری‌ها در شرایط مختلف را کمتر کند.

در ادامه با مجله سلامت همراه شوید تا ۶ خاصیت شگفت انگیز پرتقال را معرفی کنیم:

پرتقال و سکته:

بر اساس گفته‌های مؤسسه قلب در آمریکا، خوردن ترکیباتی که در مرکباتی همچون پرتقال و گریپ فروت یافت می‌شود می‌تواند خطر ابتلاء به سکته را در زنان کاهش دهد. افرادی که مقادیر زیادی از مرکبات را مصرف می‌کنند ۱۹ درصد کمتر از سایر افراد به سکته مبتلا می‌شوند.

خواص پرتقال برای فشار خون:

مصرف سدیم اندک برای کاهش فشار خون ضروری است. با این حال افزایش مصرف پتاسیم می‌تواند به اندازه این موضوع مهم باشد. بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده، کمتر از ۲ درصد از بزرگسالان آمریکا ۴۷۰۰ میلی گرم از این ماده را که مورد نیاز است در روز مصرف می‌کنند. به خاطر داشته باشید که مصرف پتاسیم کافی باعث می‌شود خطر مرگ ناشی از هر شرایطی تا ۲۰ درصد کاهش یابد.

خاصیت پرتقال برای سرطان:

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله Epidemiology منتشر شده است، مصرف موز، پرتقال و آب پرتقال طبیعی در دو سال اول زندگی می‌تواند خطر توسعه سرطان خون را در کودکان کاهش دهد.

از آنجایی که پرتقال منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدان قوی ویتامین C است می‌تواند به مبارزه با تشکیل رادیکال‌های آزاد که باعث ایجاد سرطان می‌شوند کمک کند.

با اینکه مصرف ویتامین C کافی به عنوان یک آنتی اکسیدان ضروری و بسیار مفید است، اما مقادیری که برای مقاصد درمانی برای سرطان مورد نیاز است فراتر از مصرف خوراکی آن خواهد بود. مصرف فیبر بالا از طریق میوه‌ها و سبزیجات نیز می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان روده را کاهش دهد.

پرتقال و سلامت قلب:

فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در پرتقال می‌تواند از سلامت کلی قلب محافظت کند. افزایش مصرف پتاسیم به همراه کاهش مصرف سدیم می‌تواند تغییر مهمی در زندگی باشد و همین امر موجب می‌شود خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی در افراد کاهش یابد.

در یکی از مطالعات انجام شده مشخص شد افرادی که ۴۰۶۹ میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کرده بودند ۴۹ درصد کمتر از سایر افراد به خاطر بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دادند.

مصرف پتاسیم زیاد همچنین مرتبط با کاهش خطر ابتلاء به سکته است و می‌تواند از حجم عضلات پشتیبانی کند، چگالی مواد معدنی در استخوان‌ها را حفظ نماید و تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد.

پرتقال برای دیابت:

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ که رژیم غذایی پر فیبر را مورد استفاده قرار می‌دهند سطح گلوکز پایین‌تری خواهند داشت. بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز ممکن است در این شرایط سطح قند خون، لیپید و سطح انسولین بهبود یابد. یک عدد موز متوسط می‌تواند حدود ۳ گرم فیبر وارد بدن کند.

راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی‌ها پیشنهاد می‌کند زنان ۲۱ الی ۲۵ گرم در روز و مردان ۳۰ الی ۳۸ گرم در روز فیبر مصرف کنند.

خواص پرتقال برای پوست:

آنتی اکسیدان ویتامین C زمانی که به شکل طبیعی مصرف می‌شود یا بر روی پوست اعمال می‌گردد می‌تواند با آسیب پوستی ناشی از نور خورشید و آلودگی مبارزه کند، چین و چروک‌ها را کاهش دهد، بافت کلی پوست را بهبود ببخشد.همانطور که می‌دانید ویتامین C نقش بسیار مهمی در تشکیل کلاژن دارد و می‌تواند از سیستم پوست محافظت کند.


ارزش غذایی پرتقال:

فواید اب پرتقال برای سالمندانیک عدد پرتقال متوسط (حدود ۱۵۴ گرم) در برگیرنده ۸۰ کالری، صفر گرم چربی، ۲۵۰ میلی گرم پتاسیم، ۱۹ گرم کربوهیدرات و نیز ۱ گرم پروتئین است.

یک عدد پرتقال متوسط می‌تواند ۱۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C، دو درصد از نیاز بدن به ویتامین آ ، ۶ درصد از نیاز بدن به کلسیم را تأمین کند.

پرتقال همچنین در برگیرنده تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B۶، پانتوتنیک اسید، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و مس است. به خاطر محتوای بالای ویتامین C در این میوه، مصرف آن می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.

این میوه همچنین در برگیرنده کولین، زآگزانتین و کاروتنوئیدهاست. بهتر است بدانید که کولین یکی از مواد مغذی مهم در پرتقال است که می‌تواند به بهبود خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه کمک کند.

کولین در حفظ ساختار غشاهای سلولی مهم است و به انتقال پالس های عصبی کمک می‌کند و می‌تواند در جذب چربی و کاهش التهاب مزمن مؤثر باشد.

زآگزانتین و کاروتنوئیدها نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می‌توانند سرطان را کاهش دهند.