با پیروزی تیم ملی در جام جهانی ، ریاست قوه دستوراتی برای ادامه شادی مردم صادر کرد.
مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوه قضائیه امروز سهشنبه ۱۵ آذر در نشست خبری خود با خبرنگاران با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: حضرت فاطمه الگوی تمامی مسلمانان بلکه تمام بشریت اعم از مسلمان و غیر مسلمان، شیعه و سنی، مردان و زنان با تمام رنگها و سلایق است. درسهایی که از زندگی کوتاه اما پربرکت این بانو میتواند مورد توجه واقع شود فراوان است؛ در بعد خانوادگی، سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی میتوان از حضرت صدیقه درسهای زیادی آموخت.
ستایشی سپس با اشاره به ۱۶ آذر روز دانشجو تصریح کرد: روز دانشجو روز مبارکی است و روزی است برای یادآوری استکبارستیزی و ایستادگی دانشجویان در برابر آمریکای جهانخوار و یادآوری مقاومت آنان مقابل خوی تجاوزگری این رژیم؛ آمریکا مظهر خدعه و نیرنگ علیه ملتهای آزاده و مترقی خاصه ملت بزرگ ایران است. راهاندازی مکرر کودتا و اغتشاش برای حذف مردمسالاری و وابسته کردن حکومتها به دولت آمریکا، عدم رعایت اخلاق و انصاف مقابل ملتها در لوای حقوق بشر از جمله صفحات پرونده سیاه این دولت علیه ایران است که دانشجویان آزاده روز ۱۶ آذر علیه آن قیام کردند و هر ساله آن را ادامه میدهند.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه درباره دستور رئیس دستگاه قضا برای آزادی زندانیان اظهار کرد: با پیروزی تیم ملی در جام جهانی و شادی مردم، ریاست قوه دستوراتی برای ادامه شادی مردم صادر کرد که در راستای رأفت اسلامی و برای ایجاد آرامش و آسایش و وفاق و دوستی بین آحاد جامعه بود و تاکید بر این بود که با این اقدام، آنهایی که متنبه شدند و توبه کردند و پشیمان از عملکرد خود بودند به دامان خانواده خود برگردند.
وی ادامه داد: مبنی بر سیاست جذب حداکثری و دفع حداقلی، در پی پیروزی شیرین در جام جهانی، رییس قوه قضائیه دستور بررسی آزادی برخی زندانیان از جمله بخشی از بازداشتشدگان حوادث اخیر که نقش لیدری و تحریک را نداشتند، را صادر کرد. در پی این دستور حدود ۱۲۰۰ نفر از بازداشتشدگان آزاد شدند که مورد استقبال عمومی واقع شد. این اقدام نشانه دیگری از اتحاد ملی و نماد همبستگی عمومی مقابل افراد بدخواه و دشمنان است و نشان داد که دشمن نمیتواند در درون ملت بزرگ ایران رخنه کند.
ستایشی ادامه داد: رییس قوه قضائیه درباره برخورد با دروغپردازی در جامعه تاکید کرد و در این باره اقداماتی صورت گرفته تا در فضای عمومی، شایعهسازی و دروغپردازی صورت نگیرد و ادعاها در فضای مجازی باید مستند و مستدل باشد؛ قوه قضائیه نسبت به از دست رفتن ۲۰۰ شهروند کشور که به دلیل دروغهای رسانهای و تحریک آنها، جان خود را از دست دادند، کوتاه نخواهد آمد. شورای امنیت وزارت کشور این آمار را داده و خسارات ناشی از آن را از عوامل آن مطالبه خواهیم کرد. دادگاههای متهمان اتفاقات اخیر با سرعت و دقت و جدیت لازم برگزار میشود و مسببان جنایتها به سزای عمل خود خواهند رسید.
وی با تاکید بر اینکه معترض با آشوبگر فرق میکند، گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای معترض به موجب قانون اساسی، احترام قائل است اما معترض با آشوبطلب و آشوبگر فرق دارد؛ کسانی که معترض هستند و صرفا برای اعتراضات، ما فردی را بازداشت نکردیم و نگهداری نشدند و فقط اغتشاشگرانی که به مال و جان و ناموس مردم و اموال شخصی دیگران و اموال دولتی، آسیب رساندند در بازداشت نگه داشتیم و قرارهای سنگینی برای آنها صادر شده است.
ستایشی ادامه داد: رسانههای بیگانه دنبال آشوب میدانی هستند تا اختلال ایجاد کنند و نظم را بر هم بزنند. آنهایی که این کار انجام میدهند، صلاحیت اظهارنظر ندارند و حق ندارند ادعایی را نسبت به مردم غیور ایران اسلامی مطرح کنند. رسانههای تروریستی و تروریستپرور و تجزیهطلب بیگانه افرادی اغتشاشگر را معترض معرفی کنند، جای تعجب ندارد؛ در همه جای دنیا و کشورهایی که این رسانهها در آنجا استقرار دارند، اقدام مسلحانه علیه شهروندان را به رسمیت نمیشناسند.
وی یادآور شد: طبیعی است که دشمن از پیادهنظام خود حمایت کند. آیا کسانی که علیه جان و مال و ناموس مردم اقدام میکنند و با سلاح سرد و گرم جنایت میکنند و آتش به زندگی مردم و اموال خصوصی و دولتی میزنند و در شاهچراغ زنان و مردان و کودکان بیگناه را میکشند، معترض هستند؟ بازداشتشدگان خود لب به اعتراف گشودهاند و اسناد موجود است، اینها حادثه مشهد و کرج را ایجاد کردند که به هیچ وجه نباید اینها را معترض بدانیم.
ستایشی سپس درباره حضور افراد خارجی از حوادث و اغتشاشات اخیر اظهار کرد: معاونت بینالملل قوه قضائیه و دادستانی کشور اقداماتی در این باره شده است. در ستاد حقوق بشر کارهای ویژهای شده و کمیتهای با حضور دادستانی و ضابطین خاص ماموریت پیدا کرده که تحقیقات را انجام دهند برای اتخاذ تصمیمات لازم.
وی افزود: تعدادی از اتباع در اغتشاشات اخیر دستگیر شدند. اتهام اینها اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی بود که پس از مشورتهای سنادی، برخی از این افراد آزاد شدند و پرونده برخی دیگر هنوز در مرحله تحقیقات است.
معاونت بینالملل در خصوص این پروندهها با نمایندگی سیاسی کشورهای این بازداشتشده در ارتباط هستند.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در خصوص افرادی بازداشتشده که اخیرا آزاد شدند، گفت: برخی از اینها تا روز بازی سوم ایران، آزاد شدند و اتهام آنها اجتماع و تبانی ضد امنیت داخلی و خارجی و فعالیت تبلیغی علیه نظام بود که با نگرش رأفت اسلامی، با تودیع وثیقه آزاد شدند. نظارت قضائی خاصی روی این افراد و کسانی که احضار شدند اما نیامدند و آنهایی که بدون مدرک اظهاراتی داشتند و افکار عمومی را به سمت آشوب هدایت میکنند هم این نظارت قضائی وجود دارد. کسانی که با قرار آزاد هستند تا اگر باز هم اعمال خود را تکرار کنند با آنها برخورد خواهد شد.
ستایشی درباره نوع رسیدگی پرونده شهید عجمیان گفت: اهتمام بر این بوده که رسیدگی پرونده اغتشاشگران به استناد مدارک موجود و با دقت فراوان و بر اساس قانون باشد. در مشهد که دو نفر از حافظان امنیت به شهادت رسیدند هم این وضعیت است، در اصفهان و در تهران و همین کرج و شهادت شهید عجمیان هم همین وضعیت است. دوازدهم آبان که آن حادثه دلخراشی رخ داد و شهید عجمیان به شهادت رسید، تعدادی اغتشاشگران به بهانه چهلم یک فرد در بهشت سکینه کرج حضور داشتند که اقدام به بستن آزادراه کرج – قزوین میکنند، عبور و مرور را مختل میکنند و مأمورین را مورد ضرب و شتم قرار میدهند و سید روحالله عجمیان را با ضرب و شتم و مظلومانه به شهادت میرسانند.
وی ادامه داد: با نظارت رییس کل دادگستری استان البرز و دادستان مرکز استان، پروندهای جنایی تشکیل شد و بازپرس ویژه تعیین شد و دستورات لازم برای شناسایی و بازداشت متهمان صادر شد، و پیگیری ریاست قوه قضائیه داشت، فرایند شناسایی و دستگیری همه عوامل دخیل صورت گرفت و تحقیقات لازم و محاکمه سریع در دستور کار قرار گرفت و تاکید شده بود که احکام بازدارنده و قاطع باشد.
ستایشی افزود: در پی دستورات رییس قوه قضائیه و اهتمام ویژه سربازان گمنام امام زمان، متهمان به ویژه متهمانی که با ضربات چاقو موحب شهادت شهید عجمیان شدند، به تدریج شناسایی و بازداشت و گرفتار شدند و جای فرار نیست. بلافاصله در ۲۱ آبان متهمان اصلی دستگیر شدند و کیفرخواست پرونده صادر شد. در این پرونده برای ۱۶ نفر از متهمان قرار جلب بازرسی صادر شده و در ۹ آذر، جلسات دادگاه انقلاب استان البرز برای رسیدگی به اتهامات ۱۳ نفر و همزمان در دادگاه کیفری یک برای سه متهم زیر ۱۸ سال با حضور وکلای آنها و مددکاران بهزیستی و خانواده آنها، دادگاه تشکیل شد که ۱۴ آذر ماه، احکام اولیه صادر شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: بر اساس احکام صادره، ۵ نفر از متهمان به اتهام افساد فیالارض به اعدام محکوم شدند و ۱۱ متهم دیگر از جمله سه جوان کمتر از ۱۸ سال به حبسهای طویلالمدت محکوم شدند؛ احکام صادره غیرقطعی است.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده “جمشید شارمهد” گفت: اتهام وی، افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اعمال تروریستی از جمله بمبگذاری در حسینیه شیراز در ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ که منجر به شهادت ۱۴ نفر و ۳۰۰ نفر زخمی شد و بمبگذاری در سدی در شیراز و تحریق برخی اماکن در آن منطقه؛ پرونده در شرف اتمام است.
وی درباره سرعت رسیدگی به پرونده اغتشاشگران در محاکم گفت: رسیدگیها با تأکید بر سرعت و دقت و صحت است، برای نمونه، در پرونده جنایتی که محمد قبادلو در ۳۰ شهریور انجام داد تاریخ دستگیری متهم همان ۳۰ شهریور بود؛ برگزاری دادگاه بعد از مراحل تحقیق ۷ آبان و صدور حکم اولیه ۲۵ آبان بود که در آن تمام موازین قانونی رعایت شده و نمیتوان زودتر از این زمان روند پرونده را بررسی و حکم را صادر کرد.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده “اکبر طبری” و اینکه پیش از این گفته بودید پرونده وی در دو اتهام مورد اعاده دادرسی قرار گرفته و قرار بود در ۱۸ مهر ماه رسیدگی شود، گفت: حکم پرونده در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران صادر شده است و تمام اموال موضوع بزه پولشویی، ضبط شده و یکچهارم از اموال نیز به قیمت روز و با نظر کارشناس به عنوان جزای نقدی در نظر گرفته شده است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.