متهمان به حبسهای طویل المدت ورد مال اعم از وجوه نقدی مأخوذه و اراضی موضوع پرونده شدهاند.
پس از دستورالعمل رئیس قوه قضائیه مبنی بر رسیدگی به پروندههای معوق و تعیین تکلیف فوری آنها تا پایان سال ۹۸ رسیدگی فوق العاده به اینگونه پروندهها در دستور کار قرار گرفت.
در همین زمینه آیت الله رئیسی هفدهم بهمن ماه در جمع قضات و کارکنان دادگستری بوشهر، گفت: با همت قضات قرار داریم که پرونده معوقه در کشور نداشته باشیم و قرارمان با همکاران این است که کاری که خوب آغاز شده، سرانجام خوبی هم داشته باشد و ما شاهد باشیم که پروندهها در دادگستری به روز باشند.
بر اساس دستور رئیس قوه قضائیه، تمام بخشهای قضائی کشور، با کار جهادی و خارج از وقت اداری، کار در پنجشنبهها، جمعهها و با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود، در این راستا گام برداشتند.
یکی از پروندههای معوق که سالها به طول انجامید، پرونده تعاونی مسکن کارگران منطقه برق تهران است که ده سال در مراجع قضائی مطرح رسیدگی بود و حالا سخنگوی قوه قضائیه از صدور حکم آن در روزهای پایانی سال ۹۸ خبر میدهد.
غلامحسین اسماعیلی در تشریح جزئیات این پرونده، اظهار کرد: با توجه به تأکیدات رئیس قوه قضائیه مبنی بر تعیین تکلیف فوری پروندههای معوق و دستورالعمل صادره از ناحیه ایشان، رسیدگی به پرونده تعاونی مسکن کارگران منطقه برق تهران که به دلیل حجم بسیار بالای پرونده حدود ده سال به طول انجامیده بود در دستور کار دادگستری استان تهران قرار گرفت.
وی افزود: شروع رسیدگی پرونده با گزارش ضابطین در تاریخ ۲۳.۱۰.۱۳۸۸ در خصوص تخلفات وسیع مالی مدیران شرکت تعاونی مسکن کارگران برق منطقهای تهران کلید خورد.
اسماعیلی ادامه داد: مدیران شرکت با صدور کارتهای عضویت در تعاونی، بیش از ۲۵ هزار نفر را به تحویل و تسلیم قطعات ملکی مسکونی یا ویلایی بدون داشتن زمین کافی امیدوار نموده و با تبلیغات وسیع عده کثیری را فریب داده و از این طریق اموال آنها را به یغما بردند.
اسماعیلی با بیان اینکه دادسرای تهران با شروع به رسیدگی به این موضوع و شکایت بیش از ۱۲ هزار نفر در نهایت رفتار سو مدیران را به اتفاق چند نفر دیگر جرم تلقی و طی چهار کیفرخواست مجزا که در مراحل مختلف صادر شد تقاضای اعمال مجازات قانونی را کرده است، تصریح کرد: نظر به حجم گسترده پرونده که شامل ۱۰۲۱ جلد است و نواقص عدیده تحقیقاتی، پرونده با نظر قضات وقت شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران چند نوبت پرونده در بین دادگاه و دادسرا در رفت و برگشت بود و در نهایت به لحاظ عدم امکان رفع نواقص موردنظر با تغییر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و اجرای آن در تاریخ ۱.۴.۱۳۹۴ شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران به عنوان شعبه جایگزین نسبت به رفع نواقص که عمده آن در ارتباط با جلب نظر تکمیلی هیأت کارشناسی حسابداری اقدام و در نهایت با کار جهادی ماههای اخیر بعد از ده سال از شروع رسیدگی ختم آن را اعلام و مبادرت به صدور رأی کرد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: بر اساس رأی دادگاه متهمان به حبسهای طویل المدت ورد مال محکوم اعم از وجوه نقدی مأخوذه و اراضی موضوع پرونده شدهاند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه حکم صادر قطعی نیست جزئیات محکومیت پس از قطعی شدن دادنامه اعلام خواهد شد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.