۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » آشپزی و سفره آرایی
طرز تهیه موهیتو؛ نوشیدنی‌ پرطرفدار تابستانی
طرز تهیه موهیتو؛ نوشیدنی‌ پرطرفدار تابستانی

طرز تهیه موهیتو؛ نوشیدنی‌ پرطرفدار تابستانی

موهیتو از نوشیدنی‌های خوش‌عطروطعمی است که جزو موارد پرطرفدار در منوی کافه‌ها و رستوران‌ها به حساب می‌آید.

موهیتو از نوشیدنی‌های خوش‌عطروطعمی است که جزو موارد پرطرفدار در منوی کافه‌ها و رستوران‌ها به حساب می‌آید. این نوشیدنی که خاصیت زیادی دارد، یکی از بهترین گزینه‌های جایگزین نوشابه و سایر نوشیدنی‌های تجاری محسوب می‌شود. جالب اینکه، محبوبیت آن به‌حدی است که ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر) به‌عنوان روز جهانی موهیتو نام‌گذاری شده است.

موهیتو با مواد ساده‌ای همچون آب گازدار، نعناع، آب‌لیمو و شکر تهیه می‌شود و به‌دلیل طرز تهیه آسان و طعم عالی، به یکی از نوشیدنی‌های بین‌المللی تبدیل شده است. با این حال، به‌مرور زمان انواع موهیتو به بازار آمده که شامل افزودن میوه‌هایی نظیر توت‌فرنگی، انبه و… می‌شود. در این میان، موهیتو کلاسیک به‌عنوان معروف‌ترین و پرطرفدارترین موهیتو به حساب می‌آید که تهیه آن زمان زیادی نمی‌برد و بسیار خوشمزه و گوارا است. این نوشیدنی معمولا سرد سرو می‌شود و به همین دلیل، یک نوشیدنی تابستانی عالی است که شادابی و طراوت را برایتان به ارمغان می‌آورد.

موهیتو با طعم‌های گوناگونی تهیه می‌شود که موهیتو نعناعی، متداول‌ترین نوع آن است و انتخابی عالی برای رفع عطش در فصول گرم سال به حساب می‌آید.

مواد لازم برای یک نفر:

  • ۱۰ برگ نعناع تازه
  • ۲ عدد لیموترش
  • یک قشق غذاخوری شکر
  • آب گازدار یا اسپرایت به میزان لازم
  • یخ به میزان لازم
  • یک‌سوم پیمانه آب

طرز تهیه موهیتو کلاسیک

۱. ابتدا لیمو را بشویید و حلقه‌ای خرد کنید و هسته آن را بگیرید. سپس دو برش لیمو را برای تزیین کنار بگذارید.

۲. برش‌های لیمو را در شیکر (shaker)، لیوان بلند مقاوم یا شیشه سس و مربا بریزید و شکر، برگ نعناع و آب را به آن اضافه کنید.

۳. این مخلوط را بکوبید؛ اما حواستان باشد که برگ‌های نعناع له نشوند و فقط بوی آن‌ها درآید و به مخلوط طعم دهد.

۴. مقداری یخ به این مخلوط اضافه کنید، در ظرف را ببندید و خوب تکان دهید.

۵. در لیوان سرو، یخ بریزید تا حدی که نصف آن را بپوشاند. سپس اسپرایت را اضافه کنید تا جایی که روی یخ‌ها را بگیرد.

۶. در مرحله آخر، مخلوط موهیتو را بیفزایید و لیوان را با حلقه‌های لیمو و برگ نعناع تزیین کنید.

نکته‌های تهیه موهیتو کلاسیک

  • در طرز تهیه موهیتو برای دو نفر می‌توانید مقداری یخ را همراه باقی مواد در غذاساز به‌صورت پودر درآورید.
  • برای تهیه موهیتو کافی شاپی معمولا از لیموترش با پوست استفاده می‌شود تا علاوه بر طعم قوی‌تر، رنگ تیره‌تری نیز پیدا کند.
  • اگر طعم تلخ پوست لیمو را نمی‌پسندید، پوست لیمو‌ها بگیرید و بعد در غذاساز بریزید.
  • برای هر نفر دو تا سه عدد لیموترش کوچک کفایت می‌کند و برای اینکه راحت‌تر آب آن را بگیرید، ترجیحا آن را با کف دست روی سطح کار حرکت داده و فشار دهید.
  • روش دیگری برای طرز تهیه موهیتو لیمو وجود دارد که می‌توانید آب دو عدد لیموترش را بگیرید، حدود هشت برگ نعناع به آن اضافه کنید. راز طعم خوب موهیتو در این است که یک عدد لیمو را چهار قاچ کنید و بعد یک قاچ را با پوست به باقی مواد بیفزایید. یک قاشق غذاخوری شکر، یک پیمانه یخ و یک پیمانه آب را اضافه کنید. کلیه مواد را به غذاساز منتقل کنید و حسابی هم بزنید. در لیوان سرو به‌اندازه یک‌چهارم پیمانه آب گازدار بریزید و موهیتو را به آن بیفزایید. روی لبه لیوان، یک حلقه لیموترش و برگ نعناع قرار دهید و آن را سرو کنید.
  • سعی کنید موهیتو خانگی را بعد از آماده‌شدن، فورا سرو کنید و آن را داخل یخچال نگذارید.
  • لیموترش سبز طعم قوی‌تری نسبت به لیموهای معمولی دارد و از همین رو، گزینه بهتری برای تهیه موهیتو محسوب می‌شود.
  • برای اینکه طعم و عطر نعناع به‌خوبی بلند شود، در هر مرحله قبل از استفاده چند بار به شاخه نعناع ضربه بزنید یا می‌توانید آن را دو تا سه بار به لبه لیوان بزنید تا عطر نعناع پخش شود.
  • موهیتو هلو، یکی از انواع موهیتو است که برای تهیه آن به دو عدد هلوی بزرگ بدون پوست و خردشده، نصف پیمانه شکر ریز، یک‌چهارم پیمانه آب‌لیموترش، ۱۰ عدد برگ نعناع، چهار پیمانه آب گازدار و یخ‌ خردشده نیاز دارید. هلو، شکر و آب‌لیمو را در مخلوط‌کن بریزید تا به حالت پوره درآیند. برگ‌های نعناع را در لیوان سرو بریزید و با ته یک کفگیر چوبی یا گوشت‌کوب کمی بکوبید تا عطر آن بلند شود. مخلوط هلو و آب گازدار و یخ خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. موهیتو را می‌توانید با میوه‌های دیگری مثل موز و کیوی نیز درست کنید.

موهیتو نعناعی

مواد لازم برای ۵ نفر:

  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۱٫۵ پیمانه آب
  • یک پیمانه شربت لیمو
  • ۱۲ برگ نعناع
  • ۳ پیمانه آب گازدار یا اسپرایت
  • یک عدد لیموترش
  • مقداری یخ

طرز تهیه موهیتو نعناعی

۱. ابتدا باید شربت شکر را تهیه کنید. برای این منظور، یک پیمانه آب را با شکر مخلوط کنید و روی شعله بگذارید تا شکر حل شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و برگ نعناع را در آن بریزید و اجازه دهید که برای ۳۰ دقیقه به همین شکل بماند.

۲. آب‌ لیموترش، شربت لیمو و نصف لیوان آب را به‌خوبی با هم مخلوط کنید. سپس شربت شکر و آب گازدار را بیفزایید و مقداری یخ خردشده در آن بریزید.

۳. در آخر از برگ نعناع و حلقه‌های لیموترش برای تزیین استفاده کنید.

موهیتو بدون شکر

مواد لازم:

  • یک قاشق غذاخوری عسل
  • ۲ عدد لیموترش
  •  ۸ عدد برگ نعناع
  • آب گازدار یا اسپرایت به میزان لازم
  • یخ به میزان لازم

طرز تهیه موهیتو بدون شکر

۱. لیموترش‌ها را چهار قاچ کنید و داخل مخلوط‌کن بریزید. پوست لیمو باعث تلخی و رنگ تیره موهیتو می‌شود که بسته به ذائقه‌تان می‌توانید آن را با پوست یا بدون پوست استفاده کنید.

۲. حالا مخلوط‌کن را روشن کنید و یخ و عسل را در آن بریزید تا مخلوط یکنواختی به دست آید.

۳. در این مرحله برگ‌های نعناع را اضافه و مجددا مخلوط کنید.

۴. در نهایت با افزودن آب گازدار یا اسپرایت، موهیتو حاضر و آماده سرو می‌شود.

موهیتو انار

مواد لازم برای ۲ نفر:

  • ۱۰۰ میلی‌لیتر آب انار           
  • ۲۰۰ میلی‌لیتر آب گازدار       
  • ۴ قاشق غذاخوری دانه انار   
  • یک قاشق غذاخوری شکر    
  • ۱۰ عدد برگ نعناع
  • ۳ تا ۴ عدد لیموترش

طرز تهیه موهیتو انار

۱. نیمی از نعناع، یک عدد لیموی قاچ‌شده و شکر را در ظرفی بریزید و با گوشت‌کوب خوب بکوبید.

۲. مقداری یخ خردشده در آن بریزید.

۳. مابقی نعناع، دانه‌های انار، آب انار، لیموترش خردشده و آب گازدار را به باقی مواد بیفزایید و هم بزنید تا ترکیب یکدستی به دست آید.

موهیتو توت فرنگی

موهیتو توت فرنگی یا رد موهیتو از نوشیدنی‌های خوش‌طعم و خوش‌رنگ تابستانی است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه رد موهیتو یا موهیتو قرمز بسیار ساده است و فقط باید توت‌فرنگی، نعناع، لیموترش، آب گازدار و یخ داشته باشید.

مواد لازم برای ۶ نفر:

  • ۱۶ عدد توت فرنگی درشت
  • ۲۰ عدد برگ نعناع
  • ۱۲ قاشق غذاخوری شربت توت فرنگی
  • ۱۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش
  • ۶ پیمانه آب گازدار
  • ۳ عدد لیموترش
  • ۱٫۵ پیمانه یخ

طرز تهیه موهیتو توت فرنگی

۱. ابتدا توت‌فرنگی‌ها را بشویید و با گوشت‌کوب برقی یا غذاساز له کنید.موهیتو توت فرنگی یا رد موهیتو از نوشیدنی‌های خوش‌رنگ تابستانی است

۲. آب‌لیمو، شربت توت‌فرنگی و دو پیمانه آب را به باقی مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۳. حالا مابقی آب، یخ و نیمی از برگ‌های نعناع را به آن بیفزایید.

۴. در این مرحله باید لیموترش‌ها را حلقه کنید و دو حلقه در هر لیوان سرو بگذارید. سپس نوبت به افزودن نوشیدنی موهیتو و چند برگ نعناع به آن می‌رسد.

۵. برای تزیین لیوان می‌توانید یک عدد توت‌فرنگی برش‌خورده را روی لبه آن قرار دهید.

موهیتو خیار

مواد لازم برای یک نفر:

  • آب یک عدد لیموترش
  • ۱۰ عدد برگ نعناع
  • یک‌چهارم خیار بدون پوست و تخم
  • یک قاشق غذاخوری عسل
  • یخ به میزان لازم
  • آب گازدار به میزان لازم
  • ورقه‌های خیار، برگ نعناع و حلقه‌های لیموترش برای تزیین

طرز تهیه موهیتو خیار

۱. آب‌لیموترش، نعناع، خیار و عسل را در غذاساز بریزید و خوب هم بزنید تا نرم شوند.

۲. در لیوان سرو به‌اندازه کافی یخ بریزید و موهیتو خیار را به لیوان منتقل کنید.

۳. سپس آب گازدار را به باقی مواد بیفزایید.

۴. لیوان موهیتو را با ورقه‌های خیار، برگ نعناع و حلقه‌های لیموترش تزیین کنید.

موهیتو هندوانه

مواد لازم برای یک نفر:

  • یک پیمانه هندوانه
  • ۶ عدد برگ نعناع
  • یک قاشق غذاخوری آب‌لیموترش
  • سه‌چهارم پیمانه آب سیب گازدار یا آب انگور گازدار
  • ۵ یا ۶ قالب یخ
  • ۲ تا ۳ برش لیموترش

طرز تهیه موهیتو هندوانه

۱. تکه‌های هندوانه را در کاسه یا ظرف کوچکی بریزید و آن‌ها را با گوشت‌کوب بکوبید تا آب هندوانه درآید.

۲. سپس برگ‌های تازه نعناع را اضافه کرده و دوباره برای چند ثانیه آن‌ها را بکوبید که فقط عطر نعناع بلند شود، اما له نشود.

۳. این مخلوط را به لیوان سرو منتقل کنید.

۴. قالب‌های یخ، آب‌لیموترش و آب سیب گازدار خنک را به باقی مواد اضافه و کمی مخلوط کنید. در این مرحله شیرینی موهیتو را تنظیم کنید.

موهیتو آناناس

مواد لازم برای یک نفر:

  • ۴ تا ۵ تکه کوچک آناناس
  • ۵ عدد برگ نعناع
  • یک قاشق غذاخوری آب‌لیموترش
  • نصف پیمانه آب انگور خنک
  • نصف پیمانه آب گازدار
  • یخ به میزان لازم
  • چند برش لیموترش برای تزیین

طرز تهیه موهیتو آناناس

۱. تکه‌های آناناس را در کاسه کوچکی بریزید و با پشت کفگیر چوبی یا گوشت‌کوب فشار دهید تا له شوند.

۲. برگ‌های نعناع را اضافه کنید و آن‌ها را نیز کمی فشار دهید تا طعم و عطر آن‌ها آزاد شود.

۳. این مخلوط را به لیوان سرو منتقل کنید.

۴. حالا تکه‌های یخ، آب انگور، آب‌لیموترش تازه و آب گازدار را روی مواد بریزید. برای تهیه آب انگور تازه می‌توانید یک پیمانه انگور تازه را با یک‌چهارم پیمانه آب آشامیدنی در مخلوط‌کن بریزید و سپس آن‌ها را صاف کنید.

۵. در نهایت نیز آن را بچشید و در صورت نیاز کمی شکر به آن بزنید و با برش‌های لیمو تزیین کنید.

موهیتو انبه و پرتقال

مواد لازم برای ۴ نفر:

  • یک پیمانه نعناع تازه
  • یک‌چهارم پیمانه شکر
  • یک پیمانه آب پرتقال
  • یک پیمانه آب انبه
  • یک قاشق غذاخوری آب‌لیموترش تازه
  • ۱٫۵ پیمانه آب گازدار
  • برش پرتقال برای تزیین
  • ۲ پیمانه یخ

طرز تهیه موهیتو انبه و پرتقال

۱. ابتدا نعناع را در ظرفی بریزید و با ته یک کفگیر چوبی آن را بمالید تا کمی خرد شده و عطر آن بلند شود.

۲. شکر را اضافه کنید و کمی دیگر آن را فشار دهید تا طعم نعناع به خورد شکر برود.

۳. در ادامه آب پرتقال، آب انبه، آب لیموترش تازه و آب گازدار را به آن بیفزایید و مخلوط کنید.

۴. هر لیوان سرو را با یک‌دوم پیمانه یخ پر کنید و موهیتو انبه را روی آن بریزید. در نهایت نیز لیوان‌ها را با یک برش پرتقال تزیین کنید.

موهیتو پرتقال

مواد لازم برای ۲ نفر:

  • ۲ عدد پرتقال
  • یک عدد لیموترش سبز
  • ۲٫۵ سانتی‌متر زنجبیل تازه
  • ۱۵ عدد برگ نعناع
  • نصف پیمانه شکر قهوه‌ای یا سفید
  • یک پیمانه یخ

طرز تهیه موهیتو پرتقال

۱. پرتقال‌ها را پوست بگیرید و چند برش پرتقال را کنار بگذارید.

۲. آب پرتقال و زنجبیل را با آب‌میوه‌گیری بگیرید و سپس آن را از صافی رد کنید.

۳. شکر قهوه‌ای، آب‌لیمو و برگ‌های نعناع را در ظرفی بریزید و با ته یک کفگیر چوبی فشار دهید تا برگ نعناع کمی خرد شود.

۴. این مخلوط را به آب پرتقال و زنجبیل اضافه کنید.

۵. موهیتو را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

۶. برای سرو موهیتو، نصف پیمانه یخ در لیوان‌های بلند قرار دهید و مخلوط آب پرتقال را همراه با برگ‌های نعناع و برش‌های پرتقال روی یخ‌ها بریزید.

موهیتو انبه

مواد لازم برای یک نفر:

  • یک‌چهارم پیمانه پوره انبه
  • نصف قاشق غذاخوری شکر ریز
  • ۸ تا ۱۰ عدد برگ نعناع
  • آب نصف یک عدد لیموترش (حدود ۲ قاشق غذاخوری آب‌لیمو)
  • ۶ تا ۷ تکه یخ
  • برش‌های لیمو، انبه خردشده و برگ نعناع برای تزیین

طرز تهیه موهیتو انبه

۱. برگ نعناع، شکر و آب لیموترش را در لیوان بلندی بریزید و با ته یک کفگیر چوبی یا دسته گوشت‌کوب آن‌ها را فشار دهید.

۲. پوره انبه را اضافه و خوب مخلوط کنید تا شکر حل شود.

۳. در ادامه یخ خردشده را بیفزایید.

۴. سپس روی آن آب گازدار بریزید و خوب هم بزنید.

۵. در صورت تمایل موهیتو انبه را با برش‌های لیمو، انبه خردشده و برگ نعناع تزیین کنید.

موهیتو سیب

مواد لازم برای یک نفر:

  • یک عدد لیموترش
  • یک قاشق چای‌خوری شکر
  • ۶ عدد برگ نعناع
  • برگ نعناع برای تزیین
  • ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری آب سیب
  • آب گازدار به میزان لازم
  • یخ خردشده به میزان لازم

طرز تهیه موهیتو سیب

۱. برگ‌های نعناع، شکر و لیموترش را ته یک لیوان بلند قرار دهید و با دسته گوشت‌کوب چوبی خوب فشار دهید تا عصاره نعناع خارج شود.

۲. آب سیب و یخ خردشده را به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.

۳. در آخر نوبت به افزودن آب گازدار می‌رسد.

برچسب ها