۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار ملی » پاسخ مسئولین » جامعه » ریاست جمهوری » سیاست
  • شناسه : 32175
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۱ - ۹:۱۰
  • ارسال توسط :
عده‌ای امروز می‌خواهند در کشور آشوب و اغتشاش ایجاد شود
عده‌ای امروز می‌خواهند در کشور آشوب و اغتشاش ایجاد شود

عده‌ای امروز می‌خواهند در کشور آشوب و اغتشاش ایجاد شود

به نظر من اشکالی ندارد که افراد و دستگاه‌های نسبت به اجرای قانون نظرات مختلف داشته باشند.

آیت‌ الله سید ابراهیم رئیسی در اولین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود در سال دوم فعالیت دولت سیزدهم ضمن تبریک به مناسبت حلول ماه ربیع‌الاول، گفت: خداوند را شاکرم برای دو رویداد بزرگ فرهنگی (اربعین حسینی) که ظرف ۱۰ روز گذشته اتفاق افتاد و در آن بیش از ۳.۵ میلیون نفر از عزیزان کشور ما و بیش از ۲۰ میلیون زائر امام حسین (ع) از کشورهای مختلف به ساحت مقدس اباعبدالله (ع) عرض ارادت کردند.

وی افزود:‌ همچنین در مشهد مقدس طبق گفته دوستان بیش از ۴.۵ میلیون نفر از سراسر کشور و جهان اسلام زائر امام رضا (ع) شدند که این هم اتفاق بزرگی بود، دولت نیز وظیفه داشت ضمن خدمت‌گزاری به مردم، این زیارت‌ها را برای مردم تسهیل کند.

رئیس جمهور دراین گفتگوی تلویزیونی گفت: من با سران ۱۰ کشور منطقه دیدار داشتم و در همه آن‌ها عمده بحث مان؛ بحث توسعه کار‌های اقتصادی و تجاری بود بین ما و کشور‌های منطقه. حجت الاسلام ابراهیم رئیسی افزود: سال گذشته به دلیل مسأله کرونا در نیویورک من در جلسه شرکت نکردم، اما به صورت وبیناری ارتباط داشتم، سخنرانی ام را داشتم و مواضع جمهوری اسلامی بیان شد. امسال که مسأله کرونا را به آن شکل نداشتیم سفر کردم، این سفر؛ اولین سفر بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی (ره) بود، من باید صدای ملت ایران می‌بودم و مواضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران، مواضع به حق ملت ایران را، صدای مظلومیت و اقتدار ملت ایران را آنجا بتوانم در نطق خود و بیانات و ارتباطات خودم بیان کنم و صدای ملت باشم. در اجلاس عمومی سازمان ملل آن چه که مردم عزیزمان مشاهده کردند، ما سعی کردیم که مواضع جمهوری اسلامی را نسبت به آن چه که سیاست‌های خود ما است؛ آن چه که مواضع به حق ما در مسائل هسته ای است، آن چه از مظلومیت و اقتدار ملت ایران هست بیان کنیم و آن چه از مظلومیت‌های ملت‌های دیگر است و ضرورت اجتناب از سیاست‌های یکجانبه گرایی در عالم و ضرورت اجتناب از استاندارد‌های دوگانه در مسائلی مثل حقوق بشر، تروریسم، هسته ای؛ این‌ها استاندارد‌های دوگانه‌ای است و ملت‌های مستقل را تحت فشار قرار می‌دهند؛ آن جا مسائلی بیان شد.

رییس جمهور درباره فراخوان های منافقین برای تجمع مقابل سازمان ملل گفت: این فراخوان ها هیچ تردیدی در من و همراهانم ایجاد نکرد؛ بعد از سخنرانی در مجمع عمومی به صورت پیاده به محل استقرار برگشتیم؛ معلوم شد که کارشان مثل همیشه بی اثر و بی رمق است.

وی در ادامه و در بخش دیگری از گفتگوی خود با مردم با بیان اینکه از زمانی که به مسکو سفر کردم تا زمان اجلاس اجلاس شانگهای، روابط تجاری ما با روسیه ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد:‌ ما با روسیه‌ در حوزه‌های مختلفی کار می‌کنیم، مسیر و کریدور شمال به جنوب که کار مشترکی بین سرخس و چابهار است و دنبال می‌شود، حوزه‌های نفتی و انرژی مشترکی هم با روسیه انجام می‌دهیم، همچنین در حوزه‌های تجاری و اقتصادی و حوزه فضایی نیز بخشی از فعالیت‌های مشترک ما با روسیه است.

رئیسی در مورد همکاری‌های میان ایران و هند نیز بیان کرد: با هندی‌ها در چابهار و در سواحل مکران کارهایی دنبال می‌شود، در نشستی که با نخست‌وزیر هند داشتم، اراده جدی دو کشور بر این بود که همکاری‌ها ادامه پیدا کند و سرعت آن بیشتر شود تا بتوانیم در بهره‌برداری از این منطقه که نه تنها برای ایران، بلکه برای تمام منطقه زمینه توسعه خوبی ایجاد کند، راهگشا باشد.

رئیس جمهور در مورد ماجرای مهسا امینی، اظهار داشت: زمانی که اولین خبر را در این مورد شنیدم در سمرقند بودم که به من خبر دادند این حادثه اتفاق افتاده؛ من همانجا با مسئولین تماس گرفتم و به وزیر کشور و بخش‌های دیگر گفتم که با حساسیت و به نحوی که مشکلی ایجاد نشود این موضوع را دنبال کنید.

وی ادامه داد: وقتی من که از سمرقند برگشتم خبر فوت ایشان را به من دادند؛ با خانواده ایشان تماس گرفتم و با آنها ابراز همدردی کردم و گفتم این خبر نه برای من بلکه برای هر ایرانی تأثربرانگیز بوده است. به خانواده خانم امینی گفتم که این موضوع را حتماً دنبال می‌کنم که اگر قصوری در این زمینه رخ داده باشد حتماً مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

رئیسی گفت: در این تماس تلفنی پدر مرحومه امینی و برادرشان به بنده ابراز محبت کردند و گفتند این تماس قوت قلبی برای ما است که بعداً نیز این مسئله را در گفت‌وگویی بیان کردند. این موضوع در دولت و مجلس پیگیری شد و پزشکیِ قانونی نیز کار را دنبال کرد و همچنان نیز پیگیری‌ها در حال انجام است.

رئیس جمهور بیان کرد: در ماجرای فوت این خانم که همه را متأثر کرد  وظیفه مدیریتی و انسانی ما این است که این موضوع را پیگیری کنیم و من هم به عنوان یک مسئول عرض می‌کنم قصد ما در این قضیه شفاف‌سازی و اجرای عدالت است.

رئیس جمهور گفت: پزشکی قانونی که یک سازمان حرفه‌ای است کار را انجام می‌دهد و نظرش را اعلام خواهد کرد و ما منتظر آن هستیم.

رئیسی با بیان اینکه تاکنون گزارش‌هایی از بخش‌های مختلف به صورت مقدماتی در این باره به ما ارسال شده است، عنوان کرد:‌ ما منتظر می‌مانیم تا نظر قطعی از ناحیه سازمان پزشکی قانونی اعلام شود.

وی با بیان اینکه ظرف این مدت با اظهارنظرهایی در رسانه‌ها و در فضای حقیقی و مجازی نسبت به روش اجرای قانون مطرح شده است، گفت: پیشنهادات، انتقادات و نظراتی هست اما نگاه‌ها و نظرات و دیدگاه‌ها چه موافق و چه مخالف نباید از مطرح شدنش وحشت داشت.  

رئیس جمهور ادامه داد: به نظر من اشکالی ندارد که افراد و دستگاه‌های نسبت به اجرای قانون نظرات مختلف داشته باشند. بیان دیدگاه‌ها در این رابطه می‌تواند به ارتقای کار کمک کند. به نظر من مسئولین مربوطه باید نسبت به این دیدگاه‌ها توجه مثبت داشته باشند. البته این روشی که برای اجرای قانون وجود دارد ۱۰-۱۵ سال است که در حال  اجرا است و برای این یکی دو سال اخیر نیست اما  اشکالی ندارد که در این رابطه نظرات مختلف وجود دارد از آن در جهت بهتر شدن امور استفاده کرد.

رئیسی با اشاره به بیانات رهبر معظم رهبری درباره کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی در دانشگاه و محافل علمی گفت: چه اشکالی دارد برای گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی را قرار دهیم تا نسبت به برخی تصمیمات و روش‌ها اعتراض شود؟ معتقدم این قضیه به سلامت و ارتقای کار کمک جدی کند.

وی افزود: مسئولین در حوزه‌های مختلف چه حوزه‌های تصمیم‌سازی چه حوزه‌های تصمیم‌گیری باید این قضیه برای خودشان به عنوان یک امر کمک‌کننده در اجرای باصلابت کار در نظر بگیرند. باید از این نقدها به عنوان یک زمینه برای اصلاح استفاده کرد.

رئیس جمهور تصریح کرد:‌ باید حدفاصل بین اعتراض و اغتشاش مشخص شود. امکان دارد یک اعتراض و سخن مخالفی وجود داشته باشد و هیچ اشکالی وجود ندارد و باید شنیده شود و شنیدن آن به اصلاح عمومی کمک می‌کند. کسانی که امروز مدافع امنیت کشور هستند از جمله پلیس و سپاه، شیرین‌ترین سرمایه خود یعنی جانشان را کف دست‌شان گذاشتند تا در کشور امنیت ایجاد شود. اینها جدا از مردم نیستند و جزو مردم هستند و حافظ امینت و جان و مال مردم هستند. تعرض به اینها قابل تحمل نیست خط قرمز جمهوری اسلامی جان و مال مردم است.

رئیسی افزود: امروز جمهوری اسلامی حرف اول را در منطقه می‌زند و در جهان نیز همه معتقدند که در جایگاه عزت و اقتدار قرار دارد.

وی با بیان اینکه امروز ما تحریم و آشوب را دو روی یک سکه می‌دانیم، عنوان کرد: عده‌ای امروز می‌خواهند در کشور آشوب و اغتشاش ایجاد شود و مسئله فوت مرحومه مهسا امینی را برای سلب امنیت کشور بهانه کردند.