۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » بهداشت و درمان » درمان
  • شناسه : 18557
  • ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۳
  • ارسال توسط :
کاهش خطر ابتلا به «ام اس» با مصرف ویتامین D
کاهش خطر ابتلا به «ام اس» با مصرف ویتامین D

کاهش خطر ابتلا به «ام اس» با مصرف ویتامین D

در بیماری ام اسی که عود می‌کند و خاموش می‌شود نرخ ابتلای زنان دو تا سه برابر مردان است.

وقایع خبری– متخصص مغز و اعصاب گفت: استفاده مناسب از ویتامین دی تنها راه پیشگیری از ام اس است که تاکنون دانشمندان آن را اثبات کرده اند.

دکتر مهران غفاری متخصص مغز و اعصاب درباره علائم شایع بیماری ام اس گفت: بیماری ام اس به صورت‌های مختلف نمایان می‌شود، ولی آنچه شایع است ام اس بیماری است که عود می‌کند و از لائم آن می‌توان به تاری دید، ضعف، عدم تعادل و اختلال در راه رفتن اشاره کرد که به صورت حمله بروز می‌کنند و با درمان یا بدون آن بهبود می‌یابند.

وی افزود: مدتی بیماری خاموش است و پس از آن می‌توانیم حمله یا عود بیماری را داشته باشیم. ام اس در درصد کمی از بیماران به صورت پیشرونده است، ولی معمولا یه صورت حملاتی است که بیماری در بین آن‌ها غیرفعال است.

این متخصص مغز و اعصاب درباره تنها راه پیشگیری از ام اس که اثبات شده است گفت: سطح ویتامین دی باید در بدن مناسب باشد، ولی راه‌های دیگری مثل داشتن رژیم‌های غذایی سالم و دوری از غذا‌های فست فودی، انجام ورزش و دوری از استرس برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود. اما کماکان آنچه اثبات شده جدای از زمینه‌های ژنتیکی، کمبود سطح ویتامین دی در بدن است که می‌تواند باعث ایجاد ام اس شود.

دکتر غفاری فزود: مصرف ویتامین دی با رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت در افراد عادی کافی است، اما در بیمارانی که ام اس دارند برای نیازسنجی باید اول آزمایش شوند.

این متخصص مغز و اعصاب درباره نرخ ابتلا در دو جنس گفت: در بیماری ام اسی که عود می‌کند و خاموش می‌شود نرخ ابتلای زنان دو تا سه برابر مردان است، ولی در نوعی که کمتر شایع است و از ابتدا به صورت پیش رونده خود را نشان می‌دهد نرخ ابتلا در زن و مرد یکسان است.

وی با تاکید بر اینکه درمان قطعی برای ام اس وجود ندارد گفت: درمان‌هایی وجود دارد که بسیار کمک کننده است. ۲۷ سال است که دارو‌های ام اس ساخته شده و دارو‌های قوی تری هم ساخته شده اند که به خوبی این بیماری را به ویژه در مراحل اولیه کنترل می‌کنند. سال‌های شروع بیماری بهترین زمان برای کنترل و درمان این بیماری است.

متخصص مغز و اعصاب درباره روش‌های تشخیص ام اس خاطرنشان کرد: باید حمله‌ای در بیمار وجود داشته باشد که پزشک مجاب شود وی به ام اس مبتلا شده است. پزشک باید تظاهر بالینی مثل تاری دید، عدم تعادل داشته باشد، ولی اگر بیمار صرفا علائم حسی دارد باید توسط پزشک معاینه شود.