۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار ملی » اقتصاد » بازار » بانکداری » مسکن
  • شناسه : 22000
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵
  • ارسال توسط :
در طرح جهش تولید مسکن سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی ساخته می شود
در طرح جهش تولید مسکن سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی ساخته می شود

در طرح جهش تولید مسکن سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی ساخته می شود

شرایط و امکانات کشور برای ساخت ۱ میلیون واحد مسکونی وجود دارد.

وقایع خبری- رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: در طرح جهش تولید مسکن سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی ساخته می شود.

محمدرضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس در ارتباط تلفنی با استودیوی خبر ۲۱ چهارشنبه شب شبکه یک سیما درباره تفاوت‌های طرح جهش تولید مسکن با طرح مسکن مهر و اقدام ملی افزود: امروز چهارشنبه طرح جهش تولید مسکن در مجلس با همکاری نمایندگان محترم تصویب شد و بعد از تصویب شورای نگهبان به عنوان قانون به دولت ابلاغ می‌شود و ما شاهد اجرای این طرح باشیم.
وی ادامه داد: با سیاست‌های موجود در دولت بسیاری از اقشار مردم نمی‌توانند صاحب خانه شوند البته طرح‌های مختلفی در دولت از جمله طرح اقدام ملی مسکن وجود دارد، ولی به خاطر گران بودن این طرح خیلی از مردم علیرغم ثبت نام به خصوص در بازپرداخت تسهیلات بانکی نتوانسته اند ادامه دهند.
آقای رضایی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید مسکن دارای ۳ محور است گفت: اول تسهیلات بانکی است که یک صندوقی به نام صندوق مسکن در این طرح شکل گرفته که همه منابع مرتبط با تولید مسکن از جمله مالیات بر خانه‌های خالی و برگشت تسهیلاتی که در گذشته برای مسکن مهر پرداخت شده و کمک‌های دولت و تسهیلات بانکی در این صندوق متمرکز می‌شوند و مقرر شده تسهیلات بانکی با سود حدود ۱۲ درصد در اختیار مردم قرار گیرد.
وی افزود: تاکنون حداکثر تسهیلاتی که بانک‌ها پرداخت می‌کردند ۱۰ درصد کل تسهیلات بانکی بود که با سود ۱۸ درصد پرداخت می‌شدکه موجب گران بودن این تسهیلات و عدم استقبال مردم روبرو شد، ولی در این طرح تلاش کردیم با کمک‌های دولتی و تسهیلاتی که در نظر گرفتیم این سود را به ۱۲ درصد کاهش بدهیم تا مورد استقبال مردم قرار گیرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس موضوع زمین ارزان قیمت را محور دوم طرح جهش تولید مسکن عنوان کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد قیمت تمام شده مسکن مربوط به قیمت زمین است و با پیش بینی انجام شده زمین‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی است البته همه دستگاه‌های دولتی را مکلف کردیم تا در سامانه املاک و اموال دولتی تمام اموال را ثبت کنند و زمین‌های در اختیار دستگاه‌های دولتی توسط وزارت راه و شهرسازی از طریق این سامانه شناسایی می‌شوند و دستگاه‌های دولتی باید این زمین‌ها را در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای تولید مسکن قرار دهد و اگر دستگاهی استنکاف کرد با نامه وزارت راه و شهرسازی، اداره ثبت اسناد مکلف است این زمین‌ها را به نام وزارت راه و شهرسازی کند تا در اختیار انبوه سازان قرار گیرد و همچنین زمین‌هایی که در حریم شهر‌ها هستند تاکنون در اختیار وزارت جهاد بود که مقرر شد این زمین‌ها در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای تولید مسکن قرار گیرد.
وی افزود: البته زمین‌های حاصلخیز کشاورزی، پارک ها، جنگل ها، مراتع عشایر و مسیر کوچ عشایر جزو استثناء‌ها هستند.
آقای رضایی گفت: امروز مهمترین عامل افزایش قیمت مسکن، عدم تعادل بین عرضه و تقاضاست.
وی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱ میلیون واحد مسکونی در کشور نیاز داریم افزود: حداکثر تعداد واحدی که سالانه و در ۸ سال گذشته تولید شده ۴۰۰ هزار واحد است یعنی سالانه ۶۰۰ هزار واحد کمتر از نیاز کشور تولید کردیم و امروز حدود ۵ میلیون واحد مسکونی در کشور کمبود داریم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در طرح جهش تولید مسکن مقرر شده سالانه حداقل ۱ میلیون واحد مسکونی تولید کنیم ادامه داد: شرایط و امکانات کشور برای ساخت ۱ میلیون واحد مسکونی وجود دارد.
وی گفت: این واحد‌ها برای اقشار ضعیف، کم درآمد و دهک‌های پایین جامعه، کارمندان و کارگرانی که صاحب خانه نیستند قرار خواهد گرفت.
آقای رضایی درباره موضوع مصالح ساختمانی هم افزود: ما فولاد و سیمان را دو برابر نیاز داخل تولید می‌کنیم که کمبود این‌ها در بعضی مواقع به دلیل عدم برنامه ریزی درست و صحیح است و وزارت اقتصاد را مکلف کردیم تا شرایطی را فراهم کنند که در بورس، انبوه سازان و تولید کنندگان مسکن با قیمت مناسب بتوانند مصالح ساختمانی را پیش خرید کنند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: مصالح ساختمانی، تسهیلات بانکی و زمین مناسب ۳ فاکتور مهم برای قیمت تمام شده مسکن هستند که در این طرح به آن‌ها اشاره شده است و امیدواریم با اجرای این طرح که از امسال شروع می‌شود یک تعادلی در عرضه و تقاضای مسکن به وجود بیاوریم.