عوارض قطع بدون مجوز درختان باید آنقدر سنگین باشد که هیچ فردی به خود اجازه ندهد جان یک موجود زنده را بگیرد و جان سایر شهروندان را نیز با این اقدام خود به خطر بیندازد.
به گزارش “وقایع خبری” و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، قاسم اللهیاری رییس کمسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و امور خانواده شورا با تاکید بر این مطلب در جریان بررسی لایحه افزایش عوارض قطع درختان که در صحن علنی شورا مطرح شد، تصریح کرد: متاسفانه بارها مشاهده شده برخی کسبه به دلیل سایه اندازی درخت در مقابل مغازه، دیده نشدن دکور یا تابلو، ظاهر خشک شاخ و برگ درخت و لزوم رسیدگی به آن و مسایلی از این دست، اقدام به قطع درختان نموده اند.
وی ادامه داد: این نگاه اشتباه به محیط زیست گاهی در جریان ساخت و سازها نیز دیده می شود، به گونه ای که فرد خاطی خود را صاحب اشجار محیط زندگیش دانسته و قطع آنها را از حقوق خود می داند، حال آن که برای حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراهها، پارکها، بوستانها، باغات و نیز محلهایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع و جرم است.
اللهیاری افزود: قطع نمودن درختان علاوه بر اینکه در درازمدت پیامدهای فاجعه باری برای جوامع انسانی و زیستگاه شهری به دنبال دارد، نوعی قتل عمد به شمار می رود چرا که جان یک موجود زنده و حق حیات وی بی هیچ دلیلی از او گرفته شده است.
وی کاهش بارندگی، افزایش امکان طوفان، فرسایش خاک و افزایش گازهای گلخانه ای را بخشی از پیامدهای جبران ناپذیر قطع درختان برشمرد و ادامه داد: گاهی آنقدر جرایم و عوارضی که برای مواردی از دست تعیین می شود ناچیز است که فرد خاطی با استفاده از بخش کوچکی از سودی که از تخلف عایدش می شود، ارتکاب به جرم را به صرفه و سودده می داند.
اللهیاری گفت: درختان شهر اگر مالک خصوصی نداشته باشند، متعلق به عموم مردم هستند و مدیریت شهری به نمایندگی از مردم باید هر گونه آسیب به آنها را به صورت کیفری پیگیری نماید.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.