یک بار ستاری در جمعی از دانشجویان گفت بچهها حواستان باشد که به ایران خیانت نکنید.
آیین تجلیل از دکتر سورنا ستاری به پاس ۹ سال تلاش در زمینه توسعه زیست بوم کارآفرینی و فناوری کشور، عصر روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱ با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و رئیس دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در ابتدای مراسم رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: یک بار ستاری در جمعی از دانشجویان گفت بچهها حواستان باشد که به ایران خیانت نکنید. این جمله رک و مهم بود. دکتر ستاری سبک نوینی را در زیست بوم فناوری کشور ایجاد کرد.
جلیلی تصریح کرد: ستاری کسی است که در هر صحبتش و جلوی هر دوربین تلاش میکند فرهنگی را جا بیندازد و جا انداختن این فرهنگ کار سختی است. او صحبت نمیکند مگر جایی که لازم است از فناوری دفاع جانانه کند.
وی افزود: اگر ستاری در ۲۰ هکتار ناحیه نوآوری شریف کنار ما نبود، معلوم نبود که امروز این نتیجه را داشته باشیم. ما در دل محلهای قدیمی ۱۰ درصد جمعیت فناور را در ناحیه نوآوری کنار هم جمع کردهایم. این ناحیه و این اتفاق در دنیا بینظیر است. طرشت و شریف در دنیا یکی است و ناحیه نوآوری شریف نیز یکی است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: ما به سر قفلی ناحیه نوآوری شریف امیدواریم. در حال حاضر این ناحیه ۶۰۰ شرکت فعال در کسب و کار دارد و مکان ماندگاریِ فرزندان شریف شده است. رویکرد آن نیز استفاده صرف از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه ناحیه شریف است و در این ناحیه هیچ ساختمان دولتی نداریم. دولت تسهیلاتی برای اعتماد کار آفرینان فراهم میکند و در دهه اخیر پارک علم و فناوری، شریف را جلو برده است و میخواهیم کارهایی کنیم که دیگران نمیتوانند بکنند تا دانشگاه صنعتی شریف در موضوع ناحیه نوآوری نیز الگوی سایر دانشگاهها باشد.
او تاکید کرد: ظرفیت فارغالتحصیلان ما بزرگ است و درست است که فارغالتحصیلان شریف در سطح بین المللی هم نگین آموزش عالی را درخشندهتر میکنند اما آن بخشی که ماندهاند تا بسازند و از فناوری ثروت بیافرینند و این فارغالتحصیلان برای ما بسیار موثر هستند.
جلیلی افزود: نهادی را تا پایان سال راه میاندازیم که در توسعه و عمران ناحیه نوآوری شریف پیشدستی کنیم. تا سال ۱۴۱۱ ناحیه بسیار آبادی خواهیم داشت. یکی از اصلیترین مشکلاتی که ۶۰۰ شرکت ناحیه نوآوری ما دارند بازار است. من خودم را مسئول ۲۰ هکتار ناحیه نوآوری و پارک علم و فناوری شریف میدانم و باید برای بازاریابی آن تلاش کنیم.
وی با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: یکی از خدمات مهمی که ستاری در طول مدیریت خود انجام دادند، تحقق همین قانون بود و اختیاری که این قانون به مدیران میدهد تا مالیات خود را در دانشگاه هزینه کنند، قطعا شاهد اتفاقات خوبی در آینده خواهیم بود.
وی با تاکید بر این نکته که همواره باید پیشتاز باشیم گفت: ما اولین قرارداد را با هدایت و کمک دکتر ستاری با هایوب بستهایم و ۴۰ هزار متر فضای کار در همین ناحیه ظرف دو تا سه سال آینده ساخته خواهد شد.
سورنا ستاری معاون سابق علمی، فناوری رئیسجمهور و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف هم طی سخنانی گفت: هنوز خیلی از کارها را نتوانستم انجام بدهم و آرزوی موفقیت برای ادامه راه توسط دکتر دهقانی در این شرایط سخت را دارم.
وی به ذکر خاطراتی از دوران زندگی با پدر شهید خود پرداخت و به تشریح شیوه زندگی خود در پایگاه نظامی و شرایط سخت دوری و بیاطلاعی از پدر در دوران جنگ پرداخت.
ستاری گفت: زیر پوست جنگ از خود جنگ وحشتناکتر بود و نتیجه آن فرزندانی که بیپدر شدند و همسرانی که تنها شدند است. پس همه ما وظیفه داریم برای حفظ این خونها پای این کشور و زیر این پرچم بایستیم و با تمام مشکلات، کشور را حفظ کنیم.
معاون علمی، فناوری سابق رئیس جمهور گفت: مایه تاسف است اگر همچنان به بچههایی که برای تحصیل به خارج از کشور میروند، نگاه تردیدآمیز داشته باشیم. من تلاش کردم پلتفرم داشته باشیم تا این بچهها به کشور برگردند و در این راه خوشبختانه اتفاقات خوبی افتاد و ثابت کردیم که چقدر نیروی جوان تحصیل کرده موثر در کشور داریم.
وی توصیه کرد: اگر در بدترین شرایط روحی هم بودید از حافظخوانی غافل نشوید چون خواندن یک غزل از حافظ آرامش خاصی به انسان میدهد.
ستاری گفت: من سعی کردم به وصیت پدرم عمل کنم و هر آنچه در توان داشتم در راه مسئولیتام به کار بستم و وجدانم راحت است و امیدوارم همه ما بتوانیم در راه حفظ کشور ثابت قدم باشیم.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.