یک متخصص طب سنتی به توصیه های تغذیه ای و تدابیر تندرستی در فصل تابستان اشاره کرد و گفت: پرهیز از غذاهای خیلیتند، شور یا شیرین برای افراد دارای مزاج گرم و خشک توصیه می شود.
ناصر رضایی پور در مورد تدابیری که برای مزاج گرم و خشک در فصل گرما باید
اندیشیده شود گفت: خودداری از پرخوری، پرهیز از خوردنیهای گرم و خشک
مانند غذاهای خیلیتند، شور یا شیرین و همچنین غذاهای سنگین و غلیظ مانند
آشها، آبگوشت، کله پاچه، حلیم و…، به دلیل ضعف دستگاه گوارش در تابستان
و در عوض مصرف آشهای ساده و رقیق و کم گوشت و کمحبوبات با چاشنیهای
کمیترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره باید انجام شود.
وی در مورد
تغذیه در فصل تابستان گفت گفت: مصرف شربتهای سکنجبین، لیمو، ریباس، انار،
نارنج، تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه، فالوده سکنجبین- خیار و
خوردن میوههای تر و ترش و شیرین تابستانی و سبزیهایی چون کاهو، کدو و
خیار نیز توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: مصرف گوشتهای
زودگوار مانند ماهی قزلآلای تازه و کولی که با روغن کنجد، پخته شده باشد،
یا جوجه مرغ، جوجه خروس، و گوشت بزغاله با چاشنیهای ترش نیز از دیگر
مواردی است که باید رعایت شود.
وی به پرهیز از یبوست اشاره کرد و گفت:
در صورت لزوم، استفاده از ملیّنهای ملایم مانند انجیر و آب کامل میوهها،
شیرخشت، شربت گلسرخ، مغز فلوس خیارشنبر و روغن بادام شیرین و همچنین ورزش و
فعالیتهای بدنی خفیف در آغاز صبح، و استراحت در ساعات گرم روز و پرهیز از
گرمای شدید، پرهیز از هرگونه خونگیری از جمله حجامت و فصدکردن، بدون
تجویز پزشک متخصص، توصیه می شود.
رضایی پور افزود: پوشیدن لباسهای خنک
کتانی، پنبهای و نخی و پرهیز از لباسهای نایلونی از دیگر اقداماتی است که
در فصل گرما توصیه می شود.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.