رئیسجمهور در مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم که صبح امروز در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد با اشاره به اینکه قبل از انقلاب، ایران در عرصههای قرآنی غایب بود و در زمینه حفظ و قرائت، حرفی برای گفتن نداشت، گفت: پس از پیروزی انقلاب شاهد حضور قاریان و حافظان قرآن کریم در مسابقات و افتخارآفرینی آنها هستیم.
به گزارش “وقایع خبری ” به نقل از ایکنا، مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم در دو دوره بیستوچهارم و بیستوپنجم صبح امروز، ۲۵ بهمنماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
حجتالاسلام روحانی با اشاره به تقارن ماه رجب و توفیق زیارت خادمان قرآن گفت: ماه رجب در کنار ماه شعبان ماههای آمادگی برای ماه مبارک رمضان است. ماهی که «أَعِنَّا عَلَى الصِّیَامِ وَ الْقِیَامِ وَ حِفْظِ اللِّسَانِ وَ غَضِّ الْبَصَرِ» است. در ماه رجب و شعبان باید برای صیام و قیام آماده شویم، در این ماه است که باید از زبان خود به بهترین وجه استفاده کنیم. تلاوت و قرائت قرآن با صوت حَسَن، همان استفاده خوب از زبان است. فهم و تفسیر و بیان قرآن برای نسل جوان که موجب هدایت خواهد بود، استفاده خوب از زبان است.
وی با اشاره به اینکه «غَضِّ الْبَصَرِ» بسیار مهم است، افزود: گاهی وقتها از فروبستن چشم، مسئله نگاه به نامحرم به ذهن میرسد، اما بسیاری از مواقع انسان نباید چشم بدوزد. گاهی چشم دوختن به دیگران و دنبال کردن زندگی دیگران و در زندگی مردم وارد شدن و مداخله کردن مصداق غض البصر است. این چشم است که میتواند به صحیفه قرآن دوخته شود.
روحانی تصریح کرد: امروز در دوران غیبت، ثمره و اثری که از اسلام، پیامبر(ص) و وحی برای ما باقی مانده است، این کتاب آسمانی، قرآن است. البته روایات اهل بیت و پیامبر(ص) هم اثر دیگر است، اما قرآن به عنوان کتابی که همه کلمات و جملاتش از اراده حق تا نزول آن از سوی فرشته امین الهی، بر قلب مبارک پیامبر(ص) است، ثمرهای باقی مانده است.
رئیسجمهور اظهار کرد: آغاز قرآن که به پیامبر میگوید «اقرأ» نشان میدهد متنی روبروی پیامبر بوده است. قرآن هم متن بوده است و با بیان جبرئیل همراه بوده یعنی متن و صدا با هم بوده است. حضرت امیر(ع) نیز در نهجالبلاغه به این موضوع که صدای فرشته امین را شنیده اشاره فرموده است. قرآن، کتاب قرائت و خواندن است، البته خواندن توأم با درک و فهم. قرائتی که در آن فکر و تأمل نباشد، خیر واقعی نیست.
روحانی با تأکید بر اینکه گاهی نگاه کردن و خواندن قرآن هم ثواب دارد، گفت: قرآن مانند یک دریای مواج بیکران است، نگاه کردن به این دریا هم لذتبخش است. البته دریا برای این نیست که فقط نگاه کنیم، دریا برای این است که از آن استفاده هم ببریم، میزان استفادهای که از دریا میبریم، بستگی به عمقی که در آن حرکت میکنیم دارد. شما اگر به عمق ۱۰ متری بروید، یک سری چیزها میبینید و هرچه عمیقتر بروید، چیزهای دیگری میبینید. قرآن، ظاهر بسیار زیبایی دارد و موج آن چشم نواز است، اما اگر بدانید این دریا چیست و چه محتویاتی دارد، باید در اعماق مختلف آن شنا کنید.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.