عصارهی لبو میتواند کلسترول کل و تریگلیسرید را کاهش و کلسترول خوب را افزایش بدهد.
لبو دارای خاصیت فراوانی است و یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم می باشد که پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند.
یک فنجان لبوحدود (به مقدار مورد نیاز روزانه) فراهم می کند:
سلامت قلب و فشار خون
مصرف آب لبو و سبزیجات سرشار از نیترات، یکی از راههای ارزان و مؤثر برای پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالاست.
کمک به بیماران دیابتی
لبو محتوی نوعی آنتی اکسیدان بهنام «آلفالیپوئیکاسید» است که میتواند به کاهش سطح گلوکز و افزایش حساسیت به انسولین کمک میکند و از تغییرات اکسیداتیو مرتبط با استرس در بیماران مبتلا به دیابت جلوگیری کند. مطالعات نشان دادهاند آلفالیپوئیکاسید میتواند نشانههای نوروپاتی محیطی و نوروپاتی اتونومیک را در مبتلایان به دیابت کاهش دهد. با اینحال یک فراتحلیل (تحلیل یکجای دادههای بهدستآمده از پژوهشهای مختلف) دربارهی خواص آلفالیپوئیکاسید نشان میدهد احتمالا تأثیر آن تنها محدود به تزریق داخلوریدی است. نویسندگان این تحلیل میگویند مشخص نیست بهبود احتمالی فرد پس از ۳تا۵ هفته مصرف روزانهی ۶۰۰میلیگرم از آلفالیپوئیکاسید اهمیت بالینی دارد یا خیر.
بهبود گوارش و دفع
یکی دیگر از خواص لبو کمک به دفع و بهبود گوارش است. لبو یکی از خوراکیهای سرشار از فیبر است به همین دلیل میتواند در جلوگیری از یبوست مؤثر باشد و موجب بهبود سلامت دستگاه گوارش و دفع راحتتر مدفوع میشود.
کاهش التهابات
«کولین» یک جزء بسیار مهم و پرخاصیت لبو است که به خواب، حرکات عضلات، یادگیری و تقویت حافظه کمک میکند.
همچنین کولین به حفظ ساختار غشاهای سلولی، به انتقال امواج عصبی، جذب چربی و کاهش التهابات مزمن کمک میکند.
بهبود سوخت و ساز و عملکرد ورزشکاران
مکمل های غذایی محتوی آب لبو میتوانند اکسیژناسیون عضلات را در طول تمرینات ورزشی بهبود دهند. افزایش مصرف نیترات میتواند بهطور بالقوه مقاومت فرد را در طول تمرینات ورزشی طولانی افزایش دهد.
کیفیت زندگی افرادی که بهخاطر مشکلات
قلبی-عروقی، تنفسی و سندروم سوختوسازی و بهدلیل کمبود اکسیژناسیون
نمیتوانند تحرک روزانهی کافی داشته باشند، با مصرف سبزیجات حاوی نیترات
بهبود مییابد.
آب لبو میتواند عملکرد
دوچرخهسواران را در مسابقات تایم تریل ۴کیلومتر ۱۱ثانیه یا ۲٫۸درصد بهبود
دهد. این عدد در مسافت ۱۶٫۱کیلومتر به ۴۵ثانیه یا ۲٫۷درصد میرسد.پیشگیری از سرطان
رنگ خاص لبو بهخاطر وجود «بتالائین» است. بتالائین از آنتیاکسیدانهای محلول در آب است.
بر اساس مطالعهای که در سال۲۰۱۴ صورت
گرفت، بتالائین میتواند از سلولهای سالم در برابر آثار مخرب برخی داروهای
درمان سرطان محافظت بکند.
بتالائین در نابودی رادیکال های آزاد مؤثر است.
رادیکالهای آزاد میتوانند سلولهای ناپایدار بدن را پیدا و نابود کنند.
منبع خوبی از پتاسیم و سایر مواد معدنی
پتاسیم مادهی معدنی مهمی است که به عملکرد مناسب اعصاب و عضلات کمک میکند.
علائمی مانند خستگی، ضعف و گرفتگی عضلات از علائم کاهش سطح پتاسیم هستند. همچنین اگر سطح پتاسیم خیلی پایین بیاید، موجب ضربان غیرطبیعی قلب و تهدید زندگی فرد میشود. لبو سرشار از پتاسیم است. میانهروی و اعتدال در مصرف آب لبو باعث میشود سطح پتاسیم در بدن در حد متعادلی باقی بماند.
بدن انسان نمیتواند بدون
دریافت مواد معدنی ضروری بهدرستی وظایفاش را انجام بدهد. برخی مواد مغذی
به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند. در حالی که برخی دیگر به سلامت
دندانها و استخوانها کمک میکنند. آبلبو علاوهبر پتاسیم محتوی
مواد معدنی دیگری هم هست. کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، سدیم، روی، مس
و سلنیم از سایر مواد معدنی مهمی هستند که میتوان آنها را در آبلبو
یافت.
محتوی ویتامینC
آبلبو منبع خوبی از ویتامینC است. ویتامینC
با خاصیت آنتیاکسیدانیاش موجب تقویت دستگاه ایمنی میشود و از سلولهای
بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند. همچنین ویتامینC به تولید کلاژن، ترمیم زخمها و جذب آهن کمک میکند.
تقویت کبد
ممکن است کبد به دلایلی آسیب دیده باشد و در انجام وظایفش دچار مشکل بشود. رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیشازحد نوشیدنیهای الکلی، قرار گرفتن در معرض ترکیبات سمی و کمتحرکی از دلایل بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی و آسیبزدن به کبد هستند.
همچنین لبو حاوی بتائین است. بتائین میتواند از تجمع چربی در کبد پیشگیری کند یا از میزان آن بکاهد. همچنین بتائین از کبد در برابر سموم محافظت میکند.
منبع خوبی از فولات
فولات (ویتامین B9) از ویتامینهای گروه B است. فولات از بروز مشکلات ناشی از نقص لولهی عصبی، مانند مهرهشکاف (شکاف مادرزاد مهرهها) و آنانسفالی (بیمخزایی) پیشگیری میکند. همچنین فولات خطر تولد نوزاد نارس را کاهش میدهد. بنابراین مصرف روزانهی فولات به میزان کافی، برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند، ضروری است. توصیه میشود روزانه ۶۰۰میکروگرم فولات دریافت کنید و افزودن لبو به رژیم غذاییتان در این راه به شما کمک میکند.
کاهش کلسترول
اگر به کلسترول بالا مبتلا هستید، حتما آبلبو را به رژیم غذاییتان بیفزایید. بر اساس مطالعهای که در سال۲۰۱۱ بر روی موشها انجام گرفت، عصارهی لبو میتواند کلسترول کل و تریگلیسرید را کاهش و کلسترول خوب را افزایش بدهد. همچنین آبلبو توانست استرس اکسیداتیو را کاهش بدهد. پژوهشگران معتقدند خاصیت لبو در کاهش کلسترول بهخاطر وجود فیتونوترینتهایی مانند فلاونوئیدهاست.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.