دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با اشاره به تزریق واکسن کرونای وارداتی طی روزهای آینده گفت: اولویت تزریق واکسن کرونا با کادر درمان است. اولویت دوم با افراد بالای ۷۰ سال و بیماران دیابتی، قلبی و ریوی و افرادی است که سابقه بیماری زمینهای دارند و بعد گروههای دیگر که بیشتر با مردم در ارتباط هستند در اولویتهای بعدی قرار میگیرند. ولی نخستین بخش از واکسن وارداتی بیشتر برای کادر درمان و افراد در معرض خطر کرونا خطرناک استفاده میشود.
به گزارش “وقایع خبری” وی در این برنامه گفت: این واکسن از کشور سوئد وارد میشود، این واکسن مدرنا نیست و واکسن کوبایی هم نیست، چون واکسن کوبایی هنوز مرحله آخر خود را طی نکرده است. این واکسن از سوئد وارد میشود و مورد تأیید ما است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پس از ساخت واکسن هیچ داروی مؤثر جدیدی به بازار نیامده است، پس از ساخت واکسن درمان کمرنگ شده است و داروهایی هم که به بازار آمدند مؤثر نبودند. کرونا درمان قطعی ندارد، ولی درمانهای علامتی بسیار به ما کمک میکند.
محرز درباره فناوری واکسن سوئدی که قرار است برای کادر درمان استفاده شود توضیح داد: این واکسن Recombinant بوده و سابقهدار است اگرچه خیلی از این فناوری استفاده نمیشده است. واکسن ایرانی از ویروس ضعیفشده ساخته شده است، ولی یک سری از واکسنها از ترکیب یک ویروس با ویروسی دیگر ساخته میشوند. این واکسن در اروپا و استرالیا ساخته شده و مورد تأیید است.
وی با اظهار تأسف از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در کشور گفت: جهشهای ژنی ویروس کرونا نگرانکننده است و فکر میکنیم شاید حتی واکسنها به ویروسهای جهشیافته جواب ندهند. خبرهای جالبی نداریم، ولی تا زمانی که همه واکسینه شوند و با جهشهای بیشتر این ویروس مواجه شویم باید مصون بمانیم. هنوز استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و شست و شوی مداوم دستها از مهمترین عوامل جلوگیری از کرونا است.
دکتر محرز گفت: دورهمیها بیشتر شده، تالارهای عروسی راه افتاده و افراد در کنار هم و بدون ماسک مینشینند و غذا میخورند. اگر وضعیت به همین منوال پیش برود پیک چهارم را اواخر بهمن و اوایل اسفند خواهیم داشت. مردم خسته شدهاند، ولی هم اکنون باید شیوه نامهها را رعایت کرد تا پس از تزریق واکسن بتوان شرایط را کنترل کرد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.