با رعایت بهداشت فردی در روابط زناشویی، مانع از ورود کرونا به خلوت خود شویم.
دکتر زهره کشاورز، متخصص سلامت باروری و فلوطب جنسی در خصوص ویروس کرونا و زندگی جنسی، بیان کرد: این روزها درگیر ذره ویروسی هستیم که مثل یک مهمان ناخوانده به فضاهای عمومی و خصوصی جامعهمان نفوذ کرده است.
تقریبا اکثر افراد با نحوه پیشگیری از ابتلا به Covid-۱۹ شامل شستشوی دستها و نحوه روبرویی در محل کار و خانه توسط پیام های مکرر و متنوع صوتی و تصویری آشنا شده اند. اما به ناچار با وضعیت مبهمی از میزان روزهای درگیری با این ویروس روبرو هستیم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که این ذره کوچک الکترونی توانسته تمام قرارهای ملاقات، مهمانی ها و دورهمی هایمان را به هم بریزد، ادامه داد: در این فضای قرنطینه، برای بسیاری موارد مقابله با ویروس پروتکل های مشخص و گایدلاین های دقیق وجود دارد. همچنین در مورد روابط جنسی که یکی از دغدغه های ذهنی افراد است، توصیه هایی مورد توجه است.
متخصص سلامت باروری و فلوطب جنسی در خصوص نکات ضروری روابط جنسی در اپیدمی ویروس کرونا عنوان کرد: ویروس در فاصله ۱,۵ تا ۲ متری از فرد مبتلا قابل انتقال است، پس هر نوع تماس فیزیکی نزدیک، فارغ از روابط جنسی، با فرد مبتلا امکان بیماری را فراهم می کند. از طرفی این ویروس در بزاق و ترشحات دهان و بینی فرد مبتلا وجود دارد، پس از طریق بوسیدن و هر نوع تماس دهانی طی رابطه جنسی با فرد مبتلا قابل انتقال است.
کشاورز، تصریح کرد: مردم تصور می کنند که مسری ترین زمان انتقال ویروس زمانی است که فرد مبتلا بیشترین علایم بالینی را نشان می دهد، اما می دانیم که افراد می توانند ناقلین به ظاهر سالم ویروس کرونا باشند. در نتیجه توصیه می شود در مدت شیوع این اپیدمی، از برقراری تماس دهانی خودداری و همچنین با توجه به اثبات وجود ویروس در مدفوع، در برقراری رابطه احتیاط کنند.
متخصص سلامت باروری و فلوطب جنسی، افزود: در صورتی که فرد یا شریک جنسی وی علایم مشکوکی مانند ضعف، بیحالی یا علامت های احتمالی ابتلا به ویروس را دارند، قطعا از هرگونه تماس فیزیکی نزدیک بپرهیزند.
کشاورز با اشاره به دغدغه برخی افراد مبنی بر زمان مناسب برقراری ارتباط جنسی بعد از گذراندن دوره درمان بیماری کرونا، عنوان کرد: بهتر است حداقل تا سه هفته یا ۲۱ روز پس از تشخیص بیماری از برقراری رابطه خودداری شود؛ بعد از این مدت در صورت بهبود حال عمومی فرد، مانعی ندارد.
وی ضمن تاکید بر اینکه سلامت عمومی جامعه وابسته به سلامت تک تک افراد آن جامعه است، اظهار کرد: در زمان وقوع بیماری های همه گیر و واگیردار، بهترین راه کار خودمراقبتی و کنترل رفتارهای پرخطری است که امکان ابتلا به بیماری را بالا می برد. در حوزه سلامت جنسی افراد باید با کسب دانش و آگاهی مناسب نسبت به رفتارهای باروری، مسئولیت پذیر باشند.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.