احساس خستگی و کوفتی در کرونا بیشتر است و در سرماخوردگی این علامت مشاهده نمیشود.
وقایع خبری- کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: امسال به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی طغیان آنفلوانزا نداشته ایم اما موارد تک گیر در جامعه وجود دارد.
سعید صحبتی در خصوص اپیدمی کرونا اظهار کرد: خوشبختانه با تمهیدات اندیشیده شده و همکاری مردم این روزها شاهد کاهش روند بیماری هستیم.
وی از کاهش ۵۰ درصدی آمار موارد بستری و همچنین کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی موارد مرگ و میر در اکثر استانها و استان کرمان خبر داد و افزود: این کاهش در اثر همکاری و عزم عمومی جامعه به دست آمده است و امیدواریم که این روند ادامه داشته باشد تا شاهد کاهش چشم گیر بیماری در سطح جامعه باشیم.
سهل انگاری و عادی انگاری میتواند فاجعه به بار بیاورد
کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه روند اپیدمی کرونا تابعی از رفتارهای ماست و هیچ اطمینان خاطری برای حذف و ریشه کنی بیماری وجود ندارد، گفت: گسترش بیماری کووید ۱۹ بستگی به رفتارها و عکس العمل های ما دارد و با اندک سهل انگاری و عادی انگاری میتواند تمام دستاوردهایمان از دست برود و موجی خطرناکتر و کشندهتر از موجهای قبلی بروز کند.
صحبتی بیان کرد: باید رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک و فاصله گذاری ها با جدیت ادامه یابد تا به هدفمان برسیم.
وی با بیان اینکه هر ساله در فصل پاییز و زمستان شاهد بیماریهای تنفسی هستیم که سر دسته آن سرماخوردگیها و آنفلوانزاها هستند، گفت: امسال کرونا هم به این بیماریها اضافه شده که بسیاری از علائم این بیماریها مشابه است.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد بیماریهای کووید ۱۹ از سرماخوردگی قابل تفکیک نیست، بیان کرد: تشخیص و تفکیک سرماخوردگی و کرونا اهمیتی ندارد چرا این دو بیماری علامت و روند مشابه دارند و بیماران بهبود مییابند اما آن چیزی که حائز اهمیت است تشخیص موارد حاد کروناست که باعث بروز عوارض جدی و مرگ و میر میشود.
طغیان آنفلوانزا نداشتهایم
صحبتی اظهار کرد: طبق پیش بینیها؛ امسال به دلیل رعایت خوب پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک طغیانهای آنفلوانزا را مشابه سالهای قبل نداشتهایم.
کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآور شد: به علت موارد گفته شده امسال تا این لحظه طغیان آنفلوانزا به صورت همه گیری را شاهد نبودهایم اما موارد تک گیر آنفلوانزا وجود دارد و بیماران به مطبها مراجعه میکنند.
وی در خصوص تفاوتهای سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا گفت: هیچ قطعیتی در خصوص علائم وجود ندارد و آنچه که گفته میشود بر اساس میزان شیوع و بروز علائم است.
صحبتی گفت: در آنفلوانزا شروع بیماری به صورت ناگهانی است و حال فرد بیمار به صورت ناگهانی رو به وخامت میرود به گونهای که بیمار حتی میتواند ساعت بیماری را ذکر کند؛ اما در سرماخوردگی و کرونا روند بیماری به صورت تدریجی است.
وی با اشاره به اینکه فرد مبتلا به آنفلوانزا دچار تبهای شدید (۴۰ تا ۴۱ درجه) همراه با لرز میشود، افزود: در کرونا تبهای خفیف در حد ۳۸ درجه بروز میکند و در سرماخوردگی به ندرت بیمار تب میکند.
صحبتی همچنین سرفه در افراد مبتلا به کرونا را به صورت خشک، قطاری و پشت و سر هم دانست و گفت: در سرماخوردگی و آنفلوانزا به ندرت سرفه مشاهده میکنیم.
وی ادامه داد: احساس خستگی و کوفتی در کرونا بیشتر است و در سرماخوردگی این علامت مشاهده نمیشود.
کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: آبریزش بینی در سرماخوردگیها شدید و به صورت شفاف و غیرچرکی در روزهای اول و در روزهای بعدی به صورت چرکی دیده میشود اما در افراد مبتلا به کرونا این علامت به ندرت (حدود ۵ درصد افراد مبتلا) بروز میکند.
وی بیان کرد: تنها علائمی که به صورت اختصاصی میتوان برای کرونا ذکر کرد کاهش حس بویایی و چشایی یا از بین رفتن حامل این حواس است که مشاهده این علامت احتمال درگیری فرد با کرونا را تقویت میکند.
فاصله گذاری اجتماعی اصلی ترین عامل پیشگیری از کرونا
کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص اینکه آثار محدودیتهای کرونایی چه زمان مشخص میشود هم گفت: اثرات این محدودیتها بعد از سه هفته تأثیر در زمینه بار بیماری (موارد بروز بیماری)، بعد از چهار هفته در موارد بستری و بعد از پنج تا شش هفته هفته در موارد مرگ و میر مشاهده میشود.
وی با اشاره به اینکه آثار هر رفتار مثبت و منفی بعد از حدود دو هفته بروز میکند، افزود: از مردمی که شب یلدا را به دور از یکدیگر برگزار کردند تشکر میکنیم اما از کسانی که رعایت نکردند به شدت گلایه مندیم چرا که با این رفتار جان عزیزانشان را به خطر جدی انداختهاند.
وی با اشاره به اهمیت اصل فاصله گذاری اجتماعی افزود: نباید به مدت طولانی در فضاهای محدود و بسته در کنار یکدیگر قرار بگیریم چرا که عامل اصلی انتقال بیماری عدم رعایت فاصله گذاری است.
صحبتی تاکید کرد: زمینه گردش و انتقال ویروس کرونا در صورتی که افراد بیشتر از دو ساعت در مکانهای کوچک باشند (حتی با وجود استفاده از ماسک) فراهم است. بهتر است از ابتدا این جمعها را کنسل شود و خودمان را در معرض خطر قرار ندهیم.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.