سکنجبین در اصل از ترکیب دو واژه سرکه و انگبین به وجود آمده است
سکنجبین در اصل از ترکیب دو واژه سرکه و انگبین به وجود آمده است. در گذشته، سرکه و عسل را به مقدار معین در هم میآمیختند و از مخلوط آن شربتی لذیذ، معطر و فرحبخش به وجود میآوردند. در برخی نقاط که عسل پیدا نمیشد یا میخواستند شربتی ارزانقیمت درست کنند، سکنجبین را از ترکیب سرکه و شکر تهیه میکردند ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند. در حال حاضر نیز با توجه به قیمت بالای عسل و کمیاب شدن آن، این شربت را با شکر درست میکنند.
طبع سکنجبین، گرم و خشک است، زیرا از ترکیب سرکه و عسل تهیه میشود و سرکه و عسل به اندازه معینی جوشانده میشوند و در نهایت، اثرات گرم و خشکی را بر جای میگذارند. از جمله فواید شربت سکنجبین، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شربت سکنجبین با خیار، محبوبترین نسخه شربت سکنجبین است که به سادگی با خیار، لیمو ترش تازه، شربت سکنجبین، عرق نعنا، برگ نعنا، آب و یخ درست میشود. این شربت به صورت معجزهآسایی، عطش را رفع میکند و برای همین برای نوشیدن در روزهای تابستانی و ماه مبارک رمضان، بسیار مناسب است.
بیشتر شربتهای سکنجبین، بخصوص نسخههای کارخانهای آن با سرکه و شکر درست میشوند، زیرا عسل، مادهای گرانقیمت است. اما اگر میخواهید یک شربت سکنجبین اصیل داشته باشید، باید آن را با عسل، سرکه و آب بدون کلر درست کنید.
برای تهیه شربت سکنجبین با عسل، باید ۲ پیمانه عسل را با ۸ پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کف کند. کف روی شربت را بگیرید و اجازه دهید تا مقدار آن به نصف حجم اولیه برسد. در ادامه، یک پیمانه سرکه به شربت اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید مخلوط عسل و سرکه با هم بجوشند تا بوی خامی سرکه از بین برود و طعم عسل با طعم سرکه در هم آمیخته شوند. وقی حجم شربت به یک چهارم مقدار اولیه خود رسید و غلیظ شد، گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
شربت سکنجبین با عسل را در بطریهای شیشهای در یخچال نگهداری کنید و در زمان سرو، یک سوم لیوان را شربت سکنجبین بریزید و بقیه را با آب پر کنید. توجه داشته باشید که هرچه عسل مورد استفاده برای تهیه شربت ناخالصتر باشد، در زمان جوشیدن کف بیشتری تولید میکند. شربت باید تا موقعی که کف روی آن جمع میشود، بجوشد و کف روی آن به صورت مداوم برداشته شود.
اگر عسل شما طبیعی است و قصد دارید یک شربت سکنجبین با عسل ارگانیک درست کنید، عسل نباید حرارت ببیند تا خواص آن حفظ شود. برای تهیه این شربت، پس از مخلوط کردن سرکه و آب روی حرارت، اجازه دهید تا ولرم شوند، سپس عسل را به آنها بیفزایید. به شربت سکنجبین با عسل، میتوان انواع افزودنیهایی دیگر را نیز اضافه کرد و شربتهای سکنجبین متفاوتی ساخت.
شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا، صفرا، سودا و بلغم را از بدن خارج کرده و حس نشاط و شادی در شما ایجاد میکند. این شربت را میتوان به جای آب یا دوغ پس از غذا سرو کرد و از طعم آن لذت برد. در طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا، عرق نعنا به جای آب، جایگزین میشود.
برای تهیه این شربت، باید یک پیمانه سرکه را با دو پیمانه عرق نعنا روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. سپس آنها را برای ۱۰ دقیقه جوشاند. شعله گاز را خاموش کرد و پس از ولرم شدن مخلوط سرکه و عرق نعنا، عسل را به آنها افزود و هم زد تا کاملا حل شود. شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا را میتوان در بطریهای شیشهای در جایی خنک نگهداری کرد. برای سرو این شربت، یک سوم لیوان را شربت سکنجبین بریزید و بقیه را با آب پر کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل با عرق کاسنی، مشابه شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا است و فقط کافی است به جای ۲ پیمانه عرق نعنا از ۲ پیمانه عرق کاسنی استفاده کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل با عرق رازیانه، مشابه شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا است و فقط کافی است به جای ۲ پیمانه عرق نعنا از ۲ پیمانه عرق رازیانه استفاده کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل با آب زرشک، مشابه شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا است و فقط کافی است به جای یک پیمانه سرکه از یک پیمانه آب زرشک استفاده کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل با گلاب، مشابه شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا است و فقط کافی است به جای ۲ پیمانه عرق نعنا از ۲ پیمانه گلاب استفاده کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل با آب به، مشابه شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا است و فقط کافی است به جای ۲ پیمانه عرق نعنا از ۲ پیمانه آب به استفاده کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل با روغن زیتون، مشابه شربت سکنجبین با عسل با عرق نعنا است و فقط کافی است به جای ۲ پیمانه عرق نعنا از ۴ پیمانه روغن زیتون استفاده کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین با خاکشیر بسیار ساده است و کافی است پس از تمیز کردن خاکشیر و شستشوی کامل، آن را با شربت سکنجبین و کمی آب مخلوط کنید. در صورت تمایل میتوانید در آن یخ هم بریزید. برخی افراد، خاکشیر را پس از تمیز کردن، با یخ میمالند تا علاوه بر خنک شدن، رنگ آن نیز روشن شود.
طرز تهیه شربت سکنجبین با نعنا خشک، درست مانند شربت سکنجبین تازه است، با این تفاوت که به جای نعنای تازه، از یک قاشق غذاخوری سرپر نعنای خشک استفاده میشود و دیگر نیازی به شستشوی آن نیست. پس از آماده شدن شربت سکنجبین و برداشتن از روی گاز، آن را از یک صافی ریز عبور دهید تا نعنای خشک از آن جدا شود و تنها طعم و عطر بینظیر آن در شربت باقی بماند.
شربت سکنجبین را میتوان به جای آب با عرق نعنا درست کرد. برای این کار کافی است به همان میزانی که از آب استفاده میکنید از عرق نعنا استفاده کنید. البته برخی افراد عرق نعنا را به جای نعنای تازه به کار میگیرند. برای این کار نیز کافی است به جای نعنای تازه، نصف پیمانه عرق نعنا در شربت در حال جوش بریزید.
برای درست کردن شربت سکنجبین با آبلیمو، کافی است در زمان سرو، چند قطره آب لیموی ترش تازه در لیوان شربت بریزید تا خاصیت رفع عطش این شربت را چند برابر کنید.
برای تهیه شربت سکنجبین با سرکه سیب، باید دو پیمانه سرکه سیب را با یک پیمانه عرق نعنا یا آب مخلوط کنید و روی حرارت گاز قرار دهید. اجازه ندهید که ترکیب این دو ماده به نقطه جوش برسند و درست قبل از آن، گاز را خاموش کنید. پس از ولرم شدن سرکه و عرق نعنا، دو پیمانه عسل در آن بریزید و آنها را با هم مخلوط کنید تا عسل، کاملا حل شود. شربت سکنجبین را پس از خنک شدن در ظرف شیشهای در یخچال نگهداری کنید. برای سرو این شربت، یک سوم لیوان را شربت سکنجبین بریزید و بقیه را با آب پر کنید.
۱. شکر را بههمراه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شکر در آب کاملا حل شود.
۲. اجازه دهید تا مخلوط شکر و آب به جوش بیایند.
۳. نعنای تازه را بشویید و با نخ بهم ببندید. سپس شاخههای نعنا را به شیره در حال جوش اضافه کنید.
۴. نعنا را برای ۲۰ دقیقه در شربت بجوشانید و پس از غلیظ شدن شربت، شاخههای نعنا را خارج کنید. سرکه را داخل قابلمه بریزید.
۵. اجازه دهید تا شربت سکنجبین چند جوش بزند. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن، داخل شیشه بریزید.
۱- لیموترش را پوست بگیرید و فیله آن را جدا کرده و با عرق نعنا مخلوط کنید.
۲- خیارها را بشویید، سپس با پوست رنده کنید و به مخلوط لیمو ترش و عرق نعنا بیفزایید.
۳- شربت سکنجبین را در لیوان مورد نظر خود بریزید. سپس ترکیب خیار، لیمو ترش و عرق نعنا را اضافه کنید و در نهایت آب و یخ را در آن بریزید.
۴. شربت خیار سکنجبین خود را با چند برگ نعنای تازه، برش نازک خیار و لیموترش قاچشده تزئین کرده و سرو کنید.
شربت خیار و سکنجبین حاوی انواع ویتامینهای A ،C ،D ،K و گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶، پتاسیم، سدیم، سیلیس، پروتئین، آهن، منیزیم، فسفر، آنتیاکسیدان، اسید فولیک و فیبر است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.