قابل پیش بینی نیست که نتیجه استیضاح چه میشود
وقایع خبری به نقل از خبرفوری: پیامدهای تصمیم ناگهانی افزایش قیمت بنزین بعد از گذشت یک ماه همچنان ادامه دارد. داستان ادامه دار” چه کسی بنزین را گران کرد و چه کسی مسوولیت این اقدام را بر عهده دارد؟” همچنان پرسروصدا است. بحث استیضاح وزیر کشور به عنوان وزیری که وزارت تحت امرش نهادی حاکمیتی است این روزها حسابی داغ است. نمایندگان مجلس به دنبال استیضاح و طرح سوال در مورد حوادث آبان ماه از وی هستند و برخی بیرون گود می گویند که نمایندگان استیضاح کننده به دنبال تحت تاثیر قرار دادن فضای انتخابات اسفند ماه هستند.
نمایندگان دو محور اصلی را برای طرح استیضاح خود در نظر گرفته اند؛
۱) وزیر کشور از طرف دولت مسئول اصلی اجرای تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص مدیریت مصرف سوخت بوده است. ایشان مقدمات و تمهیدات لازم برای اجرای این تصمیم خصوصا در جریان قرار دادن و اقناع مردم را فراهم نکرده و آسیب جدی به نظام جمهوری اسلامی وارد کرده است.
۲) وزیر کشور حتی برای شرایط آغاز اجرای طرح نیز تدبیر کافی نیندیشیده بود و شوراهای تأمین استانها دیر وارد عمل شدند. اگر تدبیر و تلاشی که از روز سوم ناآرامیها از نظر حفاظت از محلهای حساس اعمال شد از ابتدا اعمال شده بود، قطعا این مقدار خسارت مالی و جانی پدید نمی آمد.برای بررسی این مضوع به سراغ حجت الاسلام احمد مازنی نماینده مردم تهران در مجلس و عضو فراکسیون امید و از امضاکنندگان این طرح رفتیم .
مازنی با بیان اینکه استیضاح، تحقیق و تفحص و سوال از وظایف و حقوق نمایندگان مجلس است، اظهار داشت: اتفاقات آبان ماه اتفاقات تلخی بود که در کشور افتاد. ما تا روزی که گرانی بنزین اتفاق افتاد به عنوان نمایندگان مردم از موضوع اطلاع نداشتیم. در جلسه صبح مجلس ۲۵ آبان صحن غیر علنی تشکیل شد و به مسئله ورود کردیم، مطلع شدیم مقام معظم رهبری بر اساس اعتمادی که به تصمیم سران سه قوه دارند از این طرح حمایت میکنند. درخواست کردیم که نشستی با حضور سران سه قوه در مجلس تشکیل شود و ما از سران قوا دلایل و مستندات مربوط به این مسئله را بشنویم که این اتفاق نیفتاد. انتظار داشتیم از وزیر کشور به جلسه غیرعلنی و یا علنی مجلس دعوت شود و به نمایندگان توضیح دهند که هیات رییسه مجلس این کار را هم نکرد. ما به عنوان نماینده مردم چه کار دیگری میتوانستیم بکنیم؟ از چه کسی باید میپرسیدیم این اتفاقی که افتاده متکی بر چه مبانی و استدلال های عقلی و قانونی بوده است؟
وی ادامه داد: تنها کسی که همه مقامات تاکید داشتند که ایشان مسئولیت این کار را بر عهده داشتند شخص وزیر کشور بود. بنابراین جمعی از نمایندگان استیضاح ایشان را در دستور کار قرار دادند. بنده ضمن امضای استیضاح، سوال از وزیر کشور را هم تقدیم هیات رییسه کردم. آنچه مورد پرسش است این است که آیا مقدمات امنیتی و اجتماعی لازم را وزیر کشور تمهید کردند یا خیر؟
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: به نظر میرسد این سوال همه مردم است. چه در اتفاقاتی که افتاده مسوولین ما غفلت کرده باشند و مرتکب خطا شده باشند و چه دشمن که اقتضای طبیعتش شیطنت است، دشمنی کرده باشد و چه مردم به دلیل اینکه غافلگیر شدند و احساس کردند زندگی آنها متاثر از اتفاقی است که از آن بی اطلاع بودند اعتراض کرده باشند، در هر صورت این مسئله ای ملی است و جناحی و سیاسی نیست.
مازنی با اشاره به سخنان روز جمعه خطیب نماز جمعه تهران در این ارتباط گفت: خطیب محترم از دکتر روحانی سوال داشتند که چرا برای گرانی بنزین تدریجی اقدام نکردید و چرا به مردم اطلاع ندادید؟ یا رییس محترم قوه قضاییه به عنوان فردی که این طرح را امضا کردند اعلام کردند که من نظرم این بوده که تمهیدات لازم باید اندیشیده شود. نوعا شخصیتها و مقامات کشور این پرسش را دارند و اینکه مسئله را جناحی تعریف کنند منصفانه نیست.
وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند نمایندگان به دنبال تحت تاثیر قرار دادن انتخابات هستند، گفت: من و همکارانم در مجلس ما به هیچ وجه بنا نداریم کشور دچار مشکل شود. ما میخواهیم از مشکلی که پیش آمده سوال کنیم و چه بسا در پاسخ به سوال و استیضاح، نمایندگان مردم قانع شوند و یا اساسا طرح استیضاح به صحن نیاید تا به رای گذاشته شود و اگر هم به رای گذاشته شود رای مثبت به وزیر داده شود. دلیل ندارد که با این قبیل اتهامات بخواهند اساس ان مسئله را زیر سوال ببرند.
وی در عین حال ادامه داد: اگر این اقدام نمایندگان تاثیری روی جابجایی مقام وزارت هم داشته باشد بارها اتفاق افتاده است. در کشور ما که در آستانه بازگشایی مدارس وزیر آموزش و پرورش استیضاح میشود و نظام آموزشی ما با سرپرست اداره شده است. فکر میکنم این ادبیات منظقی نیست و دوستان ما در رسانه ها منافع ملی را وسیله موج سواری جناحی قرار ندهند و حق و وظیفه نمایندگان مجلس را محترم بشمارند. اتفاقا برخی اوقات همین دست رسانه ها و اشخاص نمایندگان مجلس را به بی کفایتی متهم میکنند. نماینده مجلس اگر سوال و استیضاح نکند بیکفایت معرفی میشود، اگر سوال کرد میخواهد به کشور لطمه بزند. پس نماینده مجلس چه باید بکند؟ فکر میکنم ما در مجلس به هیج وجه تحت تاثیر این سخنان قرار نمیگیریم وظیفه ما هرچه باشد به آن عمل میکنیم .
نمیانده تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که فضای مجلس در این ارتباط چگونه است؟ گفت: قابل پیش بینی نیست که نتیجه استیضاح چه میشود، رایزنیهای خیرخواهانه زیاد هست که به جای استیضاح سوال در دستور قرار گیرد یا استیضاح به نحوی مدیریت شود که مشکلی برای انتخابات پیش نیاید و حتما نمایندگان مردم منافع ملی فدای مسایل مقطعی نخواهند کرد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.