به گفته کارشناسان: اسید چرب ترانس از مهمترین عوامل کاهش کیفیت باروری است که در فرایند تهیه زولبیا و بامیه، اسید چرب ترانس تولید میشود که این ماده سبب کاهش کیفیت باروری در زوجین میشود.
به گفتهی متخصصان در زولبیا و بامیه علاوه بر اسیدهای چرب ترانس، ترکیب
آکریل آمید ایجاد میشود که این ماده سرطان زاست و علاوه بر ایجاد ضرر، بر
روی کیفیت اسپرم هم اثر منفی میگذارد.
مصرف مقدار زیاد شکر و روغن و
مجاورت آنها در حرارت بالا را از جمله مضرات زولبیا و بامیه است و مشکل
اصلی زولبیا و بامیه، ایجاد اسید چرب ترانس و تولید برخی ترکیبات سرطان زا
است و هرچه زولبیا و بامیه تیرهتر باشد میزان ترکیب آکریل آمید آن بیشتر
است.
در این موضوع فرقی نمیکند که زولبیا و بامیه از جای معتبر یا
نامعتبر تهیه شود، بلکه فرایند تهیه آن بسیار مهم است، در واقع روند تولید
این محصول به گونهای است که علاوه بر استفاده از شکر و روغن فراوان، در
فرایند تولید، ترکیبات مضر ایجاد میشود که برای سلامتی مضر است.
هرچه کیفیت روغن پایینتر و دفعات استفاده آن بیشتر باشد یا روغن حرارت بیشتری ببیند، ترکیبات مضر بیشتری تولید میشود.
مصرف زولبیا و بامیه همچنین عوارض نامطلوبی بر روی برخی اعضای بدن از جمله کبد داشته که مصرف آن به روزه داران توصیه نمیشود.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.