۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

  • شناسه : 893
  • ۱۶ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۵
  • ارسال توسط :
  • منبع : مهر

تا چند ساعت دیگر غنی سازی از سطح ۳.۶۷ درصد بالاتر می‌رود

کاملاً مشخص است که آمریکایی‌ها در انزوا قرار گرفته‌اند.

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری که صبح امروز (یکشنبه) در دفتر سخنگوی دولت برگزار شد، اظهار کرد: براساس دستوری که ما از رئیس‌جمهور گرفتیم گام دوم را باید امروز برمی‌داشتیم که برداشته شده است.

وی افزود: اگر زمانی طول کشید تا سقف ذخایرمان را به بالای ۳۰۰ کیلوگرم و ۱۳۰ تن آب سنگین ببریم اما امروز برای بالارفتن سطح غنی سازی، دیگر زمانی طول نخواهد کشید. در گام دوم زمان مطرح نیست و امروز رونوشت تغییراتی که ایجاد شده است را به آژانس و نماینده آن در ایران تحویل دادیم.

کمالوندی تاکید کرد: تا چند ساعت دیگر کارهای فنی به اتمام می رسد و غنی سازی از سطح ۳.۶۷ درصد بالاتر می‌رود. پیش بینی ما این است که فردا اول صبح وقتی آژانس انرژی اتمی نمونه گیری می‌کند، غنی‌سازی از ۳.۶۷ درصد فراتر رفته است. این اقدامی بود که جمهوری اسلامی در نظر داشته و قبلاً هم اعلام کرده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: به ما گفته شده است که نیازهای کشور را تامین کنیم؛ نیاز ما نیازهای نیروگاهی، رآکتورهای تحقیقاتی و در بلند مدت برای پیشران‌ها است که هرکدام از این‌ها درصدهای متفاوتی را دارد. تامین سوخت بیشتر برای نیروگاه‌های قدرت است. شیب غنی سازی و شیب ذخایر ما رو به افزایش است و سرعت آن افزایش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: ما نیازهای بعدی را هم مدنظر داریم اما فعلاً نیاز به سوخت راکتور تهران نداریم اما این اجازه را داریم که هروقت نیاز داشتیم می‌توانیم این سوخت را هم تامین کنیم.

کمالوندی با اشاره به درخواست آمریکا از شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: برداشت ما این است که این اقدام از روی استیصال است و کاملاً مشخص است که آمریکایی‌ها در انزوا قرار گرفته‌اند. موضوعی که قرار است در شورای حکام مطرح شود موضوع پادمانی نیست چراکه وظیفه شورای حکام موضوعات پادمانی است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ایران در افزایش سطح غنی سازی و بالابردن ذخایر مواد غنی شده و آب سنگین طبق پروتکلی و پادمانی محدودیتی ندارد بلکه موضوعی در چارچوب برجام است و برجام هم سازوکار خودش را دارد.

کمالوندی گفت: در مورد رآکتور آب سنگین اراک، در لوله هایی که در داخل مخزن اصلی قرار دارد سیمان ریخته شد، زیرا می‌دانستیم امکان احیای آن وجود دارد و لوله های آن نیز وجود دارد، به همین دلیل این مسیر را انتخاب کردیم.

وی اضافه کرد: به لحاظ فنی، میزان جمعیت نوترونی که برای کارهای تحقیقاتی شامل رادیوایزوتوپ ها و رادیوداروها مورد نیاز است، در رآکتور جدید چندین برابر رآکتور قبلی است، به اضافه اینکه امکان استفاده از آن برای آزمایشات تولید سوخت فراهم می کند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: این سازمان رآکتور جدید را استفاده خواهد کرد، طرف غربی نگرانی داشته است که تولید پلوتونیوم در رآکتور قبلی بیشتر است، در رآکتور جدید هم مقداری پلوتونیوم تولید می شود.

کمالوندی گفت: اقدامات طراحی این رآکتور به خوبی توسط متخصصان ما انجام شده است، اگر همراهی کافی طبق تعهدات با ایران وجود نداشته باشد، توسعه این اقدامات با کندی انجام خواهد شد. کار را به گونه ای پیش می بریم که هر زمانی که بخواهیم بتوانیم روی هر دو رآکتور شیفت کنیم.

وی با بیان اینکه رآکتور جدید پیشرفت خوبی داشته است، گفت: تعدادی قرارداد امضا شده است و پیشرفت و تحولی در چند هفته گذشته انجام شده و امیدواریم بتوانیم رآکتور جدید را داشته باشیم. فکر می کردیم به خاطر کاهش تعهدات، اجرای این پروژه با کندی مواجه شود اما در شرایط فعلی با تصمیم مسئولان امر می توان به سمت هر کدام از رآکتورها حرکت کرد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: چین همکاری های خوبی در این زمینه داشته است، بسیار تحت فشار آمریکا قرار دارند، دیدارهای جدیدی نیز انجام شده و آمریکایی ها اعلام کرده اند در میدان های هسته ای نیز تجدیدنظر می کنند که یکی از آنها می تواند اراک باشد.

کمالوندی گفت: ما با توجه به اقدامات طرف مقابل عمل می کنیم. در کارگروه چین و انگلیس نیز علیرغم اینکه ما به انگلیسی ها بدبین بودیم، کارهای فنی به خوبی پیش می رود و تحولات بعدی تعیین می کند که چه اقداماتی انجام خواهیم داد.