صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات با نطق نمایندگان مخالف و موافق در جلسه علنی مجلس بررسی شد.
به گزارش “وقایع خبری” و به نقل از خانه ملت،آقای محمود عباس زاده مشکینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای خطیب شاید تنها وزیر اطلاعاتی است که بعد از انقلاب کار اطلاعاتی را از کف سیستم اطلاعاتی شروع کرده و در سطح ملی هم مسئولیت داشته است.
محمود عباس زاده مشکینی در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت آقای سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت سیزدهم گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص برنامههای وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.
متن گزارش به این شرح است:
براساس ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون امنیت ملی درخصوص بررسی صلاحیت و برنامههای سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات ارائه میشود.
کمیسیون امنیت ملی در جلسهای با حضور اکثریت اعضا، سوابق و برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات را بررسی نمود. در این جلسه وزیر پیشنهادی سوابق، برنامهها و راهکارهای خود برای حُسن کارکرد وزارت اطلاعات را ارائه کرد.
خطیب براساس استعلامهای واصله در سال ۱۳۵۴ وارد حوزه علمیه قم و پس از طی مراحل مختلف دروس حوزوی، نزد اساتید برجسته و با شرکت در درس خارج فقه و اصول و اتمام آن نزد بزرگانی از جمله حضرت آیت الله خامنهای مدظله العالی و مرحوم حضرت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی، دوره خارج فقه و اصول را به پایان میرساند و از سال ۵۸ و ۵۹ به کار تبلیغ مشغول میشود و با آغاز جنگ تحمیلی عازم جبهههای نبرد میشود.
سپس توسط سردار شهید حسن باقری وارد کار اطلاعات و عملیات میشوند. ایشان در دوره جنگ به افتخار جانبازی نائل میآیند، ایشان برادر شهید و همسر مکرمه شان نیز خواهر شهید هستند.
ایشان در سال ۱۳۹۱ مسئولیت حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را برعهده میگیرند و در سال ۱۳۹۸ نیز در آستان قدس رضوی مشغول فعالیت میشوند.
شرح توضیحات و تعهدات شفاهی ایشان
کمیسیون پس از بررسی برنامههای ایشان و طرح سوالات و گرفتن پاسخ و استعلامات به توانمندی ایشان برای اجرای این برنامهها و تحقق برنامه هایشان نظر مثبت دارد و بر اساس قانون وزارت اطلاعات مصوب سال ۱۳۶۲، وزیر اطلاعات باید ۴ شرط داشته باشد، شرط حد اجتهاد، داشتن عدالت و تقوا، داشتن سابقه روشن از نظر سیاسی و مدیریتی، عدم عضویت در احزاب و سازمانها و گروههای سیاسی که ایشان هر ۴ شرط را دارند و شاید تنها وزیر اطلاعاتی باشند که بعد از انقلاب کار اطلاعاتی را از کف سیستم اطلاعاتی شروع کرده اند و در نهایت در سطح ملی هم مسئولیت داشته اند.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس گزارش این کمیسیون درخصوص برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات را قرائت کرد که حاکی از رضایت کمیسیون از برنامههای ارائه شده آقای خطیب است.
روحاله نجابت در نشست علنی امروز متن گزارش را بدین شرح قرائت کرد:
هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام احترام.
مستند به ماده (۲۰۲) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به پیوست گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائه شده حجت الاسلام و المسلمین سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات به منظور قرائت در صحن علنی ارائه میشود. «محمدصالح جوکار/رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها»
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائه شده وزیر پیشنهادی اطلاعات
مقدمه:
به استناد ماده (۵۳) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و در اجرای ماده (۲۰۲) قانون مذکور بررسی صلاحیت، انطباق مدارک، سوابق و برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات با اسناد بالادستی، در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها قرار گرفت که نتایج بررسی به شرح آتی تقدیم میشود.
شرح استعلامات: (مدرک، سابقه ایثارگری)
حجت الاسلام والمسلمین خطیب در سال ۱۳۵۴ وارد حوزه علمیه قم شده و مراحل مختلف حوزوی را نزد اساتید مبرّز، تا شرکت در درس خارج آیتاله العظمی امام خامنهای (مد ظله العالی)، مرحوم آیتاله العظمی فاضل لنکرانی، آیتاله العظمی مکام شیرازی و مرحوم آیتاله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی گذراند. طی سالهای ۱۳۵۸ و ۵۹ ضمن انجام امور تبلیغی همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ به اطلاعات عملیات سپاه جنوب کشور و تحت فرماندهی سردار شهید حسن باقری وارد شده و در سال ۱۳۶۰ با مجروحیت شدید در جبهه و کسب افتخار جانبازی، مجدداً به انجام امور تبلیغی پرداخت. در سال ۱۳۶۴ وارد وزارت اطلاعات شد. در سال ۱۳۸۹ در دفتر مقام معظم رهبری مشغول کار شده و از سال ۱۳۹۱ عهده دار حفاظت اطلاعات قوه قضاییه گردید از سال ۱۳۹۸ تاکنون در آستان قدس رضوی حضور داشته است.
شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون
ایشان در جلسه مورخ ۲۴ مردادماه ۱۴۰۰ کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها حاضر و رؤس برنامهها و تعهدات خود را با توجه به برنامه پیشنهادی به شرح زیر اعلام نمود:
۱- مقابله هوشمندانه، قاطع و جدی با بنیان ها، روندها، بازیگران، گلوگاهها و خواستگاههای شریان اصلی فساد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و…
۲- استفاده حداکثری از نیروهای انقلابی در ساختار اداری و اجرایی وزارتخانه با اولویت جوانان انقلابی و حزب اللهی
۳- تقویت و فعالسازی دیپلماسی پنهان برای تبادلات اطلاعاتی موثر و افزایش نفوذ و عمق استراتژیک نظام با کشورهای دولت همپیمان منطقه و فرامنطقه و حمایت از نهضتهای اسلامی، حزب الله و همکاری و همراهی با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رابطه با تقویت جبهه مقاومت.
۴- مقابله پیشگیرانه، هدفمند و هوشمندانه با جریان نفوذ و انسداد نفوذ در ساختار حاکمیتی و اجرایی به ویژه مراکز و کانونهای حساس و حیاتی کشور
بررسی معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی
برنامة پیشنهادی وزیر اطلاعات، مبتنی بر تحول در ساختار و مدیریت اطلاعاتی با رویکرد جهادی، دانایی محور و شجاعانه برای بسیج همه ظرفیتها و تواناییهای آشکار و نهفته در کادرها و نیروی وزارت به ویژه جوانان در میدان جهاد و عرصه گمنامی و تقویت ابعاد حرفهای گری فعالیتها و نیروی انسانی با توجه به مقتضیات عصر جدید، ضرورت باز تعریف مأموریتها، هوشمندسازی فرایندهای اطلاعاتی آیندهنگر و فعال در مواجهه با پدیدههای گوناگون اطلاعاتی و امنیتی پایه ریزی گردیده است.
اصلیترین مسائل و موضوعات محوری در حوزههای مختلف مرتبط با وزارت اطلاعات به شرح ذیل ارائه گردیده است.
حمایت از راهبرد اقتصاد مقاومتی
همکاری کامل با جامعه اطلاعاتی کشور
افزایش دانش، مهارت حرفهای کارکنان در تراز گام دوم انقلاب بر اساس علوم و فنون نوین
بهروز کردن روشهای مدیریت و ارتقای مکانیزمهای رصد و نظارت بر فضای مجازی
ایجاد سامانه ملی پیش بینی وهشدار به هنگام اطلاعاتی در برابر تهدیدات سخت افزاری و نرم افزاری
تغییر رویکرد و تقویت جایگاه حراستها با همکاری دولت مردمی و مجلس شورای اسلامی
صیانت اطلاعاتی و امنیتی از گروههای هدف نسبت به جریانات نفوذ، تهدیدات و آسیب پذیریهای اطلاعاتی و امنیتی
انطباق برنامههای ارائه شده با اسناد بالادستی
برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات با اسناد بالادستی مشتمل بر: «سیاستهای کلی نظام ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مدظله العالی»، «بیانیه گام دوم انقلاب»، «وظایف قانون وزارت اطلاعات»، «قانون برنامه پنجساله ششم توسعه»، «قانون احکام دائمی کشور»، «اسناد جامع شورای عالی انقلاب فرهنگی» و «قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور» مورد ارزیابی قرار گرفت و بر اساس گزارش کارشناسی معاونت نظارت، برنامههای پیشنهادی «منطبق» و «همسو» بوده و موردی مبنی بر مغایرت برنامهها با اسناد بالادستی یافت نشد.
بررسی صلاحیت، برنامهها و تعهدات وزیر پیشنهادی
با توجه به تحصیلات حوزوی و سوابق اجرائی ایشان در تصدی پستهای متعدد اجرایی درحوزه اطلاعاتی و امنیتی کشور، این کمیسیون از منظر مؤلفههای قانونمندی و قانونگرایی، انتخاب و به کارگیری مدیران صالح و کارآمد، عدالت، مبارزه طلبی با فساد و افزون طلبی، سبک و شیوه مدیریتی و حکمرانی انقلابی، عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن و مردمگرایی و تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزیر پیشنهادی را مشروط به اجرای کامل برنامهها و تعهدات اعلامی، واجد شایستگیهای لازم برای تصدی وزارت اطلاعات میداند.
نتیجه گیری (نظر نهایی کمیسیون)
جمع بندی کمیسیون درخصوص صلاحیت و انطباق برنامههای ارائه شده با اسناد بالادستی وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت سیزدهم جناب حجت الاسلام و المسلمین خطیب، ایشان از نظر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها فردی شایسته، توانمند و مطلوب جهت تصدی وزارت اطلاعات تشخیص داد.
ملاحظات ویژه (ابهامات، پیشنهادات، انتظارات و موارد لازم به توضیح در صحن علنی)
کمیسیون انتظار دارد ایشان اهتمام ویژه در اجرای برنامههای خود در زمان رأی اعتماد داشته باشد و اقدامات اصلاحی درخصوص عملکرد این وزارتخانه به ویژه استفاده حداکثری از نیروهای جهادی و انقلابی و همچنین هماهنگی بین قوای مقننه و مجریه و لزوم پاسخگویی به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها را مورد تأکید مجدد قرار داد. ضمناً کمیسیون آمادگی خود را برای کمک به تدوین و تصویب قوانین جامع امنیت داخلی، حفاظت فردی و فیزیکی و جامعه اطلاعاتی اعلام نمود.
نماینده مردم بروجن در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: خطیب از
درون همین مجموعه وزارت اطلاعات به مجلس معرفی شده و به تمام مأموریتهای
این وزارتخانه اشراف کامل دارد.
آقای امیرقلی جعفری بروجنی در جلسه علنی
صبح امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی
اطلاعات گفت: رسالت و جایگاه وزارت اطلاعات برای همه ما روشن است و هر
فعالیتی در جغرافیای ایرانی اسلامی به شرط وجود امنیت امکانپذیر است و کسی
در این موضوع تردیدی ندارد. حساسیت این وزارتخانه را همه میدانند و در
مقام داوری باید انصاف، عدالت و تقوا را رعایت کنیم.
نماینده مردم بروجن
در مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت اطلاعات در تولید اطلاعات دقیق، ایجاد
امنیت پایدار و اشراف اطلاعاتی در درون و بیرون مرزها، مبارزه با تروریست و
فعالیتهای ضد جاسوسی و حوزههای مختلف دیگر فعالیت دارد و از سوی دیگر در
محیط پیرامونی ما و در کشورهای اطراف که بسیار التهاب و تلاطم وجود دارد،
روابط ما، اشراف اطلاعاتی و رصد درست اطلاعاتی از وظایف مهم این وزارتخانه
است به خصوص در شرایطی که محیط پیرامونی ما امن و آرام نیست.
جعفری با
اشاره به برنامههای حجتالاسلام و المسلمین خطیب گفت: مبارزهای هوشمندانه
و قاطع با بنیانها، بازیگران، روندها، گلوگاهها و شریانهای اصلی فساد
از برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات است. همچنین ارتقاء روشهای تولید،
جمعآوری، تجمیع، تلفیق و انباشت هوشمندانه و لحظهای اطلاعات، تقویت
هدفمند عوامل پیشرفت و آبادانی در مناطق حساس و ویژه با توجه به ملاحظات
دفاعی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی از دیگر برنامههای وی است.
وی ادامه
داد: صیانت از داراییهای ارزشمند و حیاتی کشور از جمله بنیانهای نخبگی،
ژنتیکی و علمی و همچنین کشف توطئهها و فعالیتهای براندازی، جاسوسی،
خرابکاری و اغتشاش علیه استقلال، امنیت و تمامیت ارضی کشور از دیگر
برنامههای حجتالاسلام و المسلمین خطیب است.
این نماینده مردم در مجلس
یازدهم یادآور شد: وزیر پیشنهادی اطلاعات در برنامههای خود به توسعه و
تعمیق فرهنگ خودباوری، خودکفایی، نوآوری و خلاقیت در تمام سطوح و ابعاد
امنیتی و دفاعی در راستای سیاستهای کلی نظام ابلاغی از سوی مقام معظم
رهبری اشاره داشتند و همچنین بر برقراری ارتباط و همکاری با دیگر کشورها
در زمینههای تولید، علمی، تجاری و خدمات دفاعی امنیتی برای دستیابی به
امنیت پایدار و لزوم دفاع از نظریه انقلابی طبق بیانیه گام دوم انقلاب
اسلامی و همچنین لزوم توجه به مدیریت جهادی با اعتقاد بر اصل «ما
میتوانیم» تأکید دارد.
جعفری افزود: رفع مهمترین عیوب ساختار اقتصاد از
جمله وابستگی به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد، درونزایی اقتصاد
کشور، مولد شدن و دانشبنیان و مردمی کردن اقتصاد جزو برنامههای وزیر
پیشنهادی اطلاعات است. همچنین اجرای عدالت و مبارزه با فساد در درون
دستگاههای حکومتی و توجه به ۳ اصل عزت، حکمت و مصلحت در روابط بینالملل
از دیگر برنامههای حجتالاسلام و المسلمین خطیب است.
وی با اشاره به
سوابق گذشته وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت سیزدهم گفت: آقای خطیب از درون
مجموعه وزارت اطلاعات هستند و از سال ۶۴ در این حوزه فعالیت دارند، همچنین
در جایگاه حفاظت قوه قضائیه فعالیت داشتهاند و اولین وزیری هستند که از
درون وزارت اطلاعات برای این مجموعه پیشنهاد شده است. دفاع وی از انقلاب
اسلامی نیز در میدان جنگ و دلدادگی ایشان به انقلاب مشخص است و بر
مأموریتهای وزارت اطلاعات اشراف کامل دارد.
نماینده مردم بروجن در مجلس
شورای اسلامی به درخواست نمایندگان از وزیر پیشنهادی اطلاعات اشاره کرد و
گفت: رئیس جمهور در اظهارات خود گفت تحول مهمترین شرط دولت با وزرا است لذا
درخواست تحول در ساختار و معاونتهای وزارت اطلاعات از سوی نمایندگان مطرح
است که آقای خطیب باید توضیح دهد. همچنین خط قرمز همه ما فتنه، نفوذ و
رخنه است که وزیر پیشنهادی باید برنامههای خود را در این زمینه تبیین کند،
در نهایت امیدواریم از ظرفیت بهترین حامیان انقلاب که در درون این
وزارتخانه هستند به خوبی استفاده شود و تحول که شرط رئیس جمهور و مجلس است
تحقق پیدا کند.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.