کانولا، ذرت و سویا جزء گروه غذاهای اصلاح شدهای هستند که به دلیل سم زدایی و یا اصلاح ژنتیکی دارای ردی از مواد سمی در خود میباشند.
گروه بهداشت و درمان وقایع خبری / استفاده از برخی غذاها برای کلیههای شما مضر است و این موضوع ربطی به اینکه کلیهها سالم هستند یا خیر ندارد.
خوراکیهای مضر برای کلیه عبارتند از :
لبنیات
کلیهها برای اینکه سالم بمانند باید بین مقدار کلسیم و فسفر توازن ایجاد کرده و از ازدیاد این نوع مواد معدنی جلوگیری کنند.
کلیههایی که دچار مشکل شده اند به راحتی نمیتوانند مقدار اضافی کلسیم یا فسفر را کاملا از بدن خارج کنند؛ بنابراین، مصرف لبنیات برای بیماران کلیوی زیاد ایمن نیست.
از طرفی دیگر، وقتی فسفر بدن زیاد میشود، کلیهها برای زدودن فسفر اضافی، به جای اینکه فسفر را مستقیما از بدن خارج سازد، با استفاده از کلسیم موجود در مغز استخوان، سعی میکند تا بین این دو ماده معدنی، تعادل به وجود آورد و کلیه با این روش فسفر زیاد موجود در محصولات لبنی مثل ماست، پنیر و شیر را کنترل میکند.
گوشت
با اینکه مصرف گوشت عمدتا به طور خاص مضر نیست، داشتن بیش از حد آن در رژیم غذایی برای کلیه هایتان مناسب نیست.
وجود پروتئین زیاد از حد در رژیم غذایی میتواند مشکلاتی برای کلیههای تان ایجاد و یا مشکلات موجود را تشدید کند. زیرا بار پروتئین روی دوش کلیه هاست.
در این حالت با توجه به وزن اضافی روی کلیه ها، دفع اوره از بدن سختتر میشود. در واقع، مصرف زیادی گوشت همچنین باعث ایجاد سنگهای اگزالات کلسیم میشود، زیرا گوشت حیوانات مقداری مواد اسیدی در بدن به صورت ته نشین باقی میگذارد.
از آنجایی که بدن تمایل به قلیایی بودن دارد؛ بنابراین، سعی میکند تا کلسیم ایجاد شده را دفع کند. این کار نه تنها وضعیت استخوانهای شما را به مخاطره میاندازد بلکه مشکل سنگ کلیه بهبود پیدا نمیکند.
شیرین کنندههای مصنوعی
استفاده هر روزه از شیرین کنندههای مصنوعی بسیار وسوسه انگیز است، اما این خوراکیهای مضر ارزش غذایی زیادی ندارند.
برای مثال مصرف ۲ وعده نوشابه گازدار به مرور باعث بروز بیماریهای کلیوی میشوند. بنابراین، به جای مصرف شیرین کنندههای مصنوعی و مشتقات آن از جایگزینهای مناسب مثل انواع میوه ها، خرما و یا توت استفاده کنید.
کافئین
بیشتر مردم دنیا از کافئین به عنوان خوراکی اصلی در رژیم غذایی خود استفاده میکنند. خیلی راحت میشود به کافئین وابسته شد. به ویژه اینکه مصرف آن، صبحها خستگی را رفع کرده و موجب هوشیاری فرد میشود. اما از آنجایی که کافئین به شدت سیستم اعصاب مرکزی را تحریک میکند، مصرف زیاد آن روی کلیهها و عملکرد آنها اثر منفی میگذارد.
اکثر کسانی که مشکلات کلیوی دارند، معمولا به مدت طولانی کافئین مصرف کرده اند. مصرف زیاد و طولانی مدت کافئین باعث افزایش میزان استخراج کلسیم از مغز استخوان شده و در نتیجه منجر به تولید سنگ کلیه میشود.
نوشابههای گازدار
نوشابههای گازدار مجموعهای از مواد مضر را یکجا دارند. این نوشیدنیهای ناسالم حتی نوع ورزشی آنها، حاوی مقادیر زیادی کافئین و شکر هستند که باعث ایجاد اعتیاد در مصرف کنندهها میشوند. در ضمن شکر علاوه بر ایجاد اعتیاد، هیچ ارزش غذایی و کالری مفیدی ندارد.
نوشابههای گازدار پس از مصرف، توسط استخوانها جذب شده و در بافتهای استخوان، مقادیر زیادی اسید فسفریک باقی میگذارد. صرف نظر از شیرین کنندههایی که هر روز در نوشیدنیهای خود استفاده میکنید، مصرف طولانی مدت نوشابههای گازدار باعث بروز بیماریهای کلیوی مزمن خواهد شد. بهترین نوشیدنی برای بدن آب میباشد؛ در ضمن برای دلچسبتر شدن طعم آن، سعی کنید چند قطره لیموترش در آن بریزید.
نمک
مصرف زیاد نمک برای کلیهها بسیار مضر است، زیرا زمان زیادی لازم است تا سطح نمک بدن به حد نرمال خود برسد.
همچنین بدن در اینگونه مواقع با ایجاد احساس تشنگی زیاد، شما را وادار به نوشیدن مقدار زیادی آب میکند. به محض مصرف آب زیاد، حجم خون بالا رفته و در نتیجه سیستم گردش خون را به زحمت میاندازد.
از طرف دیگر، نمک دشمن کلسیم موجود در استخوانها نیز میباشد. هر چقدر نمک موجود در خون افزایش یابد، میزان کلسیم موجود در اوره نیز افزایش خواهد یافت؛ در نتیجه، روند پیری در انسان سرعت مییابد.
پتاسیم میوهها و سبزیها
در اینکه سبزیها و میوهها برای بدن مفید هستند، تردیدی نیست. اما تعدادی از آنها مانند موز دارای مقادیر زیادی پتاسیم هستند. کلیههای سالم مشکلی با کنترل سطح پتاسیم در بدن ندارند، اما اگر دچار بیماریهای کلیوی هستید و به کلیهها آسیب رسیده است، کنترل مقدار پتاسیم تا حدودی سخت میشود.
بنابراین، اگر کلیهها قادر نباشند به خوبی سطح پتاسیم خون را کنترل کنند، تجمع این ماده معدنی باعث نامنظمی در ریتم ضربان قلب و یا ایست قلبی میشود. بدین ترتیب اگر کلیههای سالمی ندارید، از مصرف زیاد موز، کشمش، آلو، گلابی، سبزی ها، سیب زمینی و گوجه فرنگی اجتناب کنید.
مواد خوراکی اصلاح ژنتیکی شده
شاید هنوز بیشتر مردم تصور میکنند که غذاهای اصلاح ژنتیکی شده برای بدن مفید هستند و ضرری ندارند.
شاید هنوز رای اکثریت بر این باشد که غذاهایی که در آنها اصلاح ژنتیکی صورت گرفته است، بیش از اینکه مضر باشند، برای بدن مفیدند؛ اما تحقیقات نشان میدهد که این دسته از خوراکیها ممکن است به کلیهها آسیب بزنند.
کانولا، ذرت و سویا جزء گروه غذاهای اصلاح شدهای هستند که به دلیل سم زدایی و یا اصلاح ژنتیکی دارای ردی از مواد سمی در خود میباشند.
اما هنوز برای تایید این موضوع، مدارک کافی در اختیار نیست. با وجود این، اگر نسبت به وضعیت کلیههای خود نگران هستید، از مصرف این نوع خوراکیها پرهیز کنید.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.