عوامل انسانی و سهل انگاری مهمترین علت بروز اینگونه حوادث است .
حسن عباس نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: حدود ۸۰۰هکتار از اراضی حفاظت شده و جنگلهای متراکم ارس در ارتفاعات روستای لات الموت غربی طعمه حریق شد که با حضور مامورین یگان منابع طبیعی، مامورین هلال احمر استان گیلان و نیروهای مردمی منطقه روستای لات و هواپیماهای آب پاش بعد از ۳۰ساعت تلاش ایثار گرانه مهار شد.
وی تصریح کرد: مهار حریق با توجه به کمبود تجهیزات و امکانات و محل حریق در ارتفاعات و صعب العبور بودن، خستگی مفرط مامورین بدلیل حضور مداوم در عملیات حریق با سختی صورت گرفت که اگر تلاش، همدلی، همکاری و ایثار نیروهای حاضر در صحنه نبود مطمئنا خسارت جبران ناپذیری حاصل میشد و منطقه حفاظت شده الموت غربی آسیب بسیار جدی تری میدید.
عباس نژاد ادامه داد: متاسفانه در این آتش سوزی تعداد زیادی از درختان ارس که یکی از چهارگونه سوزنی برگ بومی ایران است و در ارتفاعات رشد و نمو میکند، نابود شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: با توجه به وسعت حادثه در حین انجام عملیات اطفاء حریق دو نفر از محیط بانان دچار حادثه شدند که خوشبختانه حال عمومی آنها خوب و شرایط عمومی محیط بانان حادثه دیده بهبود یافته است.
عباس نژاد ادامه افزود: یکی از تهدیدهای مهم و جدی افزایش آتش سوزی در مناطق جنگلی و مرتعها آتش سوزیهای ناشی از مداخلههای انسانی است، از این رو ضروری است تا برنامه ریزی دقیقی برای مقابله با این تهدید صورت پذیرد چرا که تجربه اثبات کرده که در صورت عدم برنامه ریزی و آمادگی انسانی و فنی، مهار آتش سوزیهای جنگلی بسیار دشوار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه عوامل انسانی و سهل انگاری مهمترین علت بروز اینگونه حوادث است گفت: در سال جاری چندین مورد آتشسوزی عمدی در مناطق حفاظت شده محیط زیست ایجاد شده که اداره کل محیط زیست برای تمام موارد حریق در مناطق تحت مدیریت خود در مراجع قضایی تشکیل پرونده داده و پیگیریهای قانونی لازم در جریان است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.