مرغداران عقیم سازی کود تولیدی واحد تحت پوشش خود را را جدی بگیرند
رئیس دامپزشکی شهرستان قزوین دلایل لزوم انجام فرآیند عقیم سازی کود را بیان کرد
دکتر مهدی جلوخانی گفت: بسیاری از بیماریهای عفونی طیور (ویروسی، قارچی، باکتریایی، انگلی) از طریق مدفوع طیور مبتلا، منتقل می شود که خروج بدون ضابطه کود پایان دوره پرورش طیور به منظور مصارف کشاورزی و سایر موارد صنعتی یکی از راههای مهم انتقال بیماری به سایر نقاط می باشد.
این مقام عالی حوزه دامپزشکی گفت : یکی از اصول کنترل و کاهش شیوع و گسترش بیماری های عفونی طیور در بین مرغداریها رعایت دستورالعمل های دامپزشکی برای عقیم سازی یا عمل آوری کود در محل مرغداری، قبل از خروج و حمل آن و جلوگیری از پراکنده شدن کود درمحیط اطراف می باشد.وی در ادامه گفت: کود موجود در مرغداری قبل از جابجایی و حمل ونقل باید درمحل مناسبی دپو و روی آن با نایلون یا لایه ای از خاک پوشیده شود تا بر اثر رطوبت موجود و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی دمای ۴۲ تا ۵۵ درجه سانتیگراد و مدت زمان حدود ۵ روز غیر فعال گردند.
وی افزود : مدیران مرغداری ها می توانند با توجه به شرایط مرغداری خود یکی از روشهای توصیه شده برای عمل آوری و عقیم سازی کود را انجام دهند و تاکید می شود که مرغداران عقیم سازی کود تولیدی واحد تحت پوشش خود را را جدی بگیرند تا بیماریهای مانند آنفلوانزای پرندگان ،نیوکاسل و … صنعت مرغداری را تهدید نکند.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.