کمبود ویتامین دی با افزایش سطح ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی مرتبط دانسته شده است.
وقایع خبری / محققان دانشگاه هاروارد در آمریکا با بررسی یک نمونه از افراد بالای ۵۰ سال دریافتند افرادی که مکملهای ویتامین دی و امگا ۳ مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که از این مکملها استفاده نمیکنند؛ به یک میزان در خطر ابتلا به بیماری سرطان و وقوع حمله قلبی قرار دارند.
نتایج این بررسی نشان میدهد که مکملهای غذایی نمیتوانند ریسک سبک زندگی نادرست و رژیم غذایی نامناسب را در حد قابل توجهی کاهش دهند.
اما مقالهای که اخیرا در مجله دارویی نیوانگلند منتشر شده، احتمال داده که تجویز مصرف روغن ماهی با غلظت خاصی که در فرآیند داروسازی قابل تامین است، بتواند برای بیماران قلبی مفید باشد.
مصرف ویتامین دی با دُز مناسب که عامل اصلی جذب کلسیم توسط استخوانهای بدن انسان است، به ویژه برای کودکان و زنان باردار مفید است. هر چند که تامین این ویتامین از طریق مصرف مواد غذایی و قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید ممکن است، ولی به دلیل سبک زندگی کارمندی و کمبود تابش خورشید در نیمکره شمالی زمین، تامین آن را قدری دشوار کرده است.
کمبود ویتامین دی با افزایش سطح ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی مرتبط دانسته شده است ولی افرادی که دچار این کمبود هستند، عموما دچار چاقی هستند و یا معتاد به مصرف سیگار هستند؛ لذا اضافه وزن و مصرف سیگار به دلیل تبعات منفی دیگری که دارند، بیش از کمبود مصرف ویتامین دی، بر افزایش ریسک ابتلا به سرطان و بیماری قلبی موثرتر به نظر میرسند.
در مورد محبوبترین مکمل غذایی جهان، امگا ۳ هم که با هدف تقویت مغز و حفاظت از قلب مصرف میشود، نتایج به دست آمده از تحقیق دانشگاه هاروارد؛ گویای این واقعیت است که تصور عمومی از آثار مثبت مصرف این مکمل غذایی نادرست بوده است.
طی این بررسی، ۲۶ هزار فرد سالم که بیش از ۵۰ سال سن داشتند، دو برابر نیاز روزانه خود ویتامین دی دریافت کردند. همچنین آنها روزانه ۲ گرم روغن ماهی مصرف کردند؛ دو برابر میزانی که مطابق ادعای انجمن سلامت آمریکا به افراد دارای مشکلات قلبی توصیه شده بود!
پس از پنج سال، ۸۰۵ سکته قلبی و مغزی در میان افراد مورد بررسی گزارش شد و یکهزار و ۶۱۷ مورد هم، ابتلا به سرطان تایید شد. این نتایج مشابه وضعیت افرادی بود که این مکملهای غذایی را مصرف نمیکردند.
نوید ستار، استاد متابولیسم دارو در دانشگاه گلاسکو، با اشاره به این که بررسی دانشگاه هاروارد، بزرگترین بررسی صورت گرفته در جهان بوده به مردم توصیه میکند که وقتشان را با مصرف افراطی ویتامین دی تلف نکنند.
او با اشاره به نتایج بررسی دیگری که در مورد امگا ۳ صورت گرفته، خاطر نشان میکند که غلظتی از این مکمل که احتمال دارد برای سلامتی مفید باشد، اساسا در محصولاتی که ما از داروخانههای سطح شهرها خریداری میکنیم، وجود ندارد.
وی معتقد است که بازاریابی مکملهای غذایی، بسیار هوشمندانه انجام شده ولی دستاورد مصرف آنها با شواهد علمی و نتایج بررسیها همخوانی ندارد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.