شفافیت، نظارت پذیری، تدوین ساده و قابل فهم بودن از دیگر ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ است.
معاون امور مجلس رئیس جمهور از اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای نظام رتبه بندی معلمان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ طبق تفاهم با مجلس خبر داد.
سید محمد حسینی گفت: در جلسه امروز چهارشنبه دولت، آخرین مباحث مربوط به لایحه بودجه مطرح شد و یکشنبه آینده با حضور رئیس جمهور در خانه ملت لایحه بودجه به مجلس تقدیم خواهد شد.
وی با تبیین جزئیات این لایحه اظهار داشت: سعی کردیم اصلاح ساختار بودجه که بارها رهبر فرزانه انقلاب بر آن تاکید کردند در این لایحه مدنظر قرار گیرد، به نحوی که انضباط مالی بر آن حاکم کنیم و بودجه عملیاتی باشد به نحوی که تخصیص بودجه مطابق با اقدامات انجام شده صورت گیرد.
معاون رئیس جمهور افزود: در این لایحه به وزرا و استانداران اختیارات داده میشود و در عین حال باید پاسخگو باشند.
حسینی، شفافیت، نظارت پذیری، تدوین ساده و قابل فهم بودن را از دیگر ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ برشمرد و گفت: سعی کردیم در سال آینده با شرایط بهتری مواجه شویم به نحوی که در این لایحه به قشرهای آسیب پذیر جامعه یعنی افراد تحت پوشش کمیته امداد (ره) و بهزیستی توجه ویژه شده است.
وی افزود: در این لایحه به آبادانی و تقویت خدمات دولت مانند گازرسانی به روستاها و نیز تخصیص اعتبارات خاص برای حل و فصل مسأله آب نیز توجه کردیم تا از مرحله سخت کنونی عبور کنیم.
آقای حسینی توجه ویژه به حفاظت از محیط زیست و علم و فناوری را از دیگر ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ برشمرد و ابراز امیدواری کرد: نمایندگان در تصویب این لایحه همراهی کنند تا سقف بودجه افزایش نیابد و با کسر بودجه و افزایش تورم مواجه نشویم.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت: در موضوع کارکنان دولت و حقوق بگیران نیز مقرر شد افزایشها در لایحه بودجه آینده پلکانی باشد، یعنی کسانی که دریافتی کمتری دارند حقوقشان درصد بیشتری افزایش یابد و افراد دارای حقوق بالاتر شاید هیچ افزایش حقوقی نداشته باشند.
حسینی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تعیین قیمت نفت و ارز در لایحه بودجه آینده گفت: این موضوع را باید رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کند، اما سعی کردیم در تعیین این شاخصها به واقعیات توجه کنیم به نحوی که گرانیها وتورم کنترل شود.
معاون رئیس جمهور افزود: البته خوشبختانه در این مدت کوتاه از عمر دولت سیزدهم، اقداماتی در این باره انجام شده است که امیدواریم اهداف متعالی در لایحه بودجه تحقق یابد، چون این لایحه مهمترین سند مالی دولت در یک سال است و نخستین سند مالی این دولت محسوب میشود و ریل گذاری اقتصادی را مشخص میکند.
وی گفت: در این لایحه به آرمانهایی مانند عدالت طلبی، توزیع عادلانه امکانات و از بین بردن فقر مطلق که از جانب رئیس جمهور مطرح شده است، توجه کردیم.
آقای حسینی افزود: در این لایحه همچنین به برخی قوانین مانند حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توجه شد به نحوی که نخستین بار برای آن بودجه درنظر گرفتیم.
معاون رئیس جمهور، توجه به قانون جهش تولید، حمایت از ساخت مسکن و تقویت صندوق مسکن محرومان را از دیگر ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ برشمرد.
وی همچنین گفت: در این لایحه سعی کردیم به وعده داده شده دولت برای ساخت چهار میلیون مسکن تا چهار سال آینده توجه کنیم که اقدامات زیربنای آن در حال انجام است.
آقای حسینی تاکید کرد: دولت نشان داده است که به تعبیر آقای رئیس جمهور صادق الوعد است و به وعدههایی که میدهد عمل میکند.
وی ابراز امیدواری کرد: شرایط اقتصادی کشور روز به روز بهتر شود و برای پیشرفت و اجرای عدالت درکشور گامهای بلندتری برداریم.
معاون رئیس جمهور همچنین درباره حضور آقای رئیسی در مجلس برای ارائه لایحه بودجه گفت: خوشبختانه فاصله دولت و مجلس بسیار کم است به نحوی که ششمین بار از آغاز دولت سیزدهم شاهد حضور رئیس جمهور در مجلس خواهیم بود.
آقای حسینی همچنین با اشاره به دیدار اعضای مجامع استانی نمایندگان با رئیس جمهور افزود: در این چارچوب فردا شمار دیگری از نمایندگان با آقای رئیسی دیدار میکنند که با احتساب این جلسه شمار دیدارهای رئیس جمهور با مجامع نمایندگان به ۱۴ دیدار افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور در این جلسات با اختصاص زمان کافی به دیدگاهها و پیشنهادهای نمایندگان مطلع و از کمبودهای حوزههای انتخابیه با خبر میشود و تعامل کاملی میان دولت و مجلس برقرار است.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت: در تدوین بودجه امسال، دیدگاه کمیسیونهای مجلس به ویژه دو کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه مدنظر قرار گرفت تا هماهنگی و انسجام بیشتری ایجاد شود.
آقای حسینی برگزاری جلسات معاون اول رئیس جمهور با اعضای کمیسیونها و نیز جلسات معاون اجرایی رئیس جمهور با نمایندگان پیش از سفرهای استانی را از دیگر نشانههای تعامل کامل میان دولت و مجلس دانست.
وی در پایان تاکید کرد: همدلی و همراهی دولت و مجلس به نفع مردم خواهد بود وگرنه؛ اگر اختلاف، تنش و اصطکاک وجود داشته باشد دودش به چشم مردم خواهد رفت و کارها معطل خواهد ماند.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.