خشک کردن پوست پرتقال و استفاده از آن در پلوهای مجلسی مثل مرصع پلو یا
شیرین پلو یکی از روشهای قدیمی استفاده از پوست پرتقال است، اما کارهای
بسیار بیشتری هم میتوان با پوست مرکبات انجام داد. این روزها اگر نارنگی،
پرتقال، لیمو سنگی و انواع دیگری از مرکبات را در دسترس داشتید، پوست
آنها را دور نریزید. به غیر از درست کردن کمپوست، این پوستها، کاربردهای
متنوعتر دیگری هم دارند.
لیمو، لیموترش، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی یا
هر یک از مرکبات مورد علاقه شما را میتوان به طور کامل استفاده کرد.
پوستهای این میوهها حتی ممکن است فواید تغذیهای بیشتری نسبت به میوههای
داخل آن داشته باشند: فقط یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال ۳ برابر بیشتر از
میوه داخل آن ویتامین C و ۴ برابر فیبر بیشتر دارد.
برای اضافه کردن طعم و مزه اضافی به چای، آب و یا نوشیدنیهای دم کرده
زمستانی، پوست خشک شده لیمو، پرتقال، نارنگی یا سایر مرکبات را استفاده
کنید؛ میوه را پوست بگیرید و بخش سفید تلخ بین پوست و میوه را جدا کنید. آن
را به شکل نواری برش بزنید و در یک فضای گرم و نورگیر خشک کنید.
بخش
داخلی آن را به سمت بیرون (بالا) قرار دهید تا پوست مرکبات شما خوب ترد
شود. بعد از ۲ تا ۳ روز محصول نهایی آماده است. اگر فرصت ندارید از یک ورقه
روغنی استفاده کنید تا پوستها را در فر ۱۰۰ درجه به مدت حدود نیم ساعت
حرارت دهید.
درست کردن ساکاد یا پوست آب نباتی مرکبات راهی آسان برای حفظ و استفاده
مجدد از پوست این میوههاست؛ استفاده از آنها در شکلات هم بسیار عالی
میشود. برای این کار لازم است پوست میوه را بعد از جدا کردن قسمت سفید رنگ
و تلخ، بجوشانید و آبکشی کنید. برای آب نبات از شربتی که با نسبت مساوی از
آب و شکر تهیه شده استفاده کنید. پوستهای مرکبات را داخل شربت بجوشانید
تا نرم شوند. آنها را از شربت خارج کنید و اجازه دهید خشک شوند.
پوستهای
آبکشی شده را میتوانید در شکلات مایع بزنید و یک ترکیب بسیار جذاب و
مشهور به دست بیاورید. محصول نهایی یک میانوعده خوشمزه است که برای تزئین
دسر یا آبمیوه هم کاربرد دارد.
یک ترکیب طبیعی در پوست مرکبات وجود دارد که یک پاک کننده بسیار موثر
است. برای استفاده از آن کافی است باقی مانده پوست لیمو را جمع کنید و در
یک شیشه پر از سرکه در یخچال نگهداری کنید. اجازه دهید مخلوط به مدت حداقل
دو هفته بماند و هر روز آن را تکان دهید.
مخلوط حاصل را صاف کنید و با
نسبت مساوی از آب رقیق کنید تا به عنوان یک افشانه (اسپری) ملایم پاک کننده
و خوشبو به کار رود، البته نه روی سنگها، زیرا اسیدیته مرکبات برای سنگ
آسیب زاست.
پوست پرتقال، به طور شگفت انگیزی، آتشی زیبا و خوشبو ایجاد میکند. کافی است پوست میوهها را خشک کنید و داخل آتش بریزید. روغن روی پوستها آتش را شعلهور میکند. باقیمانده پوستهای خشک شده را در یک کیسه کاغذی نگهداری کنید.
پرتقال و نارنگی برای تهیه روغنها مفیدند. تا جایی که ممکن است بخش سفید پوست را بردارید و اجازه دهید پوستها برای چند ساعت خشک شوند، به قطعات کوچک برش دهید و در یک شیشه الکل بریزید. شیشه را چند بار در روز – به مدت حداقل سه روز – تکان دهید و بعد از صاف کردن پوستها اجازه دهید الکل تبخیر شود. این مرحله حدودا ۱۲ ساعت طول خواهد کشید، اما در نهایت شما روغنی از مرکبات خواهید داشت که میتوانید مستقیم روی پوست بمالید یا به محصولات داخل حمام اضافه کنید. از این روغن در معطر کردن پختوپزها هم میتوان استفاده کرد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.