۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار ملی » جامعه » سفر » مصاحبه » نیروهای مسلح » نیروی انتظامی
  • شناسه : 482
  • ۰۸ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱
  • ارسال توسط :
۱۷هزار نفر جان خود را درجاده های کشور از دست دادند
۱۷هزار نفر جان خود را درجاده های کشور از دست دادند
درسال گذشته ؛

۱۷هزار نفر جان خود را درجاده های کشور از دست دادند

تخلف رانندگان مختلف به آنان پیامک می شود

سردار «کمال هادیانفر» رئیس پلیس راهور ناجا در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این که جلسات مختلفی در راستای فرهنگ رانندگی برگزار شده است، گفت : ۳۳ دستگاه متولی فرهنگ ترافیک و رانندگی هستند.

وی ادامه داد: ۱۷ هزار و ۱۸۱ نفر کشته و ۳۲۵ هزار نفر مصدوم و مجروح در سال ۹۷ گزارش شده است.

سردار هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه جاده، انسان و خودرو سه عامل تصادفات هستند، افزود: ۹۲ درصد عامل انسانی در تصادفات نقش دارد.

رئیس پلیس راهور ناجا گفت: ۹۱ درصد جابجایی‌ها توسط ناوگان زمینی است و ۹ درصد هوایی و ریلی است که اهمیت توجه به راه‌ها را نشان می‌دهد.

این مقام انتظامی عنوان کرد: در کشور ۲۲ میلیون و ۲۷۰ هزار دستگاه خودرو و ۱۱ میلیون موتورسیکلت در حال تردد است و ۴۱ میلیون نفر گواهینامه دارند.

وی درباره تعداد جان‌باختگان دو ماه اخیر که از سوی سازمان پزشکی قانونی اعلام شده است، گفت: دو هزار و ۵۸۴ نفر در درون و برون شهرها جان خود را در تصادفات از دست دادند و روزانه از ۲۵ تا ۴۱ نفر جان باختند که ۹ نفر از جان‌باختگان کودکان بودند.

سردار هادیانفر با بیان اینکه هم‌اکنون بیش از ۸۱ هزار خودرو و ۷۲ هزار موتورسیکلت به دلیل جریمه بیش از یک میلیون تومانی توقیف و در پارکینگ هستند، افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته و با تأیید فرمانده ناجا و وزیر کشور رانندگان می‌توانند خودروهای خود را ترخیص و طی یک سال به صورت اقساطی جریمه را پرداخت کنند.

رئیس پلیس راهور ناجا ادامه داد: شرایطی برای ترخیص وجود دارد که از جمله آن‌ها عدم فرسودگی خودرو، نداشتن جرایم حادثه‌ساز بالا و نداشتن شکایت قضایی از خودرو است.

وی خاطرنشان کرد: طبق تحلیل‌ها ۵۴ درصد جان‌باختگان در سر صحنه، شش درصد حین انتقال و ۳۹ درصد در مراکز درمانی جان خود را از دست دادند.

سردار هادیانفر گفت: واژگونی خودرو ۲۴ تا ۲۵ درصد در کشور است که به مهارت رانندگان بستگی دارد؛ در پنج روز مصادف با عید سعید فطر در جاده‌های جنوبی ۴۰ درصد افزایش واژگونی گزارش شد.

رئیس پلیس راهور ناجا افزود: در سه ماهه سال جاری دو هزار و ۳۶۸ راننده متخلف عامل مرگ هزار و ۸۶۳ نفر بودند.سردار هادیانفر گفت: عدم توجه به جلو، سرعت، سبقت غیر مجاز، خستگی و خواب آلودگی مهمترین دلایل تصادفات در ایران است.

وی با اشاره به نقش وسایل نقلیه در تصادفات بیان کرد: در تصادفات درون‌شهری و برون‌شهری ۵۹ درصد سواری‌ها، ۲۷ درصد موتورسیکلت‌ها و یک درصد اتوبوس‌ها عامل این تصادفات بودند. همچنین ۶۴ درصد از تصادفات در محور‌های اصلی، ۲۵ درصد محور‌های فرعی و ۱۲ درصد محور‌های روستایی رخ داده است.

رئیس پلیس راهور ناجا ادامه داد: ۲۵ درصد از تصادفات در ساعات بین ۱۶ تا ۲۰ رخ می‌دهد که این به دلیل خستگی است.سردار هادیانفر خاطرنشان کرد: بیشترین تصادفات دو ماه اخیر در غرب استان تهران و استان‌های قزوین، هرمزگان، یزد، گلستان و اصفهان رخ داده است.وی ادامه داد: کمترین تصادفات در استان‌های خوزستان، تهران، لرستان، زنجان و مازندان صورت گرفت.

رئیس پلیس راهور ناجا گفت: در سه ماهه اخیر در حوزه شماره گذاری ۶۰ درصد کاهش نسبت به سه ماهه سال ۹۷ داشتیم؛ همچنین در جمع نقل و انتقال خودرو‌های وارداتی و داخلی شش درصد کاهش گزارش شده است.

سردار هادیانفر افزود: ۴۳۳ هزار و ۳۱۰ گواهینامه در سه ماهه اول چاپ شده که ۲۹۸ هزار نفر گواهینامه پایه سه دریافت کردند.

وی با هشدار به رانندگان پر خطر به خصوص رانندگان اتوبوس‌ها تأکید کرد: پلیس بدون اغماض و به شدت با رانندگان حادثه ساز به خصوص رانندگان متخلف اتوبوس برخورد خواهد کرد.رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه خودروی رانندگانی که حادثه ساز هستند تا ۷۲ ساعت توقیف خواهند شد، افزود: در خصوص خودرو‌هایی که خانواده در آن هست در صورتی که در لیست رانندگان حادثه ساز نباشند، توقیف ساعتی خواهند شد.

وی در خصوص رانندگان اتوبوس گفت: در صورت تخلف، پلیس به طور جد با آن‌ها برخورد خواهد کرد و سامانه ۱۱۰۱۲۰ که در اتوبوس‌ها نصب شده برای مسافران است و با ارسال خبر تخلف راننده اتوبوس به پلیس از سوی سرنشینان، راننده در اولین پلیس راه متوقف خواهد شد.

سردار هادیانفر خاطرنشان کرد: با دستور وزیر راه و شهرسازی دو هزار دوربین به جاده‌ها اضافه خواهد شد و سرعت و سبقت غیر مجاز را ثبت خواهد کرد.

رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه ۶۴ هزار و ۹۴ نفر در آستانه ضبط گواهینامه هستند و پیامک برای آن‌ها ارسال شده است،تصریح کرد: گواهینامه پنج هزار و ۲۹ نفر به دلیل تخلفات مکرر و نمره بالای منفی ضبط شده است.

سردار هادیانفر در خصوص خودرو‌های گذر موقت گفت: این خودرو‌ها امکان خرید و فروش ندارند و خریدار‌ها فریب آن‌ها را نخورند.وی با بیان اینکه در کلان‌شهر‌ها به خصوص تهران موتورسیکلت‌ها به اندازه یک وانت، بار می‌زنند، افزود: برای برطرف کردن این مشکل، به مراکز شماره گذاری سراسر کشور ابلاغ شده که وانت‌بار‌هایی که بیش از پنج سال از ساخت آن‌ها نگذشته باشد، می‌توانند با درخواست، پلاک عمومی دریافت کنند.

سردار هادیانفر با اشاره به اینکه برای رانندگان متخلف پیامک ارسال می‌شود، گفت: برای کسانی که شماره تلفن آن‌ها به درستی ثبت شده باشد، پیامک تخلف ارسال خواهد شد و از کسانی که شماره آن‌ها تغییر کرده است، می‌خواهم با مراجعه به مراکز پلیس راهنمایی و رانندگی شماره تلفن جدید خود را ثبت کنند.

رئیس پلیس راهور ناجا در پایان تصریح کرد: وارثین افراد فوت شده تا شش ماه فرصت دارند پلاک خودرو را از نام فرد فوت شده خارج کنند.