۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » بهداشت و درمان » تغذیه
  • شناسه : 43768
  • ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۹
  • ارسال توسط :
شیوع مسمومیت با قارچ‌های خودرو در فصل بهار
شیوع مسمومیت با قارچ‌های خودرو در فصل بهار

شیوع مسمومیت با قارچ‌های خودرو در فصل بهار

سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیند‌های پخت نمی‌تواند آنها را بی‌اثر کند.

یک کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار و شیوع مسمومیت گفت: مصرف این نوع قارچ‌ها می‌تواند منجر به مسمومیت‌های شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و در مواردی حتی به مرگ منجر شود.

  کارشناس غذا و دارو گفت: ظاهر فریبنده قارچ‌های خودرو در فصل بهار نباید باعث اطمینان خاطر شود، زیرا برخی از آنها به‌شدت سمی است و می‌تواند سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید کند و تشخیص قارچ‌های سمی از انواع خوراکی از طریق ویژگی‌های ظاهری امکان‌پذیر نیست و فقط کارشناسان مجرب در این حوزه می‌توانند این تمایز را تشخیص دهند.

امیرطاهر قربانی افزود:علائم مسمومیت معمولا بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر می‌شود و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمی بودن بیشتر است.

این کارشناس غذا و دارو گفت: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچ‌های خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده می‌روید، خودداری کرد و فقط قارچ‌هایی که در مراکز مجاز عرضه می‌شود، مصرف شود.

به گفته کارشناس غذا و دارو، روش‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ، معیار‌هایی برای تشخیص سمی بودن قارچ‌ها نیستند.

امیرطاهر قربانی با بیان اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است، افزود: سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیند‌های پخت نمی‌تواند آنها را بی‌اثر کند.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*