۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » بهداشت و درمان » تغذیه » درمان
  • شناسه : 45126
  • ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۸:۲۰
  • ارسال توسط :
برای حفظ سلامت دستگاه گوارش موز بخوریم
برای حفظ سلامت دستگاه گوارش موز بخوریم

برای حفظ سلامت دستگاه گوارش موز بخوریم

میزان رسیده بودن موز، بر میزان مواد مغذی و تأثیر آن روی سلامتی تأثیر دارد.

به گزارش verywellhealth، موز یکی از میوه‌های محبوب و مغذی است که مصرف منظم آن می‌تواند نیاز بدن به ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی را تأمین کند. زمان مناسب برای خوردن موز به هدف شما از مصرف آن بستگی دارد؛ از جمله بهبود سلامت گوارش، انرژی بیشتر، خواب بهتر یا تنظیم قند خون.

هیچ زمان مشخصی از روز به‌عنوان بهترین زمان برای مصرف موز جهت بهبود گوارش وجود ندارد. در عوض، بهتر است موز را به‌طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید.

فواید موز برای گوارش

فیبر بالا: موزهای سبز فیبر بیشتری نسبت به موزهای خیلی رسیده دارند. فیبر باعث افزایش حجم مدفوع، بهبود حرکات روده و احساس سیری می‌شود.▪ یک موز خیلی رسیده حدود ۲ گرم فیبر و یک موز نیم‌رس حدود ۴.۵ گرم فیبر دارد.

منبع پری‌بیوتیک: ترکیباتی هستند که باکتری‌های مفید روده را تغذیه می‌کنند و باعث تنظیم قند خون، جذب بهتر مواد معدنی و حرکات منظم روده می‌شوند. مصرف روزانه ۵ گرم پری‌بیوتیک می‌تواند سلامت روده را بهبود بخشد.

مناسب برای رژیم BRAT: این رژیم شامل موز، برنج، سس سیب و نان تست است و برای آرام کردن معده در شرایط ناراحتی گوارشی پیشنهاد می‌شود. موز با تولید لایه محافظتی روی دیواره معده، از ناراحتی‌هایی مانند حالت تهوع و رفلاکس جلوگیری می‌کند.

منبع نشاسته مقاوم: موزهای سبز حاوی مقدار زیادی نشاسته مقاوم هستند که در روده کوچک هضم نمی‌شود و در روده بزرگ تخمیر می‌شود، در نتیجه باعث تغذیه باکتری‌های مفید و کاهش خطر سرطان‌های گوارشی می‌شود.

چه کسانی باید در مصرف موز احتیاط کنند؟

افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS): موز رسیده دارای ترکیباتی به نام الیگوفرکتان است که ممکن است باعث نفخ و ناراحتی شود. بهتر است موز کمتر رسیده مصرف شود.

افراد مبتلا به نارسایی قلبی: این افراد معمولاً داروهایی مصرف می‌کنند که سطح پتاسیم را افزایش می‌دهد؛ موز می‌تواند خطر هیپرکالمی (پتاسیم بالا) را افزایش دهد.

بیماران کلیوی (مرحله پایانی): کلیه‌ها توانایی تنظیم پتاسیم را از دست داده‌اند، بنابراین باید مصرف غذاهای پرپتاسیم مانند موز را محدود کنند.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*